TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Het mooi Playa de Papagayo strand op Lanzarote

22x de mooiste en leukste stranden op Lanzarote

Lanzarote mag dan een vulkanisch eiland zijn, maar je zult je nog verbazen over de mooie stranden die het eiland te bieden heeft. De stranden op Lanzarote liggen vooral bij de vakantieplaatsen Puerto del Carmen en Playa Blanca, maar we hebben ook een aantal stranden op het lijstje staan die niet zo voor de hand liggen. Welke dat zijn lees je in dit blog!

Op Lanzarote vind je een aantal natuurlijke, voornamelijk zwarte lavastranden. Bij de populaire vakantieplaatsen is een deel van de stranden kunstmatig aangelegd. Niet dat dit wat uitmaakt natuurlijk, want deze stranden op Lanzarote bieden jou zo een prima plek voor een vakantie!

Stranden op Lanzarote bij Playa Blanca

Het Playa Flamingo strand in Playa Blanca op Lanzarote
Playa Flamingo strand

De plaats Playa Blanca ligt in het zuiden van het eiland. Hier liggen meerdere stranden waarvan Playa de Papagayo de bekendste is, maar dit strand ligt eigenlijk niet bij de plaats zelf. De stranden Playa Blanca, Playa Dorada en Playa Flamingo liggen wel in de plaats zelf.

1. Playa Blanca

Stranden op Lanzarote, het strand van Playa Blanca
Het strandje bij het centrum van Playa Blanca

In het centrum van Playa Blanca vind je het strandje dat hierboven op de foto staat. Het ligt direct aan de wandelboulevard waaraan vele restaurants liggen met uiteraard terrasjes en winkeltjes. Het strandje is niet groot en heeft geen faciliteiten. Je kunt er bijvoorbeeld geen ligbedden of parasols huren. Groot voordeel is dan wel dat dit strandje omgeven is met vele restaurants.

Het strand van Playa Blanca in de avond

Je loopt er vanuit de meeste accommodaties in Playa Blanca zo naar toe. ’s Avonds is er ook op volop gezelligheid. Neem lekker een drankje in een van de bars en geniet van de sfeer ’s avonds!

Liever naar het vasteland van Spanje? Kijk dan eens naar een vakantie naar Nerja.

2. Playa Dorada

Het Playa Dorada strand bij Playa Blanca
Het Playa Dorada strand

Playa Dorada is een mooi en breed strand zoals je het graag ziet. Een rustige zee en lekkere ligbedden met parasols die je kunt huren. Ook kun je er waterfietsen huren, voor als je een stukje het water op wilt. Direct aan het strand ligt ook een restaurant met terras waar je ’s middags lekker kunt lunchen.

Stranden Lanzarote, het zandstrand Playa Dorada

Het strand ligt precies tussen de jachthaven en het Playa Blanca strand in. Je loopt er makkelijk naar toe vanuit je accommodatie. Op ongeveer 150 meter van het strand ligt een parkeerterrein waar je je auto zou kunnen parkeren. Aan dit strand ligt overigens het in Playa Blanca bekende Princesa Yaiza Suite Hotel. Vanuit dit hotel loop je zo via de wandelboulevard het strand op.

Dit zijn de 15 mooiste stranden op Gran Canaria.

3. Playa Flamingo

Palmbomen bij het strand van Playa Flamingo

Het Playa Flamingo strand ligt aan de andere kant van de haven van Playa Blanca, aan de oostkant van de plaats. Dit is ook een leuk strand met aan de wandelboulevard een paar restaurants en terrassen. Voor het strand liggen golfbrekers waardoor de zee hier heel rustig is.

Het rustige strand Playa Flamingo bij Playa Blanca

Een klein nadeeltje heeft dit strand misschien wel; je kunt er geen ligbedden en parasols huren. Maar hé, je rolt je strandlaken uit en chillen maar! Direct aan dit strand ligt het Grupotel Flamingo Hotel. Op ongeveer 150 meter kun je de auto parkeren. Eten en drinken kun je bij de restaurants die aan de wandelboulevard liggen.

Lees ook: 28x mooie stranden voor een ultieme strandvakantie.

De stranden buiten Playa Blanca

Stranden buiten Playa Blanca
De stranden Playa Mujeres, Playa del Pozo en Playa de la Cera

Komen we aan bij de volgende 4 stranden, waaronder dus het bekende strand Playa de Papagayo, zoals meerdere reisblogs vertellen. Wat je echter niet leest is dat deze stranden niet heel makkelijk bereikbaar zijn. Gezien vanuit de jachthaven is het eerste strand wat je lopend bereikt Playa Mujeres. Dat is al bijna 3 kwartier lopen, bij het laatste stukje naar het strand Playa Mujeres zul je een klein stukje moeten klimmen.

Vanaf Playa Mujers is het vervolgens een klein half uurtje lopen naar Playa de Papagayo. Dus lopend vanuit de jachthaven van Playa Blanca is het dik een uur lopen naar Playa de Papagayo.

Een van de populairste stranden op Lanzarote: Playa Flamingo
Playa de Papagayo

De 2e optie om bij deze stranden te komen is met een huurauto, maar hier kleeft ook een nadeel aan. Om bij Playa de Papagayo te komen dien je over een onverharde weg te rijden van bijna 6 kilometer lang en daar zitten behoorlijke onprettige stukken tussen waarbij je stapvoets dient te rijden. En weet dat je bij meerdere autoverhuurbedrijven vaak niet verzekerd bent tegen schade aan de onderkant van de carrosserie.

Dit zijn de 24 mooiste stranden op Tenerife.

Een goede reden om je huurauto te boeken bij Sunnycars. Afhankelijk van waar je accommodatie in Playa Blanca ligt, ben je zeker 25 minuten onderweg met de auto. Er rijdt geen openbaar vervoer naar deze stranden en taxi’s zullen zich er niet aan wagen. Maar het is het allemaal dubbel en dwars waard, want het zijn prachtige stranden!

4. Playa Mujeres

Het Playa Mujeres strand in het zuiden van Lanzarote
Playa Mujeres
Het Playa Mujeres strand gezien vanaf de zuidkant

Het 1e strand waar je lopend aankomt, of met de auto als eerste kan bereiken, is Playa Mujeres. Dit is ook tevens het langste en breedste stranden van de 4 stranden die hier liggen. Direct bij het strand ligt een groot parkeerterrein (onverhard), je loopt dus zo het strand op. Strandlaken uitrollen en liggen maar! Er zijn geen faciliteiten, dus neem zelf eten en drinken mee. Ook zijn er geen toiletten en ligbedden.

Tip: Combineer een strandvakantie Lanzarote met een vakantie Fuerteventura!

5. Playa del Pozo

Het strand van Playa del Pozo bij Playa Blanca
Playa del Pozo strand op Lanzarote
Playa del Pozo

Dit strand bereik je door verder te lopen vanaf Playa Mujeres. Hier kun je dan weer niet met een huurauto komen, het is hier dus een stuk rustiger. Aan het ene deel liggen wel wat grote rotsen en stenen aan de kustlijn en dat maakt dit deel niet fijn om te zwemmen. Het andere deel is wel vrij van rotsen en stenen. Ook hier zijn geen enkele faciliteiten, zelf je drinken en eten meenemen dus!

6. Playa de la Cera

Het strand van Playa de la Cera
Playa de la Cera strand op Lanzarote

Dit is een wat kleiner en daardoor wat intiemer strandje dat beschut ligt door de grote brede rotswand eromheen. Bovenaan is een onverhard parkeerterrein en er liggen 2 kleine restaurantjes. Dit is een perfect strandje voor als je de drukte van Playa de Papagayo wilt vermijden, dat direct aan de andere kant van de rots ligt. Behalve de restaurantjes zijn er verder geen faciliteiten.

Lees ook: de 5 beste stranden op La Palma.

7. Playa de Papagayo

Playa de Papagayo strand op Lanzarote
Playa de Papagayo

Playa de Papagayo is een van de mooiste en bekendste stranden op Lanzarote. Echt heel druk zal het hier niet worden, want makkelijk bereikbaar is het niet. Eigenlijk alleen per auto. Het strand ligt verscholen in een kleine baai waardoor de zee hier ook heel rustig is. Je kunt er helemaal omheen lopen, ondertussen geniet je van mooie uitzichten op dit strand.

Baai waarin het strand Playa de Papagayo gelegen is
Uitzicht op Playa de Papagayo
Restaurantjes bij Playa de Papagayo
Restaurantjes bij Playa de Papagayo

Zoals gezegd zijn er 2 restaurantjes bij dit strand waar je kan lunchen. Hoe dan ook, neem sowieso wat te drinken en te eten mee. Verder zijn er geen faciliteiten zoals ligbedden een parasols. De huurauto kun je bovenaan parkeren, je dient dan nog een klein stukje naar beneden te lopen.

11x de beroemdste stranden ter wereld.

Stranden op Lanzarote bij Costa Teguise

Costa Teguise ligt zo’n beetje in het midden van het eiland aan de oostkust van Lanzarote, vlak boven Arrecife. Hier vind je ook een aantal mooie stranden. Houd er rekening mee dat het vaak kan waaien in Costa Teguise.

8. Playa de los Charcos

Playa de los Charcos
Playa de los Charcos

Playa de los Charcos heeft wel wat weg van een stukje ongerept strand. Nadeeltje is wel dat hier aardig wat rotsen en stenen aan de waterlijn liggen, vandaar dat je er ook niet veel mensen ziet. Er ligt een groot parkeerterrein bij het strand waar je de auto gratis kan parkeren. Er zijn geen faciliteiten, maar als je een stukje verder loopt kom je uit bij het strand van Playa de la Cucharas en daar zijn wel faciliteiten.

9. Playa de la Cucharas

Playa de las Cucharas zandstrand op Lanzarote
Het fijne zandstrand van Playa de las Cucharas in Costa Teguise

Het Playa de las Cucharas is het hoofdstrand van Costa Teguise. Hier kun je ligbedden en parasols huren en aan de wandelboulevard vind je een aantal restaurants met terrasjes. Het is een fijn en redelijk lang strand. Lunchtip: Restaurant Bacchus. Daar heb ik een aantal lekkere tapa’s gegeten. Niet de klassieke tapa’s, maar tapa’s met een moderne creatieve twist. Er ligt een groot parkeerterrein op ongeveer 150 meter lopen, aan de hoofdweg. Daar kun je gratis parkeren. Je vindt daar ook een aantal winkels.

10. Playa del Jabillo

Het Playa del Jabillo strand bij Costa Tequise
Het strand van Playa del Jabillo
Playa del Jabillo

Loop een stukje verder naar het zuiden en je komt uit bij Playa del Jabillo. Hier liggen wel weer aardig wat rotsen aan de waterlijn, hoewel er een stukje is waar je zo de zee in kunt lopen. Helaas kun je er dan weer geen ligbedden en parasols huren. Wel is het er rustiger en je hebt minder last van de wind door het grote hotel wat er voor ligt, het Hotel Grand Tequise Playa. Er zijn toiletten bij dit strand. Op 100 meter lopen vind je aantal restaurants en meerdere winkels. Parkeren kan direct in de buurt aan de openbare weg.

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Gran Canaria en hier lees je alles over een vakantie naar Gran Canaria.

Stranden bij Arrecife

Arrecife is de hoofdstad van Lanzarote. Hoewel je niet snel naar een stad gaat voor een strandbezoek, heeft Arrecife wel een mooi stadsstrand.

11. Playa de Reducto

Strand Lanzarote bij de hoofdstad Arrecife
Playa del Reducto
Playa del Reducto Lanzarote

En dat stadsstrand is Playa del Reducto wat direct naast het luxe hotel Arrecife Gran Hotel & Spa ligt. Het strand ligt aan een kleine baai wat zorgt voor een rustige zee. Er zijn geen faciliteiten op het strand, wel zijn er openbare toiletten aanwezig. Op een paar minuutjes lopen vind je aantal restaurants en winkeltjes. Aan de andere kant van het strand ligt op 200 meter lopen een parkeerterrein waar je gratis kan parkeren.

12. Playa de la Concha

Het Playa de la Concha strand op Lanzarote

Dit strand ligt tussen Arrecife en het vliegveld. Het is een wat kleiner en vrij rustig strand, gelegen in een urbanisatie. Er zijn geen faciliteiten, restaurantjes en terrasjes in de directe omgeving. Hier ga je naar toe als je juist kan genieten van een heel rustig stukje strand. Parkeren kan in de directe omgeving in de urbanisatie.

13. Playa Honda

Strand van Playa de la Concha
Playa Honda

Playa Honda ligt bijna tegen het vliegveld aan. Dit is een lang en breed zandstrand. Aan de wandelboulevard liggen een aantal restaurantjes met terrasjes, maar verder zijn er geen faciliteiten. Je kunt er ook geen ligbedden en parasols huren. Er is een parkeerterrein aan de kant van het vliegveld. Je loopt vanaf dat parkeerterrein zo de wandelboulevard en het strand op.

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden op Tenerife en hier lees je alles over een vakantie naar Tenerife.

Stranden op Lanzarote bij Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is dé plaats voor een vakantie naar Lanzarote en hier vind je dan ook een aantal leuke stranden.

14. Playa de Matagorda

Strand Playa de Matagorda op Lanzarote
Playa de Matagorda

Dit strand ligt direct naast het vliegveld van Lanzarote. Het is een lang strand en heeft verder geen faciliteiten. Leuk strand voor een strandwandeling, maar het is vooral dé plek om landende vliegtuigen te spotten! Zo’n beetje het St. Maarten effect als je daar wel eens geweest bent. Er ligt een fietspad naast, huur een elektrische step en ga eens kijken bij dit strand, of maak er een sportieve wandeling van.

Het strand van Playa Matagorda aan de kant van Puerto del Carmen
Playa de Matagorda aan de kant van Puerto del Carmen

Vlak voor het vliegveld, gezien vanuit Puerto del Carmen liggen de eerste accommodaties van Puerto del Carmen. Hier is het strand lang en ook breed. Op meerdere delen van het strand kun je ligbedden en parasols huren. Aan de wandelboulevard kun je lekker op terrasjes zitten voor een drankje of een lunch.

16x de mooiste stranden aan de Algarve en check deze 10 stranden op Mallorca.

15. Playa de los Pocillos

 Playa de los Pocillos strand op Lanzarote
Playa de los Pocillos

Playa de los Pocillos is het grootste en breedste zandstrand van Puerto del Carmen en ook één van de meest bekende stranden op Lanzarote. Het ligt in het noordelijk deel van deze plaats. Aan dit strand ligt het bekende hotel RIU Paraiso Lanzarote. Je kunt ligbedden parasols huren aan het begin en het einde van het strand. Daar zijn ook restaurantjes en terrasjes.

Het Playa de los Pocillos strand bij Puerto del Carmen

Op het brede deel in het midden van het strand zijn geen ligbedjes te huur. Dat maakt het ook wel een stukje ‘echt’ strand, het staat niet zodoende niet helemaal vol met ligbedden parasols.

16. Playa Grande

Het Playa Grande strand
Playa Grande

Hoewel de naam van dit strand doet vermoeden dat het een groot (Grande) strand is, valt dat nou wel weer mee. Het is niet het grootste strand van Puerto del Carmen. Het is misschien wel het leukste strand. Het ligt mooi verscholen achter de wandelboulevard en dat scheelt met de wind. En ook fijne, hier staan genoeg ligbedden en parasols die je kan huren.

Mooie chill plek bij het strand van Playa Grande in Puerto del Carmen
Long Beach bij Playa Grande

Aan de wandelboulevard liggen vele restaurants, terrasjes en winkeltjes. Dé tip is hier wel de mooie beachclub Long Beach. Het is prachtig gelegen direct boven het Playa Grande strand en de foto’s zeggen genoeg: je hebt een fantastisch uitzicht over zee! Je kunt daar aan een tafeltje gaan zitten voorzien van een parasol, maar er zijn ook een aantal ligbedden voor als je helemaal de chill modus in wilt gaan. Absoluut een aanrader!

17. Playa Blanca

Playa Blanca strand Lanzarote in Puerto del Carmen
Playa Blanca in Puerto del Carmen
Zuidelijk deel van Playa Blanca in Puerto del Carmen

Het Playa Grande strand loopt over in het Playa Blanca strand in Puerto del Carmen. Ook op dit strand kun je heerlijke ligbedden en parasols huren. Heb je zin om de zee op te gaan, huur dan een waterfiets of ga andere watersporten beoefenen. Op de boulevard vind je vele restaurants, terrasjes en winkeltjes. Vanuit de meeste accommodaties in Puerto del Carmen loop je zo naar deze stranden toe.

Ben je een fan van hiken? Check dan onze tips voor wandelen op Gran Canaria. Op Tenerife kun je één van de zwaarste hikes van Spanje maken ;-), maar je kunt ook gewoon El Teide gaan bezoeken.

18. Playa Chica

Het Playa Chica strandje in Puerto del Carmen
Playa Chica

Playa Chica is een klein (“chica” wordt ook gebruikt als verkleinwoord voor iets in het Spaans) en gemoedelijk strandje naast Hotel Fariones in het zuidelijk deel van Playa del Carmen. Je kunt er geen ligbedden huren, er zijn wel openbare toiletten. Je vindt direct naast het strand een restaurant waar je lekker kunt lunchen. Duikscholen gebruiken dit strandje om vanaf hier te gaan duiken.

Het leuke strandje Playa Chica in Puerto del Carmen
Strandje direct voor hotel Fariones

Dit strandje ligt direct om de hoek bij Playa Chica en je zou dit strandje in Puerto del Carmen bijna kunnen omschrijven als een ‘hidden gem’. Het ligt ook bijna letterlijk verscholen in een kleine baai precies voor het hotel Los Fariones. Je ziet dit strand niet vanaf de weg. Het lijkt een privéstrand, maar dat is het niet. Je kunt hier ligbedden en parasols huren en de palmbomen eromheen maken het helemaal af! Ik vond het een chill strandje.

Dit zijn de mooiste stranden van Aruba en de leukste stranden op Curacao.

La Graciosa

La Graciosa is een klein buureilandje van Lanzarote. Om hier te komen dien je wel een boot te nemen, maar het is een absolute aanrader.

19. Playa de las Conchas

Het mooie strand Playa de las Conchas
Playa de las Conchas

Op dit eilandje ligt namelijk een van de mooiste natuurlijke stranden van de Canarische Eilanden en die heet Playa de las Conchas. Het is echt een prachtig strand om te zien, het doet tropisch aan. Een nadeel is er wel; meestal kun je daar niet de zee in. De branding is dan behoorlijk ruw en het zijn geen kleine golven die je daar ziet. Ook de onderstroming is vrij sterk, dus zwemmen wordt dan afgeraden. Maar je kunt uiteraard wel over het strand en door de zee lopen.

Houd er verder rekening mee dat hier helemaal niets aan faciliteiten is, maar dat is nou juist het charmante van dit strand. Neem zelf drinken en eten mee en ik raad je aan dit al op Lanzarote te doen voordat je de boot pakt. Hoe je bij dit strand komt en meer leuke tips voor dit eilandje lees je in het blog over La Graciosa.

[content-egg module=TradetrackerProducts]

Andere leuke stranden op Lanzarote

Er zijn nog een aantal leuke of bijzondere stranden op Lanzarote. Het zijn geen stranden voor een echt relaxt stranddagje, maar deze stranden hebben nou juist andere charmes.

20. Playa del Janubio

Het lavastrand Playa del Janubio
Playa del Janubio

Playa del Janubio, of Costa del Janubio, is een zwart natuurlijk lavastrand aan de westkant van het eiland. Direct hierachter liggen de zoutvlaktes Salinas de Janubio. Het is leuk strand voor een wandeling, niet zozeer voor een stranddagje. Er zijn hier geen faciliteiten. Iets verderop ligt een van de bezienswaardigheden van Lanzarote: Los Hervidores. Deze twee plekken zou je dan mooi kunnen combineren.

21. Playa de Famara

Het strand van Playa Famara
Playa de Famara

Playa de Famara is een lang en breed zandstrand aan de noordwest kant van het eiland. Het is dé plek voor de kite- en windsurfers. Op de achtergrond zie je de imposante kliffen van Famara. Als het zeewater vrij rustig is fungeert het laagje water op het strand als een soort spiegel, zoals je een beetje op bovenstaande foto kunt zien. Je kunt dan prachtige foto’s schieten met de Famara kliffen op de achtergrond.

Het dorpje Caleta de Famara bij het strand Playa Famara
Caleta de Famara

Omdat de zon in het westen ondergaat, kun je hier ook perfect de zonsondergang zien. Maak een lange strandwandeling over dit mooie strand en ga daarna lekker eten in één van de restaurantjes in het gemoedelijke (beetje rommelig ook) dorpje Caleta de Famara. Er hangt hier, logischerwijs, een surf vibe. Er is een kern aan de doorgaande weg waar de restaurantjes geconcentreerd zijn en ook vind je daar meerdere surfshops. Het is vrijwel direct aan het begin als je het dorpje binnen rijdt gezien vanaf het strand.

10x mooie stranden in Italië waar je heen wilt.

21.Playa el Golfo

Het zwarte strand Playa El Golfo

Dit strand wordt vaak genoemd op lijstjes, daarom neem ik het ook mee in dit lijstje. Maar eigenlijk kun je dit strand alleen maar zien omdat hier het ‘groene’ meer Charco Verde ligt. Het is een stukje beschermd gebied en dat betekent dat je het strand niet op mag. Je mag vanaf het uitzichtpunt niet naar beneden lopen. Dan denk je misschien, dan loop ik er via beneden wel naar toe, maar dat gaat je niet lukken vanwege de rotspartijen en de zee.

22. Playa de la Garita

Playa de la Garita op Lanzarote
Playa de la Garita

Dit is een hele leuke chille plek om te gaan lunchen. Het restaurant heeft een leuk terras waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op zee. Het ligt aan de noordoostkant van het eiland, naast het dorpje Arrieta. Een prima plek om te lunchen als je bijvoorbeeld net Jameos del Agua hebt bezocht of nog gaat bezoeken. Het ligt aan de weg daar naar toe.

Het zandstrand bij Playa de la Garita

Loop een stukje door en dan kom je uit bij een klein stukje zandstrand dat tegen het dorpje Arrieta aanligt. Na je lunch zou je dus ook nog even prima kunnen relaxen op dit strand om van de zon te genieten voordat je weer terug rijdt naar je accommodatie.

De stranden op Lanzarote op de kaart


Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Fotocredit header en alle overige foto’s: Jeroen -TripTalk

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven