Zin in een fijn strand, maar geen zin om ver weg te gaan? Gelukkig zijn er genoeg mooie spots die niet al te ver vliegen zijn. Wij verzamelden de vijf mooie stranden waar je in minder dan een zucht bent. Zo komt de zomer nog dichterbij.

De mooiste stranden zijn dichterbij dan je denkt

Op zoek naar zon, zee en strand? Maar wel dichtbij? Dan moet je hier zijn.

Scala dei Turchi, Sicilië

Scala dei Turchi, ook wel de Trap van de Turken, is een schitterend stukje Sicilië. Een grote, witte rots in de vorm van een trap steekt prachtig af tegen de helderblauwe zee. Tel hier lange zandstranden en prachtige uitzichten bij op en je strandvakantie is compleet.

Palombaggia, Corsica

Witte stranden, roze rotsen, groene pijnbomen en een helderblauwe zee… Palombaggia is een van de mooiste stranden van Corsica. Niet alleen de zonliefhebber haalt hier zijn hart op, ook voor watersporters biedt het strand uren vermaak: huur een jetski of verken het strand per kayak.

Cala Macarelleta, Menorca

De zee tref je nergens zo blauw als op Cala Macarelleta op het Spaanse eiland Menorca. Het pad ernaartoe is een flinke klim, maar eenmaal daar kun je niets anders dan genieten: rotsen, pijnbomen en steeneiken maken het strand een unieke en perfecte plek om te relaxen.

Cala Xarraca, Ibiza

Cala Xarraca is geen groot strand, maar dat maakt het juist extra intiem. Voor fotografen is dit strand een waar walhalla: de prachtige natuur en de uitkijkpunten rondom het strand zorgen voor het perfecte plaatje. Een tripje naar Ibiza is natuurlijk altijd een heerlijk idee, vooral last minute wanneer het in Nederland met bakken uit de hemel komt. Zin in? Check dan hier de leukste last minute vliegtickets naar de zon.

Blue Lagoon, Malta

Met haar vijftig tinten blauw is de Blue Lagoon op Comino een van de mooiste stranden van Malta. Een absolute must-see, maar dat weet de rest van de wereld ook. Zorg daarom dat je er vroeg bij bent en verzeker jezelf van een plekje in het zand of op één van de rotsen.

Soms boek je een vakantie waar je achteraf misschien spijt van hebt. Wist je al dat je bij TUI dan gratis je vakantie kan omruilen?

Wil je graag naakt recreëren op het strand?
Lees dan het blog over de beste naaktstranden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in