Azuurblauw water, uitgestrekte zandstranden, schattige havens, kleurrijke baaien en wuivende pijnbomen. De kustlijn van Mallorca is een geschenk uit de hemel, het eiland wordt door zonaanbidders niet voor niets de Caribbean van Europa genoemd…

Zon, zee, strand. Deze stranden zijn een must-visit op Mallorca.

TripTalk reisde af naar het oosten van Mallorca, waar je de meest romantische inhammen, ook wel ‘Calas’, vindt. Heb je een mooie reis naar Mallorca gepland, plof dan zeker neer op de volgende vier stranden.

Cala Llombards

Voor een paradijselijk gevoel ga je naar Cala Llombards. Een schilderachtige baai met – voor Mallorcaanse begrippen – een breed strand.

Scoor een van de bedjes met rieten parasol of zoek een plekje op het zachte zand of de rotsen. Wandel rustig het ondiepe water in of spring iets verderop van de rotsen. Zwem langs de stenen huisjes of achter vissen aan, haal een ijsje bij het met palmbladeren versierde hutje en je kunt hier prima een dag vertoeven.

Bekijk hotels en appartementen in Cala Llombards.

Calo des Moro

Een van de mooiste baaien op Mallorca is Calo des Moro. Het water is er turquoise, de rotsen gigantisch en de natuur ongerept.

stranden op mallorca

Het strand ligt goed verborgen en is alleen te bereiken met een vijftien minuten durende wandeling óf een spannende afdaling door het aangrenzende bos. Daarna wacht je nog een laatste steile afdaling en dan is het tijd voor je welverdiende frisse duik of snorkelsessie. Let wel op: er zijn alleen rotsen waar je je handdoek op kunt leggen. Voor een volle dag bakken in de zon ben je hier dus niet aan het juiste adres.

Bekijk appartementen en vakantiehuizen bij Cala des Moro

Cala Sa Nau

In de buurt van S’Horta ligt een klein, maar fijn baaitje: Cala Sa Nau. Het strand is lang en bezaaid met bruine, rieten parasols, het water helderblauw en gevuld met gekleurde vissen.

In de verte liggen talloze boten voor anker, vol mensen die op het water genieten van de zon. Het kleine eettentje serveert heerlijke vis en verkoopt ijsjes die je in de schaduw van de grote naaldbomen kunt opeten. Need we say more? 

Bekijk hotels en vakantiehuizen in de buurt van Cala Sa Nau.

Cala Pi

Cala Pi is een prachtig goudgeel strand dat glinstert tussen twee grote rotsen aan een idyllische baai.

cala pi
Het prachtige blauwe water van Cala Pi op Mallorca | Foto: Flickr/Ellen

Alsof je terug in de tijd gaat. Het strand wordt veel bezocht door locals die hun bootje uit de kleine boothuisjes trekken of langs komen wippen om een baantje te trekken. Leuk: aan de linkerkant van de baai, boven, tussen de bomen, vind je een platte rots, perfect voor een foto van het uitzicht.

Bekijk hotels en appartementen in Cala Pi.

Hier zijn ze:


Benieuwd naar andere Mallorca tips? Yoran deelde er een paar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in