5x eilanden in de Middellandse Zee om te bezoeken

Ibiza, Rhodos en Santorini al gezien? Deze vijf eilanden in de Middellandse Zee zijn minder toeristisch, wat ze perfect maken voor een heerlijke getaway deze zomer. Dus nog geen plannen voor je volgende eiland vakantie? Dan krijg je hier hoogstwaarschijnlijk wel nieuwe inspiratie.

Minder bekende eilanden in de Middellandse Zee:

Dit zijn een aantal minder bekende eilanden, maar zeker ook de moeite waard.

Susak – Kroatië

Het lijkt alsof je terug gaat naar simpelere tijden als je voet aan wal zet op Susak in Kroatië. Op dit eiland is maar één dorpje te vinden, de wegen zijn niet geasfalteerd en haast is er een onbekend begrip. Op Susak ga je op zoek naar rust en vind je onderweg heerlijke zandstranden en fantastische wijngaarden, waar je de bijzondere lokale wijnen proeft.

Het enige dorpje op het eiland wordt omringd door prachtige wijngaarden en zit tjokvol heerlijk Franse restaurants en cafeetjes.

Porquerolles – Frankrijk

Porquerolles is onderdeel van ‘De Gouden Eilanden’ en als je de weelderige natuur van het eiland in Frankrijk ziet, snap je direct waarom. Tachtig procent van het eiland is nationaal park, waardoor je hier fantastisch kunt wandelen, fietsen en ontspannen. Het eiland is klein, maar fijn. Het enige dorpje op het eiland wordt omringd door prachtige wijngaarden en zit tjokvol heerlijk Franse restaurants en cafeetjes. Heerlijk tot rust komen dus.

Gozo – Malta

Laat de helderblauwe lagunes, oude tempels en vriendelijke bevolking je verwelkomen als je op Gozo, het kleine zusje van Malta, aankomt. Het eiland is een oase van rust, een paradijs op aarde en alle clichés bij elkaar. De prachtige stranden wisselen bijzondere historische plekken af (sommige tempels zijn ouder dan de piramides van Egypte), waardoor het eiland heerlijk is voor cultuurliefhebbers.

Stromboli – Italië

Vakantie vieren op de meest actieve vulkaan van Europa. Klinkt misschien wat vreemd, maar dat is nu juist wat Stromboli zo’n interessant eiland maakt. Deze bijzondere plek in Italië is fantastisch voor actieve reizigers. Ga snorkelen of beklim de vulkaan en schrik niet als het onder je voeten ineens begint te rommelen. De vulkaan Stromboli barst namelijk een paar keer per uur uit.  

Skopelos – Griekenland

Geen zin in extreme drukte? Dan wil je Skopelos in Griekenland op je bucketlist zetten. Neem de boot vanaf het vasteland, sluit je ogen en laat je op de zachte golven in vakantiesferen schommelen. Op dit heerlijke Griekse eiland zijn verschillende scènes van de film Mamma Mia opgenomen, dus bereid je voor op prachtige zonsondergangen, helderblauwe wateren, schitterende uitzichten en lachende mensen. Niet verkeerd toch? En vergeet de Cycladen niet, een favoriet gebied voor eilandhoppen in Griekenland!

Ook leuk: het Griekse eiland Corfu.

Op welke eilanden in de Middellandse zee ben jij al geweest?

Ook mooi: deze eilanden in Thailand.

Merel
Merel
Hello! Ik ben Merel. Ik heb al heel wat leuke reisjes van mijn bucket list kunnen afstrepen maar heb nog veel wensen ;-). Europa of verre bestemmingen, ik ontdek graag nieuwe toffe plekjes die ik graag met jullie deel!

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.