woensdag, 28 oktober, 2020

Vakantie 2020: waar kunnen we naar toe?

Nu langzamerhand de maatregelen worden versoepeld kunnen we een beetje gaan denken aan de vakantie 2020. Waar willen we naar toe of misschien wel een belangrijkere vraag, waar kunnen we (redelijk) veilig naar toe? We hebben meerdere tips en ideeën voor je verzameld!

Direct naar:

Versoepeling van de corona-maatregelen

Wat zijn de versoepelingen van de corona-maatregelen en wanneer gaan deze in?
Dat zie je in onderstaand overzicht:

Infographic versoepeling corono maatregelingen
Overzicht via corinematser.nl

Meer informatie over landen waar je naar toe kan reizen in de zomervakantie 2020.
Vragen over het corona-voucher? Check onze veelgestelde vragen over het corona-voucher.

Vakantie 2020 in Nederland

Vanaf 1 juli gaan de sanitaire voorzieningen op de campings en vakantieparken in Nederland weer open. En daarmee wordt een vakantie in Nederland mogelijk. Relaxen aan de stranden of recreatieplassen in Nederland is zeker een goed idee, want volgens weeronline krijgen we een mooie zomer. En uit onderzoek blijkt dat we toch graag op vakantie willen gaan.

Zo kun je bij Natuurhuisje.nl hele leuke huisjes of bungalows boeken die in de mooie natuur staan in Nederland. Kijk eens naar onderstaand huisje, genieten van alle rust! Meer zien van dit huisje of prijzen checken? Bekijk meer van dit huisje.

Vakantie 2020: genieten in een bungalow in de natuur bij Lemele
Huisje in de natuur / Fotocredi: Natuurhuisje

Genieten in een huisje in een vakantiepark behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Bij Landal.nl vind je vele parken en verschillende type huisjes, zoals onderstaand huisje welke staat in het park Landal De Bloemert in Drenthe.

Vakantiehuisje in vakantiepark Landal De Bloemert in Drenthe voor je vakantie 2020
Vakantiehuisje bij Landal De Bloemert / Fotocredit: Landal

Iets heel anders in Nederland? Denk dan eens aan een zeiltrip langs de Nederlandse kust!

Vakantie 2020 in Europa

Afhankelijk van in hoeverre de corona-maatregelen in vakantielanden zoals Frankrijk, Spanje en Italië worden versoepeld zou je ook naar deze landen op vakantie kunnen gaan met de auto en eventueel met het vliegtuig.

Welke landen in Europa zijn het minst getroffen door het coronavirus?

Op deze site kun je exact zien welke landen relatief gezien het minst zijn getroffen door het coronavirus. De besmettingen zijn daar volgens de statistieken (vooralsnog) gering. Op basis daarvan zou je kunnen zeggen dat deze landen relatief veilig zijn voor een vakantie 2020:

Natuur in IJsland / Foto: Unsplash

In IJsland kun je avontuurlijke roadtrips maken bijvoorbeeld. Liever naar een zonbestemming? Bezoek meerdere eilandjes en ga bijvoorbeeld islandhoppen in Griekenland. Dat kun je ook doen in Kroatië, check deze eilanden van Kroatië eens voor een vakantie deze zomer.

Liever niet met de auto naar Kroatië, maar met het vliegtuig? Met TUI vlieg je bijvoorbeeld naar Hotel Amadria Park Ivan wat direct aan het strand van deze foto ligt. Genieten van de zon en zwemmen in dat heerlijke blauwe water!

Strand van Sibenik in Kroatié
Strand bij Hotel Amadria Park Ivan in Sibenik / Foto via TUI.nl

Als je naar Kroatië gaat, proef en probeer ook zeker één van de culinaire specialiteiten daar!

Ook een idee, reizen per trein door Europa of maak
een leuke roadtrip door Europa

Vakantie 2020 in Azië

Nu weten we allemaal dat de virusverspreiding begon in China, maar Azië heeft met uitzondering van China en Zuid-Korea geen grote uitbraken gehad zoals in Europa en Amerika. Landen in Azië die relatief gezien een kleine besmettingsgraad kennen zijn bijvoorbeeld:

Rondreizen door Sri Lanka | FOX.nl

Vakantie 2020 in Noord- en Zuid-Amerika

Je kunt misschien beter nog even niet naar New York reizen, maar het Amerikaans continent is een groot continent. Vakantiebestemmingen op dit continent die een geringe verspreiding kennen zijn bijvoorbeeld:

Een vakantie naar Cuba kun je prima combineren met een rondreis met huurauto en strand in Varadero. Zo heb je een leuke mix van een culturele (actieve) vakantie en het chillen op het strand, zoals in onderstaand hotel bijvoorbeeld. Check voor meer foto’s en prijzen.

Je vakantie 2020 vieren aan het strand van Cuba
Het strand van Hotel Melia Las Americas in Varadero / Foto via TUI.nl

Meer informatie over je vakantie en vliegticket wijzigen in dit coronatijdperk

Vakantie 2020: Australië en Nieuw-Zeeland

Australië en Nieuw-Zeeland kennen naar verhouding een geringe verspreiding van het coronavirus. In Nieuw-Zeeland is deze verspreiding zelfs laag. Alleen, voor een zomervakantie ligt dit land niet naast de deur, je bent wel even onderweg. Overweeg je Nieuw-Zeeland? Dan vind je hier 4 tips voor mooie routes door Nieuw-Zeeland.

Uitzicht op zee en natuur in Nieuw-Zeeland.
Natuur in Nieuw-Zeeland / Foto: Unsplash

Vakantie 2020 in Afrika

De verspreiding van het virus in Afrika valt volgens de statistieken nog mee. Echter het meest populaire vakantieland op het Afrikaanse continent is Zuid-Afrika en dat land kent van alle Afrikaanse landen wel het meest aantal besmettingen. Ook andere populaire vakantielanden zoals Marokko en Egypte staan hoog op de lijst, hoewel de impact aanzienlijk minder is dan in bijvoorbeeld Europa.

Tips voor je vakantie 2020

Bekijk welke mogelijkheden er zijn voor een zomervakantie en waar je je prettig bij voelt. Op deze site kun je alle statistieken zien van landen over het virus. Ook een goede site is de site van de WHO.

Ga je op reis met de auto?

Overweeg dan bijvoorbeeld om je vakantiehuis, hotel of appartement te boeken via Booking.com. Het voordeel is namelijk dat je een reservering dan tot vlak van tevoren kosteloos kan annuleren, indien je toch twijfelt om te gaan. Let er wel op bij het boeken dat je dan niet voor het goedkoopste tarief kiest, want voor dat tarief kun je vaak niet meer ‘gratis’ annuleren

Kan ik nog veilig een los vliegticket boeken?

De luchtvaartmaatschappijen hebben het moeilijk nu in deze tijden. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen zal de toekomst misschien onzeker zijn. Daarom des te beter dat je je probeert te ‘verzekeren’ tegen een eventueel faillissement. Dat kun je doen door je vliegticket met een credit card te betalen (check de voorwaarden van je credit card!) of door je hele reis bij een reisorganisatie te boeken. RTL nieuws publiceerde hier een goed artikel over.TUI vliegtuig in de lucht

Waarom juist nu je vakantie 2020 bij een reisorganisatie boeken?

Alleen dan ben je in feite 100% verzekerd dat je vakantie in goede handen is en je geld niet verloren gaat bij wijzigingen door het coronavirus of faillissementen. Let er op dat als je bij een reisorganisatie boekt, dat deze is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds. Het Calamiteitenfonds dekt je niet tegen een corona-uitbraak, maar weer wel tegen andere zaken.
Vooral het lidmaatschap van de SGR is belangrijk.

Kan je geboekte reis bij een reisorganisatie geen doorgang vinden door aangescherpte regels wegens het coronavirus of een faillissement, dan wordt jouw reis omgeboekt, of je ontvangt je geld retour of je ontvangt een coronavoucher of een andere reisorganisatie neemt jouw vakantie over.

Hoe weet ik of ik veilig naar een land kan reizen?

Meerdere landen hanteren nu bepaalde regels ten aanzien van het toerisme. Een reisorganisatie zal geen reizen uitvoeren naar een land als dat niet kan, maar dat betekent niet dat er geen vliegtuigen heen vliegen. Op de site nederlandwereldwijd.nl kan je het reisadvies per land vinden.

Liever thuis blijven deze zomer maar toch nog wat van de wereld zien?

Dat kan! Via Google Streetview kun je tegenwoordig door bekende bezienswaardigheden heen lopen en het beeld ook 360 graden draaien. Zo zie je toch nog wat van de wereld of kun je alvast een goede spot vinden om mooie foto’s te maken als je later op reis gaat.

Petra in Jordanië

Grand Canyon in Amerika

Machu Picchu in Peru

Of bekijk interessante documentaires op Youtube van beroemde bezienswaardigheden zoals:

Angkor Wat in Cambodja

Colosseum in Rome

Nog meer tips voor als je thuisblijft deze zomer: 5x leuke reisdocu’s op Netflix en 10x inspirerende films over reizen

Fotocredit header/ Jeroen – TripTalk

Jeroen
Jeroen
¡Hola! Ik ben Jeroen en één van de drijvende krachten achter TripTalk. Al aardig wat van de wereld gezien, met name Europa en het Caribisch gebied. Als Contract Manager van een grote reisorganisatie was ik vaak onderweg. Eén van mijn meest indrukwekkende reizen was toch wel Mexico, dwars door het land. Heb je vragen? Laat een reactie achter onder de blogs!

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.