maandag, 18 oktober, 2021

10x mooie stranden van Italië waar je heen wilt

Italië stikt van de mooie en idyllische stranden. Reden genoeg dus om een lijstje te maken van hele mooie stranden van Italië. Als je nog niet weet waar je de lange zomerdagen wilt doorbrengen, gaat dit je waarschijnlijk op ideeën brengen. You’re welcome.

Mooie stranden van Italië op Sardinië

1 Cala Corsara, Sardinië

We dalen gelijk af naar het zuiden, hier vind je meerdere mooie stranden van Italië. De baai van Cala Corsara is een voormalige schuilplaats van piraten. Een magische plek waarbij de groene begroeiing op de rotsen mooi contrasteert met de helderblauwe zee. Het behoort tot de La Maddalena archipel aan de zuidkust van het eiland Spargi bij Sardinië. Dit is zo’n strand waar je direct verliefd op wordt en uren, zo niet dagen wilt doorbrengen. Om het nog spannender te maken: het is alleen te bereiken via de zee.

2. Spiaggia di Cala Biriola, Sardinië

In de Golf van Orosei net onder Biriola, ligt deze baai. Een kleine paradijs: een strand met witte kiezelstenen, turkoois water en een rijke flora en fauna, zowel boven als onder water. Daarom is dit een geliefde plek voor snorkelaars en duikers.

Lees ook: 4x stranden op Mallorca en de 5 beste stranden op La Palma.

Ja, dit is een strand waar je even wil relaxen, see for yourself!

3. Capo Coda Cavallo, Sardinië

Een paar kilometer van de populaire Costa Smeralda, vind je Capo Coda Cavallo, een oase van rust met aan de ene kant een kristalheldere lagune en aan de andere kant een rijke vegetatie met planten als de jeneverbes, tamariskstruiken en kurkeiken. De meest bekende stranden in dit deel van Sardinië zijn: cala Brandinchi, cala Suaraccia, cala Coda Cavallo, Baia Salinedda, Salina Bamba. Het hele gebied maakt deel uit van een beschermd natuurgebied.

“GENIET HIER DE HELE DAG DOOR VAN ZWEMMEN IN KRISTALHELDER WATER, AFGEWISSELD MET EEN PARTIJTJE BEACHVOLLEYBAL MET VRIENDEN EN TRAKTEER JEZELF VERVOLGENS OP VERSE VIS IN EEN VAN DE VELE RESTAURANTS IN DE OMGEVING.”

Mooie stranden van Italië op Sicilië

4. Scala dei Turchi, Sicilië

De foto is niet echt een strand, maar het strand ligt hiervoor. Echter dit punt is het mooiste stukje van Scala dei Turchi. Open je ogen en je ziet een prachtig landschap dat door de natuur als beeldhouwer is gevormd. Witte, glanzende mergelkliffen zijn in de loop de jaren uitgeslepen door weer en wind aan deze kustlijn. De naam verhaalt over het verleden van Turkse piraten die hier hun toevluchtsoord zochten, wat een extra dimensie geeft aan deze mooie plek op Sicilië.

Stranden van Italië, de kust van Scala dei Turchi op Sicilië
Scala dei Turchi op Sicilië / Fotocredit Davide Ragusa / Unsplash

5. San Vito Lo Capo Sicilië

We mogen de fantastische schoonheid van San Vito niet vergeten, behorend bij de stad en autonome regio Trapani. San Vito Lo Capo is net zo mooi als het klinkt: fabelachtig, met een jaloersmakende ligging. De setting: een rotsachtige punt als buurman, een pad dat vanaf daar naar de zee leidt en een dorpje met witgepleisterde huizen met sluip-door-kruip-door straatjes. Van oudsher was dit een vissersdorp, wat je onder meer terugziet in het Museo del Mare, een museum over de zee en zeelieden, en in restaurantjes die de allerlekkerste visgerechten en zeevruchten serveren.

Meer strandtips? Check deze 12 toffe stranden op Curaçao, 15 mooiste stranden op de Canarische Eilanden en deze 16 mooie stranden aan de Algarve!

Mooie stranden van Italië in Zuid-Italië

6. Baia di Erchie in Campania

Deze baai tussen Salerno en Amalfi is een absoluut plaatje tussen twee landtongen in met twee torens op de top die waken over het strand. Het lijkt erop dat het z’n naam te danken heeft aan Hercules omdat hier ooit een tempel gewijd aan de Griekse held stond. Op deze historische grond vormen natuur, mens en historie een perfecte symbiose.

7. Spiaggia La Fontelina, Campania

Hier hebben het intense blauw van de Middellandse Zee en een verkoelende bries vrij spel: het strand van La Fontelina. Een klein strand, recht tegenover de wereldberoemde en geweldig mooie Faraglioni, drie gigantische zeerotsen. De poëtische naam, “le fonti del lino”, verwijst naar de vrouwen die ooit dit natuurlijke zwembad gebruikten om de was te doen.

Spiaggia La Fontelina met de 3 rotsen
Niet echt een strand, maar een fantastische rustige omgeving om te relaxen en te snorkelen / Foto: via Google Maps

Ben je al eens in Umbrië geweest? We hebben 15 tips voor je voor een vakantie naar Umbrië.
Check ook deze eilanden van Venetië.

8. Mattinata, Puglia

Mattinata is een van de mooiste parels van de Gargano, gelegen in de Golf van Manfredonia en meerdere malen bekroond met de prestigieuze Blauwe Vlag voor zijn schone wateren. De kust is overwegend rotsachtig en tussen de rotsen liggen geheime baaien verscholen die worden afgewisseld met (kiezel)stranden. Mattinatella, Baia delle Zagare en Vignanotica zijn de meest bekende, maar de inhammen zijn de echte ontdekking als je een bootje huurt of je er naartoe laat varen.

De baai van Mattinatella Beach
De baai van Mattinatella / Foto via Google Maps – Daniele Janesi

Deze stranden wil je ook zien: de 24 mooiste stranden op Tenerife.

9. Spiaggia di Cavoli, Elba, Toscane

Het eiland Elba heeft het mooie strand Cavoli, dat z’n naam dankt aan de granieten blokken, de “cavili”, die sinds mensenheugenis werden gehakt uit de steengroeven in dit gebied. Geniet hier de hele dag door van zwemmen in kristalhelder water, afgewisseld met een partijtje beachvolleybal met vrienden en trakteer jezelf vervolgens op verse vis in een van de vele restaurants in de omgeving.

Check dit blogoverzicht met onze leukste blogs over mooie stranden overal ter wereld!

10. Spiaggia di Scilla, Calabrië

Het landschap van het strand van Scilla lijkt zo vanaf een ansichtkaart geplukt; de zee is schoon en helder en het heeft een dorpje dat bovenop een rots ligt die langzaam afdaalt richting zee. Dit is een van de mooiste stranden van Italië.


De 10 mooie stranden van Italië op de kaart


Handig voor je reis:
1. Check voordelige vliegtickets bij Skyscanner
2. Heb je al een ticket? Zoek een leuk hotel of appartement
3. Boek een taxi vanaf je huisadres naar het vliegveld van vertrek


Welke van deze 10 stranden in Italië heb jij al afgetikt?

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Fotocredit header: Davide Ragusa / Unsplash

Laura
Hoi! Ik ben Laura en net afgestuurd aan de universiteit in Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik al veel gereisd, ik verleg graag mijn grenzen. Ik schrijf graag over mijn reisavonturen en belevenissen, heb je tips voor mij die ik zeker zou moeten toevoegen aan mijn bucket list? Laat het weten onder één van mijn artikelen!
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.