TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Vakantie naar Lanzarote, genieten op de dit strand

Tips voor je vakantie naar Lanzarote

Wil je op vakantie naar Lanzarote? Het eiland is zeker een aanrader! Vooral de vele witte gebouwen en huisjes gaan je opvallen en uiteraard het vulkanisch landschap. Combineer dit met leuke vakantieplaatsen als Puerto del Carmen en Playa Blanca én een aantal toffe stranden en je hebt een goede reden om een vakantie naar Lanzarote te boeken!

Een groot voordeel van Lanzarote is dat je er het hele jaar naar toe kan. In de winter is het dan wel ietsjes minder warm, maar de gemiddelde temperatuur ligt dan nog steeds rond de 18 – 20 graden. In de zomer wordt het dan weer niet echt bloedheet, ook wel lekker natuurlijk, de gemiddelde temperatuur ligt dan gemiddeld rond de 23 graden.

Waar ligt Lanzarote?

Lanzarote is het meest noordelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden.

Het strand van Playa Famara

Deze eilanden liggen ten westen van Marokko, ter hoogte van de grens van Marokko met de Westelijke Sahara. Door deze noordelijke ligging van het eiland is de vliegtijd iets korter dan bijvoorbeeld naar Gran Canaria en Tenerife.

Twijfel je over naar welk Canarisch eiland je op vakantie wilt? Lees dan meer over een vakantie naar de Canarische Eilanden en waar je mooiste stranden van de Canarische Eilanden vindt!

Wat is er te doen op Lanzarote?

Vakantie Lanzarote, bezoek deze cactustuin
Jardín de Cactus

Lanzarote is een ideaal eiland om met een huurauto op pad te gaan. Omdat Lanzarote niet zo groot is, zijn alle uithoeken van het eiland maximaal een uur rijden. Zo kun je makkelijk en rustig het eiland verkennen. Lanzarote is van vulkanische oorsprong en dat zie je terug in het Nationaal Park Timanfaya, waar je nog leuke experimenten kunt ervaren waarmee de hitte onder de grond wordt aangetoond.

Verder is Lanzarote de geboortegrond van de kunstenaar César Manrique. Zijn invloed op het eiland was enorm, dat geldt ook voor de populairste bezienswaardigheden van Lanzarote. Ga zeker één van zijn huizen bezichtigen zodat je een leuke en boeiende indruk krijgt van het leven van deze kunstenaar.

Doen tijdens je vakantie naar Lanzarote: bezoek een van deze bezienswaardigheden

Ga zeker tijdens je vakantie Lanzarote naar een aantal bekende bezienswaardigheden op het eiland. Onderstaande raad ik je zeker aan!

Jameos del Agua

De laguna in Jameos del Agua
De lagune

Jameos del Agua is vooral bekend om de zeldzame soort krabbetjes die leven in het ondergronds meertje. Dit zijn albino krabbetjes. Zij zijn blind en heel klein. Er zijn maar enkele plekken op de wereld waar deze krabbetjes leven. Om deze reden is het dat ook absoluut verboden om munten in het meertje te gooien. Je moet goed kijken, maar je kunt de krabbetjes aan de randen van het meertje zeker zien.

Het ondergronds meertje in Jameos del Agua
Het ondergronds meertje
Een van de bezienswaardigheden Lanzarote: de albino krabbetjes
De albino krabbetjes

Jameos del Agua kun je dagelijks op eigen gelegenheid bezoeken. Lees meer over Jameos del Agua.

Nationaal Park Timanafaya

Entree van de bezienswaardigheid op Lanzarote, het Timanfaya Nationaal Park
Het vulkaanlandschap

Het Nationaal Park Timanfaya is de populairste bezienswaardigheid op het eiland. Hier liggen de Montañas de Fuego, oftewel de ‘vuurbergen, de vulkanen dus. Het park ligt aan de westkant van het eiland en het is een groot park van vulkanen en gestolde lavavelden, een bizar en apart landschap. Hier vonden de meeste erupties plaats van de vulkanen die Lanzarote het zo kenmerkende landschap hebben gegeven.

Landschap in Timanfaya

Je kunt het park op eigen gelegenheid bezoeken en er met een huurauto naar toe rijden. De tour door het park is echter in een bus. Je mag niet zelf het park in, ook niet lopend. Om die reden is het ook zeker een aanrader om met een excursie mee te gaan. De excursiebussen hebben namelijk voorrang op individuele bezoekers en de wachttijd voor die bezoekers kan behoorlijk oplopen.
Lees meer over een bezoek aan het Nationaal Park Timanfaya.

Naar welk strand tijdens je vakantie op Lanzarote?

Het Playa Mujeres strand in het zuiden van Lanzarote

Op Lanzarote vind je een aantal natuurlijke, voornamelijk zwarte lavastranden. Bij de populaire vakantieplaatsen is een deel van de stranden kunstmatig aangelegd. Niet dat dit wat uitmaakt natuurlijk, want deze stranden op Lanzarote bieden jou zo een prima plek voor een vakantie! In dit blog geven je al een aantal tips voor stranden, maar lees vooral het blog over de 22 leukste en mooiste stranden op Lanzarote.

Lees ook meer over het buureilandje La Graciosa, hier vind je hele mooie stranden!

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is de bekendste plaats voor een vakantie naar Lanzarote. Het grote voordeel is dat deze plaats dicht bij het vliegveld ligt, waar je overigens nauwelijks last van hebt. Dus een transfer of taxirit brengt je binnen een mum van tijd naar je accommodatie in Puerto del Carmen. Geheel in stijl van César Manrique zie je in Puerto del Carmen veel laagbouw. Er zijn vrijwel geen hoge gebouwen en deze zijn vrijwel allemaal wit met veelal groene, blauwe of bruine kozijnen.

Vakantie naar Lanzarote in Puerto del Carmen
Een stukje van de boulevard van Puerto del Carmen

Puerto del Carmen zou je grofweg kunnen verdelen in 2 delen: het noordelijk deel en het zuidelijk deel. Het noordelijk deel is vooral bekend om het grote en brede strand Playa de los Pocillos. Ook vind je in dit deel het bekende all-inclusive hotel RIU Paraiso Lanzarote. Dit gedeelte van Puerto del Carmen ligt het dichts bij het vliegveld.

Playa de los Pocillos strand op Lanzarote
Playa de los Pocillos

Dit noordelijk deel is wat rustiger. Aan de boulevard vind je een aantal winkels, restaurants en terrasjes. Het brede strand van Playa de los Pocillos is heerlijk voor de kinderen, ruimte genoeg om te rennen en te ravotten!

Lees ook: dit zijn de mooiste stranden van Tenerife en dit zijn de mooiste stranden van Gran Canaria.

Boulevard in Puerto del Carmen
Boulevard in het zuidelijk deel van Puerto del Carmen

Het zuidelijk deel van Puerto del Carmen is levendiger. Hier vind je vrijwel een aaneenschakeling van winkels, restaurants, bars en terrassen. Ook ligt hier een winkelcentrum. In dit deel liggen ook 2 mooie stranden: Playa Grande en Playa Blanca (niet te verwarren met de plaats Playa Blanca!)

Het Playa Grande strand
Playa Grande

Ook in dit gedeelte van Puerto del Carmen is veel laagbouw. De plaats is langgerekt, de meeste accommodaties liggen op een korte loopafstand van een van de stranden. Zin in een stevige wandeling? Start dan op de wandelboulevard in het zuidelijk gedeelte van Puerto del Carmen en loop helemaal door tot aan het luxe hotel Arrecife Gran Hotel & Spa in Arrecife! Dat is een wandeling van ruim 13 kilometer. Neem dn vanuit Arrecife weer een taxi terug naar je accommodatie om je benen rust te gunnen.

Zoek een accommodatie in Puerto del Carmen voor je vakantie

Booking.com

Playa Blanca

De plaats Playa Blanca is ook een ideale plek voor een vakantie naar Lanzarote. Het ligt in het zuiden van Lanzarote rond de haven van Playa Blanca waarvandaan de ferry’s vertrekken naar Corralejo op Fuerteventura. Ook hier is veel laagbouw en vooral witte gebouwen. Het authentieke (oude) gedeelte van Playa ligt vooral rond en bij de haven. Daar ligt ook een klein strand.

De wandelboulevard bij Playa Blanca op Lanzarote
De wandelboulevard in het oude gedeelte van Playa Blanca

In dit deel van Playa Blanca ligt achter de boulevard en restaurants een winkelstraat met veel winkels en kledingzaken. Hier ligt ook het kleine centrump van Playa Blanca. De accommodaties in Playa Blanca liggen vooral aan de linker- en rechterzijde van het oudere gedeelte. Niet alle accommodaties liggen vlak bij een strand, houdt daar rekening mee als je graag in een accommodatie verblijft die dicht bij een strand ligt.

Deze 15 bezienswaardigheden op Tenerife wil je zien en dit zijn de leukste stranden van La Palma.

De jachthaven van Playa Blanca op Lanzarote
De jachthaven van Playa Blanca

De jachthaven van Playa Blanca is meer ’the place to be’. Het is een wat sjieker en moderner gedeelte van Playa Blanca. Je vindt hier een groot winkelcentrum maar vooral ook leuke en goede restaurants. Er zijn hier enkele loungebars met terrassen aan de haven.

De jachthaven van Playa Blanca in de avond, leuk voor een vakantie naar Lanzarote
Genieten van een vakantie Lanzarote in de jachthaven van Playa Blanca
Vakantie Lanzarote in jachthaven Playa Blanca

Net als Puerto del Carmen heeft Playa Blanca ook een lange wandelboulevard. Deze boulevard loopt vanaf het Sandos Papagayo Beach Resort naar Kamezi Boutique Villas, een wandeling van ruim 8 kilometer. Je wandelt dan langs de haven, het oude gedeelte en de jachthaven. Vanaf Sandos Papagayo Beach Resort kun je verder lopen de heuvel op. Als je vanaf hier dan verder loopt, kom je uiteindelijk uit bij het mooie strand Playa de Papagayo.

Liever naar de Balearen? Check dan deze toffe beachclubs op Ibiza en lees onze tips voor een vakantie naar Formentera.

Playa de Papagayo strand op Lanzarote
Playa de Papagayo

Het strand Playa de Papagayo is eigenlijk alleen bereikbaar per auto, tenzij je er dus een fikse wandeling voor over hebt. Lees meer hierover in het blog over de leukste stranden op Lanzarote. In Playa Blanca zelf vind je ook een mooi strand, dat is het strand Playa Flamingo.

Vakantie naar Lanzarote bij het strand Playa Flamingo
Playa Flamingo

Welke plaats is leuker voor een vakantie naar Lanzarote, Puerto del Carmen of Playa Blanca? Uiteraard ligt dat aan je persoonlijke voorkeuren, maar hierbij een aantal tips;

  • Vrijwel de meeste accommodaties in Puerto del Carmen liggen op een korte afstand lopen van een strand, in het algemeen maximaal 10 minuutjes lopen. In Playa Blanca is dat niet het geval. Niet alle accommodaties liggen op een korte loopafstand van een strand
  • Wil je ’s avonds lekker op pad en genieten van drankjes, cocktails en nachtleven, dan is Puerto del Carmen een betere plek. Verwacht overigens niet een uitbundig nachtleven, dat is er niet op Lanzarote
  • Stel je rust en uitgebreid dineren in goede restaurants op een mooie locatie op prijs, dan is Playa Blanca de perfecte plek voor je
Aanraden voor een vakantie Lanzarote: het Cala Suites Hotel in Playa Blanca
Cala Suites Hotel in Playa Blanca

Ik verbleef in Playa Blanca in het Cala Suites Hotel Lanzarote, een dikke aanrader. Het is een kleinschalig 5* hotel en heel rustig gelegen. Vanuit het zwembad heb je een prachtig uitzicht op zee en binnen 10 minuten lopen sta je in hart van de jachthaven met de leuke restaurants. Het is verder een ‘adult only’ hotel, wat betekent dat kinderen niet zijn toegestaan.

Ontbijten kan ’s ochtends ook buiten op een terras met mooi uitzicht over zee! Enig minpuntje vond ik dat er geen bar was waar je ’s avonds nog een drankje kon drinken. Er is wel een poolbar.

Zoek een accommodatie in Playa Blanca

Booking.com

Teguise

Kerkje in het dorpje Teguise op Lanzarote
Sfeervol straatje in het dorpje Teguise op Lanzarote

Teguise is een leuke plaats om te bezoeken tijdens je vakantie naar Lanzarote. Het heeft een lange historie want het dorp is gebouwd in de 15e eeuw en was vroeger zelfs de hoofdstad de Lanzarote. Het wordt ook gezien als een van de leukste dorpjes van Lanzarote. Rondom de kerk ligt een sfeervol plein met een aantal terrasjes.

Het leuke pleintje in het dorpje Teguise

Direct daar achter vind je kleine winkeltjes met lokale souvenirs, kleding en kleine kunstgalerijen. Als je het dorpje rustig wilt bekijken, ga er dan niet heen op zondag. Op die dag is er de centrale grote markt, maar dat kan natuurlijk juist weer een reden zijn om er wel heen te gaan en de markt te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat op zondag de parkeercapaciteit aanzienlijk minder is omdat een deel van de markt op de parkeerterreinen in het centrumpje plaats vindt.

Dit kun je allemaal doen in Málaga en hier eet je de lekkerste tapa’s in Madrid of wat dacht je van een vakantie naar de Spaanse regio Murcia?

Costa Teguise

Wandelboulevard bij Costa Teguise op Lanzarote

Als je op vakantie gaat naar Lanzarote zou Costa Teguise ook een optie kunnen zijn. Deze plaats ligt aan de oostkust boven Arrecife. Je vindt hier een aantal goede accommodaties en mooie stranden. Costa Teguise profileert zich vooral als een plaats voor sporters. Er zijn veel sportfaciliteiten rondom de plaats, het is een favoriete duikplek en een goede plek voor golfsurfen.

Surfen bij Costa Teguise in een vakantie Lanzarote

Vanwege de vrijwel continu aanwezige wind hier, is het ook een ideale plek om te windsurfen aan deze kant van het eiland. En dat wordt dan ook volop gedaan.

Mooie strand bij Costa Teguise voor een vakantie Lanzarote

Daarnaast heeft Costa Teguise ook nog eens een mooi strand. Aan de wandelboulevard liggen meerdere restaurants met terrasjes. Dus als je je vakantie een sportieve invulling wilt geven, is deze plaats zeker een aanrader. Vind je dit niet belangrijk, dan zijn Puerto del Carmen en Playa Blanca een betere keuze voor je vakantie naar Lanzarote.

Bekijk aanbiedingen voor een vakantie naar Lanzarote

[content-egg module=TradetrackerProducts]

Arrecife

Binnenhaven in Arrecife
Het kleine binnenhaventje van Arrecife

Voor een vakantie naar Lanzarote ga je niet naar Arrecife, maar het is wel een plaats die je zeker kan gaan bezoeken. Arrecife is de hoofdstad van Lanzarote waar iets meer dan 60.000 mensen wonen. Waar de dorpjes op Lanzarote veel witte gebouwen hebben, is dat in Arrecife ietsjes minder.

Boulevard langs het binnenhaventje in Arrecife

Arrecife heeft een klein binnenhaventje in het centrum. Daar liggen veel kleine vissersbootjes. Rond dit haventje ligt aan een deel een wandelboulevard met een aantal terrassen waar je heerlijk kan zitten een drankje kan nuttigen. Het binnenhaventje heeft een pittoreske aanblik.

Oude poort in Arrecife
Oude poort van het historisch musuem
Het historisch museum in Arrecife
Het historisch museum

Lees meer over wijnen en cultuur in de regio Castilië en Leon en breng een bezoek aan Salamanca!

Aan de kust bij Arrecife ligt het Historisch Musuem. Hier vind je een collectie van voorwerpen vanuit de oudheid. Het museum is geopend maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00, zaterdag van 10:00 tot 14:00. Zondag is het museum gesloten. Als je dit museum uitloopt via de oude poort loop je zo de winkelstraat in van Arrecife.

Winkelstraat in Arrecife
Winkelstraat van Arrecife

Als je vanaf de kant van het museum de winkelstraat inloopt, vind je rechts het binnenhaventje van Arrecife. De hoofdstad is dus zeker een bezoekje waard, maar je hoeft er niet langer dan een dagdeel voor uit te trekken. Ga er in de ochtend naar toe, bezoek het museum, wandel door de winkelstraat en een aantal andere straatjes, ga vervolgens lekker lunchen aan de wandelboulevard bij het binnenhaventje en rij daarna weer terug naar je vakantieplaats of je volgende reisdoel op Lanzarote.

Vakantie naar Lanzarote: de tips op de kaart


Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Fotocredit header en alle overige foto’s: Jeroen – TripTalk

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven