TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
De natuur tijdens wandelen gran canaria

Wandelen Gran Canaria: 3 leuke wandelingen

Heb je reisplannen naar Gran Canaria? Ga dan eens wandelen op Gran Canaria. Het binnenland is bergachtig en er zijn vele wandelroutes uitgezet, van lichte tot zware wandelingen en wandelingen naar bekende bezienswaardigheden op Gran Canaria. Dit zijn de wandelingen die je zeker op je lijstje kan zetten!

Als je wilt gaan wandelen op Gran Canaria, huur dan een auto. Dan ben je flexibel en kun je een wandeling beginnen precies bij het startpunt. Hoewel je het binnenland ook kan bereiken per bus, ben je met een auto vele malen flexibeler en bovendien hoef je dan geen rekening te houden met vertrektijden van de bus. Beetje jammer als je net de bus hebt gemist omdat de wandeling iets langer duurde dan je had verwacht!

Wandelen bij Playa Gui Gui

3x wandelen op Gran Canaria

Ik neem je mee met deze 3 wandelingen die ik alle 3 ook zelf heb gelopen:

Lees ook: dit zijn de mooiste stranden van de Canarische Eilanden.

Wandelen Gran Canaria: de wandeling naar El Roque Nublo

 • Lengte: 3,75 km (heen en terug)
 • Hoogteverschil: 170 meter
 • Duur: 1 tot 1,5 uur, afhankelijk hoe lang je bij El Roque Nublo zelf blijft
De rots Roque Nublo op Gran Canaria
El Roque Nublo

De wandeling naar El Roque Nublo zou je zeker moeten maken, want El Roque Nublo is een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Gran Canaria. De wandeling is niet al te moeilijk en het is geen lange wandeling. Er zitten wel een aantal stukjes bij waar je wat zal moeten klimmen, want uiteindelijk dien je zo’n 170 hoogtemeters te overbruggen. In principe is deze wandeling voor iedereen wel te doen, tenzij je niet al te best ter been bent.

Buitenzwembad Parador Gran Canaria
Buitenzwembad van de Parador op Gran Canaria

TIP: boek een vakantie naar RIU Vistamar op Gran Canaria.

Overnachting in de Parador

Om mogelijke drukte te vermijden had ik al besloten dat ik deze wandeling vroeg wilde starten, dan kon ik ook nog makkelijk de huurauto parkeren op de parkeerplaats bij het startpunt van de wandeling naar El Roque Nublo. En aangezien ik mooie ervaringen had gelezen over de Parador van Gran Canaria besloot ik daar te overnachten. De ligging van deze Parador is echt prachtig! Vanuit je kamer heb je, als het onbewolkt is, een mega uitzicht op de omgeving. Een nachtje doorbrengen is een absolute aanrader, hoewel de Parador’s redelijk aan de prijs zijn. Maar samen met het ontbijt en diner een mooie ervaring.

Interieur kamer Parador
Uitzicht vanaf balkon van kamer Parador Gran Canaria

De volgende ochtend na een uitstekend ontbijt ging ik op pad. Vanaf de Parador is het ongeveer 20 minuten rijden naar het startpunt van de wandeling naar El Roque Nublo. Vanuit Playa del Inglés/Maspalomas doe je er zeker een uur over. Zet Google Maps aan en toets in “Aparcamiento de la Degollada de La Goleta”. Eenmaal aangekomen bij de parkeerplaats was er inderdaad nog voldoende ruimte om de auto te parkeren.

Eerste gedeelte wandeling Roque Nublo
1e gedeelte van de wandeling

Lees meer over een Gran Canaria vakantie.

Het 1e gedeelte van de wandeling is heel goed te doen. Het is een wandelpad wat licht glooiend omhoog loopt. Links zie je al direct mooie vergezichten op de omgeving en het bergachtige binnenland van Gran Canaria. Het 2e gedeelte wordt wat meer klimmen en klauteren en dan zijn goede wandelschoenen wel belangrijk. Ik loop verder over een onverhard pad. Uiteindelijk vlakt de beklimming weer wat af en kom ik uit op een wat vlakker kaal gebied.

Jeroen bij wandeling Gran Canaria naar Roque Nublo
Vlak gedeelte bij El Roque Nublo op Gran Canaria

De leukste bezienswaardigheden van Tenerife.

Het laatste stukje van de wandeling naar El Roque Nublo

Ik vervolg mijn weg door dit behoorlijk droge gebied waar ik vrijwel geen begroeiing meer zie. De Roque Nublo zie ik nog niet, maar de route er naar toe is duidelijk, ook omdat ik andere mensen zie lopen. Vervolgens ga ik weer een stukje klimmen en kom ik uit op een soort plateau. En aan het einde van het plateau zie ik El Roque Nublo liggen, zie de eerste foto. Ik sta nu op een droog en dor plateau, het lijkt net alsof ik in een woestijn sta! Vreemd zo op deze hoogte. Rondom heb ik echt een fantastisch uitzicht over de omgeving!

De omgeving bij El Roque Nublo wandeling

El Roque Nublo is één van de bekendste bezienswaardigheden op Gran Canaria. Figuurlijk en bijna letterlijk het hoogtepunt ook. El Roque Nublo is een monoliet (een rots die uitsteekt boven zijn omgeving) van ongeveer 67 meter hoog. Deze monoliet is ontstaan tijdens een vulkaanuitbarsting miljoenen jaren geleden. Ik loop richting de rots, want ik wil wel eens zien of je er helemaal om heen kunt lopen. Om er te komen is het wat klauteren over stenen en dan sta ik uiteindelijk aan de voet van El Roque Nublo.

De rots La Rana bij Roque Nublo wandeling

Hoewel er verder geen bordje of hek staat die je waarschuwt of belemmert om door te lopen, lijkt het erop dat ik er niet helemaal om heen kan lopen. En het wagen durf ik niet, want het ravijn is heel diep … Naast de rots El Roque Nublo ligt de kleinere rots La Rana. Daar kun je in ieder geval niet omheen lopen zoals je op de foto ziet! Aan de andere kant van La Rana kan dat overigens wel.

Wandelroute van El Roque Nublo
De route van de wandeling naar El Roque Nublo

Ik ben ongeveer een half uurtje boven geweest, foto’s gemaakt en vooral genoten van de uitzichten. Daarna weer terug gelopen. Toen bleek ook wel dat ik een goede beslissing had genomen om vroeg te gaan want er kwamen veel mensen omhoog lopen. Eenmaal terug bij de parkeerplaats nog even wat te eten en een koffie gescoord bij het stalletje en daarna naar de auto gelopen, op pad naar het volgende doel van mijn reis.

Stalletje bij startpunt wandeling Gran Canaria Roque Nublo

Tips voor de wandeling naar El Roque Nublo

 • Neem een jas of trui mee! Je wandelt naar bijna het hoogste punt van het eiland (1750 meter) en het kan dus koud zijn daarboven, mede door de soms koude wind
 • Ga vroeg in de ochtend of laat in de middag, dan vermijd je de drukte en kun je ook je huurauto nog makkelijk parkeren
 • Trek goede wandelschoenen aan. Met sneakers is het te doen (geen gladde zolen!), maar met slippers of sandalen aan gaat het een survivaltocht voor je worden
 • Neem wat te drinken mee voor onderweg

Zo weet je welk eiland past bij jouw vakantie naar de Canarische Eilanden.

Wandelen Gran Canaria: de wandeling naar (de waterval van) Azulejos de Veneguera

Lengte: 1,5 km (heen en terug)
Hoogteverschil: ongeveer 50 meter
Duur: 1 uur, afhankelijk hoe lang je bij de waterval blijft

Bezienswaardigheid Gran Canaria, Azulejos de Venegurea

Los Azulejos de Veneguera is een bijzonder natuurverschijnsel door de verschillende kleuren in de lagen van de rotsen die je hier ziet. Net als alle Canarische Eilanden is ook Gran Canaria van vulkanische oorsprong. De kleuren in deze rotslagen zijn vervolgens weer ontstaan door oxidatieprocessen. Door deze diverse kleuren worden deze rotsen ook wel de ‘Rainbow rocks’ genoemd. In de winterperiode ontstaan er watervallen en natuurlijke poeltjes. Nu was ik daar in februari, maar helaas stonden de watervallen en de poeltjes droog.

Gekleurde rotsen aan de kant van de weg

TIP: boek een vakantie naar RIU Palace Maspalomas op Gran Canaria.

Vanuit Playa del Inglés/Maspalomas is het ongeveer een klein uurtje rijden hier naar toe. Zet Google Maps aan en navigeer naar “Los Azulejos De Veneguera”. Het is al een mooie weg om te rijden! Ook voor deze wandeling ben ik vroeg op pad gegaan. Het is een korte wandeling naar de waterval en het punt waar je onderstaande geweldige foto kan maken. Je kunt de wandeling hier verder uitbreiden als je wilt, er is een langere wandelroute uitgezet. Let er wel op dat het dan veel klimmen is.

Jeroen bij wandeling Gran Canaria naar Azulejos de Venegurea
Dit is wel de spot om de foto te maken daar in de omgeving! Ook heb je hiervandaan een magnifiek uitzicht over de omgeving!

Uitzicht over de omgeving

Eenmaal aangekomen bij het startpunt van de wandeling parkeerde ik de huurauto vlakbij het fruitstalletje, maar daar was de lokale mevrouw het niet helemaal mee eens. “Ga je wandelen” vroeg zij mij. “Ja”, zei ik. “Dan mag je hier niet parkeren, dat moet je verderop doen”. Oké dacht ik, ook goedemorgen! Toevallig bleek even later dat ik dan ook dichter bij het startpunt geparkeerd stond. Prima dus.

Punt voor de wandeling Gran Canaria naar waterval Azulejos
Focus je op deze waterval, dat is het punt om bij die mooie fotospot te komen

Om aan de wandeling te beginnen, rij een klein stukje dit stalletje voorbij en parkeer je auto links op een van de onverharde stukken grond naast de weg. Loop vervolgens een stukje rechtdoor (volg de weg), aan je rechterkant zie je op een gegeven moment een bordje staan die de wandeling aanwijst, vlak voordat de weg scherp naar links afbuigt. Hier begint de wandeling.

Ook heel leuk om te wandelen: de Caminito del Rey in Andalusië. Makkelijk bereikbaar vanuit Málaga. Lees ook wat je nog meer kan doen in Málaga.

Deze Gran Canaria wandeling is te doen, maar het eerste stukje, direct aan het begin, is nogal venijnig en behoorlijk stijl. Goede schoenen met grip is hier echt noodzakelijk, anders ga je het niet redden. Heb je dit eerste stukje gehad, dan is het verder aardig goed te doen.

Orientatiepunt wandelen Gran Canaria Los Azulejos
Punt waar je rechtsaf moet
Zicht op de gekleurde rotsen

Verkeerd gewandeld

Na een kwartiertje lopen kwam ik bij een punt uit waar ik twijfelde welke kant op te gaan, aangezien ik links omhoog ook een soort van waterval dacht te zien (die ik dus niet moest hebben) en er ook een soort van pad rechtdoor leek te gaan. Bij dit punt, waar je deze dennenboom ziet (linkerfoto), houd je rechts aan. Dat deed ik in eerste instantie niet, dus ik liep verkeerd … Blijf verder rechts aanhouden, ook al zie je wandelpaden links verder omhoog lopen. Uiteindelijk kom je vanzelf bij die fotospot uit. Daar is het dan weer even een stukje naar beneden klauteren, maar dat is goed te doen.

Uitzicht bij wandeling Azulejos
De fotospot!

Ik ging ik even lekker zitten om te genieten van het fantastische uitzicht en de omgeving. De stilte was ook mooi om te horen. De tripod neer gezet om foto’s te maken met de zelfontspanner op de telefoon, dat werkte prima! Uiteindelijk liep ik weer terug naar beneden naar de auto. De wandeling naar beneden is heel goed te doen, behalve het steile beginstuk. Daar is het wederom goed opletten, want omdat het zo stijl is, glij je snel weg.

Fruitstalletje bij Azulejos wandeling Gran Canaria

Lees ook: een paar dagen in een van deze top hotels op Ibiza.

Ik had ondertussen honger en dorst, dus ik wilde wel wat kopen bij dat fruitstalletje. Ik parkeerde de auto daar weer vlakbij en was al voorbereid dat die lokale mevrouw mij weer tot de orde zou roepen. Maar het pakte verrassend anders uit toen zij zag dat ik het stalletje naderde om wat te kopen. Haar humeur draaide helemaal om en zij nam alle tijd om mij te vertellen wat zij allemaal te koop had. Ik kocht wat bananen en een heerlijk smoothie en maakte nog wat foto’s. Ook deze wandeling kon ik afvinken van het lijstje. Check!

Wandeling Gran Canaria route Azulejos
De route van de wandeling, ik ben nog een stukje omhoog gelopen vanwege de uitzichten!

Tips voor de wandeling naar Los Azulejos de Veneguera

 • Neem je zwemkleding mee, zeker als je er in de winterperiode bent. Als de poeltjes gevuld zijn met water kun je er verkoeling in zoeken
 • Ga vroeg in de ochtend of laat in de middag, dan vermijd je de drukte en kun je ook je huurauto nog makkelijk parkeren
 • Trek goede wandelschoenen aan. Met sneakers is het nét te doen (geen gladde zolen!). Het 1e stukje is venijnig en dat gaat je op slippers niet lukken en is ook gevaarlijk!
 • Neem wat te drinken mee voor onderweg. Dat kun je kopen bij het stalletje bij de parkeerplaats, maar die is niet altijd open!

Dit zijn de mooiste stranden op Tenerife.

Wandelen Gran Canaria: de wandeling naar Playa de Güi Güi

Lengte: 10 km (heen en terug)
Hoogteverschil: bijna 900 meter
Duur: 4 tot 5 uur, afhankelijk van hoe lang je op het strand blijft

Strand bij wandeling naar Playa Gui Gui op Gran Canaria

De wandeling naar Playa de Güi Güi was de mooiste wandeling die ik heb gemaakt op Gran Canaria, maar deze wandeling is behoorlijk zwaar en daarom een waarschuwing vooraf: als je conditie (al dan niet tijdelijk) niet zo goed is of je bent even niet goed ter been, dan raad ik je deze wandeling af. De beloning van deze wandeling is echter subliem: het ervaren van een van de mooiste en meest ongerepte stranden van Gran Canaria waar je mogelijk zelfs dan helemaal alleen zou kunnen zijn! De wandeling is fantastisch, ook al moest ik daar wel een ‘prijs’ voor betalen, kom ik zo op terug.

De kust bij Playa Gui Gui

Vanaf Playa del Inglés/Maspalomas is het ongeveer 1 uur en een kwartier rijden naar het startpunt van deze wandeling. Slinger Google Maps aan en toets in “Sendero a Playas de Guigui”, het is bij het dorpje Tasartico. Onderweg hier naar toe rij je overigens langs Los Azulejos de Veneguera. Voor deze wandeling had ik de wekker weer vroeg gezet omdat ik had gelezen dat het een lange wandeling was. Ook had ik gelezen dat je absoluut water mee moest nemen voor onderweg en ook eten. Water had ik al in mijn rugzak gestopt en eten haal ik onderweg wel bij een supermarkt dacht ik zo, maar dat liep niet geheel volgens plan …

Ook leuk om te doen, fietsen in Barcelona of fietsen in Valencia.

Vandaar ook mijn advies (was een leermomentje), neem voordat je op pad gaat een goede gevulde rugzak mee met water en eten, want vanaf de start de wandeling kom je niets meer tegen waar je wat kan eten of drinken. Om bij het startpunt van de wandeling te komen reed ik vlak voor aankomst bij het dorpje Tasartico over een redelijk smalle bergweg naar boven, met rechts een ravijn. Breed was de weg niet, want 2 tegemoet komende auto’s konden elkaar op sommige stukken niet passeren, dat moest in de bochten gebeuren. Gelukkig kwam ik bijna geen enkele auto tegen.

Wandeling naar Playa Gui Gui
Startpunt wandeling Gran Canaria naar Playa Gui Gui

Begin van de Gran Canaria wandeling naar Playa de Güi Güi

Zodra ik bij het dorpje Tasartico aankwam moest ik nog een stukje verder rijden over een onverharde weg. Uiteindelijk zag ik het startpunt liggen en parkeerde ik mijn auto. Bergschoenen aangetrokken en ik kon aan de wandeling beginnen. Ik begon rustig aan, want ik wist dat er 900 meter overbrugd moest worden. Onderweg zag ik qua flora vooral struiken en cactussoorten. Het pad blijft omhoog lopen, er zit geen vlak stuk tussen.

Je beenspieren worden zo aardig op de proef gesteld. Na een poosje zie je dat je het hoogste punt nadert en dat geeft wel een lekker gevoel: ah, eindelijk afdalen! Sta je eenmaal op het hoogste punt van de wandelroute, dan is dit je uitzicht:

Uitzicht hoogste punt wandeling naar Playa de Gui Gui

Tegelijkertijd dacht ik ook, “dat is nog een eindje en dat moet ik ook weer terug …” Maar vol goede moed ging ik verder en dit was een prachtig deel van de wandeling. Je daalt verder af over redelijk makkelijke wandelpaden. Het staat goed aangegeven met bordjes, je kunt vrijwel niet de weg kwijt raken. Eenmaal bijna beneden liep ik langs een huisje waar een bordje stond met daarop ‘Limonada en Café’.

Dat is handig dacht ik nog, voor later op de dag. Ik liep verder door en zag nog een aantal huisjes, het bleek een piepklein gehucht te zijn, volledig afgesloten van de buitenwereld. Ik vervolgde het pad wat nu door een stukje jungle leek te gaan.

Stuk door riet lopen wandeling Playa Gui Gui

Dit zijn 10 toffe stranden op Mallorca.

Ik was er bijna en dat gaf toch al een geweldig gevoel, het strand zou zich spoedig voor mij openbaren. Onderweg was ik een aantal mensen tegen gekomen, ik liep deze wandeling op een zaterdag. In het weekend zijn er uiteraard meer mensen op pad. Ik vervolgde mijn weg door dat stukje jungle en hoorde in de verte de zee al. Een klein stukje verder nog en daar was Playa Güi Güi:

Zicht op Playa de Gui Gui na de wandeling

Check: de mooiste stranden van de Algarve.
Ook leuk om te doen: ontdek de regio Castilië en León in Noord-Spanje.

Ik daalde het laatste stukje af en daar stond ik op dat strand. Echt wow, wat een gevoel om daar te staan! Het hoogtepunt van mijn Gran Canaria wandelingen. Een stukje ongerept strand. Houd daar ook rekening mee: er zijn geen faciliteiten, niks, nada. Je ziet misschien een verdwaalde hippie en nog een enkeling, maar dat is het dan wel. Op de zaterdag dat ik er was waren er iets meer mensen, ongeveer 20 schatte ik zo in.

Strand bij Playa Gui Gui

Het strand Playa de Güi Güi

Het is een prachtig stukje strand wat omgeven is door hoge rotswanden. Ik ben ongeveer een uur op het strand geweest. Genoten van de tijd daar en vooral de camera getest op allerlei functies. Eenmaal uitgerust vond ik het tijd voor de weg terug. Ik had ondertussen ook honger gekregen, maar ja, ik was vergeten eten mee te nemen en had te makkelijk gedacht, dat haal ik op de route naar het startpunt wel ergens in een supermarkt.

Strand Playa de Gui Gui noordkant
Strand Playa de Gui Gui zuidkant

Toch nog wat te eten …

Ik liep het strand af en begon weer aan de klim terug en realiseerde me al redelijk snel dat het zonder wat te eten een hell of job zou worden! Ik liep weer dat langs dat huisje waar ik eerder langs kwam en liep naar binnen. De bewoonster kwam ik er aan en ik vroeg haar of zij ook cola had en misschien een zakje chips of zoiets.

Dat had zij niet, maar daar kwam mijn redding: zij zei “Ik kan wel een broodje voor je maken”! Yes, saved by the bell! Die uitnodiging nam ik gretig aan en binnen 10 minuten had ik een groot broodje met ei en ook limonade, die wel redelijk zuur was overigens. Soort van citroensap of zoiets.

Interieur huisje wandeling Gran Canaria playa gui gui

Ik had even een leuk gesprek met de bewoonster. Zij was er geboren en noemde het haar paradijs. Water won zij uit de bergen, elektriciteit via zonnepanelen en gas via gasflessen. Boodschappen bestelde zij bij de supermarkt van een plaats verderop en dat werd per boot naar het strand gebracht. Maar of die boot komt, hangt af van de golfslag van de zee. Soms kon de boot dus niet aanmeren op het strand en dan had zij voor die dag dus geen boodschappen.

Tijdens mijn reis verbleef ik in 2 van de RIU Gran Canaria hotels.

Zij stond op het punt om naar de boot te gaan, dus ik was gelukkig net op tijd bij haar huisje aangekomen. Na het broodje en de limonade voelde ik mij een stuk beter en klaar voor de wandeling terug. Ik keek omhoog en zag waar ik naar toe moest, die bergkam over dus:

Weg terug van wandeling naar Playa Gui Gui

Het werd een pittig stuk terug omhoog. Ik ben meerdere keren even gestopt om mijn hartslag naar beneden te krijgen want het was anders klimmen kennelijk dan op heenweg. Steiler en langer en het leek veel warmer. Uiteindelijk kwam ik weer op het hoogste punt en kon ik aan de afdaling naar beneden beginnen.

Onderweg passeerde ik nog een aantal locals die overduidelijk gingen overnachten op het strand, want ze hadden tentjes en koelboxen mee. Eentje liep zelfs op blote voeten naar boven. Hoe dan, dacht ik nog, maar zijn voeten leken wel de omvang van klompen te hebben, die had al behoorlijk wat eelt onder zijn voeten dacht ik zo!

Rotue van de wandeling naar Playa de Güi Güi
Route van de wandeling / Screenshot via Komoot

Eenmaal bij de auto aangekomen de bergschoenen uitgetrokken en de comfortabel sneakers aan gedaan en terug gereden naar het hotel. ’s Avonds heerlijk gegeten om de calorieën weer aan te vullen. Toen ik de volgende dag wakker werd voelde ik de prijs die ik moest betalen voor deze wandeling. Mega spierpijn! Trappen lopen werd de volgende 2 dagen echt enorm afzien!

Maar deze wandeling Gran Canaria naar Playa de Guï Güi is een van de mooiste wandelingen die ik tot nu toe heb gemaakt. Een absolute aanrader als je op Gran Canaria bent!

Op het buureiland Tenerife kun je een nog zwaardere hike maken, een van de zwaarste hikes van Spanje. Voor de echte die hards!

Tips voor de wandeling naar Playa de Güi Güi

 • Neem je zwemkleding mee voor op het strand. Een jasje meenemen is ook handig, op het hoogste punt kan de wind soms koud zijn. Verder kun je gewoon in korte broek met een shirt lopen
 • Ga vroeg in de ochtend, dan hoef je niet zo op de tijd te letten. Als je doordeweeks gaat, heb je kans dat je de enige bent op het stand
 • Trek absoluut goede wandelschoenen aan. Met sneakers is het te doen (geen gladde zolen!). Ga niet op slippers of sandalen.
 • Neem voldoende te drinken EN te eten mee voor onderweg, je gaat het nodig hebben!

[content-egg module=TradetrackerProducts]

Video van wandelen op Gran Canaria

De startpunten van de wandelingen Gran Canaria op de kaart


Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Foto header en overige foto’s: Jeroen – TripTalk (tenzij anders vermeld)

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven