Ibiza, Rhodos en Santorini al gezien? Deze vijf eilanden in de Middellandse Zee zijn minder toeristisch, wat ze perfect maken voor een heerlijke getaway deze zomer. Dus nog geen plannen voor je volgende eiland vakantie? Dan krijg je hier hoogstwaarschijnlijk wel nieuwe inspiratie.

Heerlijk vakantie vieren op een van de eilanden in de Middellandse Zee. Maar naar welke moet je nou toch gaan?

Dit zijn een aantal minder bekende eilanden, maar zeker ook de moeite waard.

Susak – Kroatië

Het lijkt alsof je terug gaat naar simpelere tijden als je voet aan wal zet op het Kroatische Susak. Op dit eiland is maar één dorpje te vinden, de wegen zijn niet geasfalteerd en haast is er een onbekend begrip. Op Susak ga je op zoek naar rust en vind je onderweg heerlijke zandstranden en fantastische wijngaarden, waar je de bijzondere lokale wijnen proeft.

Het enige dorpje op het eiland wordt omringd door prachtige wijngaarden en zit tjokvol heerlijk Franse restaurants en cafeetjes.

Porquerolles – Frankrijk

Porquerolles is onderdeel van ‘De Gouden Eilanden’ en als je de weelderige natuur van het Franse eiland ziet, snap je direct waarom. Tachtig procent van het eiland is nationaal park, waardoor je hier fantastisch kunt wandelen, fietsen en ontspannen. Het eiland is klein, maar fijn. Het enige dorpje op het eiland wordt omringd door prachtige wijngaarden en zit tjokvol heerlijk Franse restaurants en cafeetjes. Heerlijk tot rust komen dus.

Gozo – Malta

Laat de helderblauwe lagunes, oude tempels en vriendelijke bevolking je verwelkomen als je op Gozo, het kleine zusje van Malta, aankomt. Het eiland is een oase van rust, een paradijs op aarde en alle clichés bij elkaar. De prachtige stranden wisselen bijzondere historische plekken af (sommige tempels zijn ouder dan de piramides van Egypte), waardoor het eiland heerlijk is voor cultuurliefhebbers.

Stromboli – Italië

Vakantie vieren op de meest actieve vulkaan van Europa. Klinkt misschien wat vreemd, maar dat is nu juist wat Stromboli zo’n interessant eiland maakt. Deze bijzondere plek is fantastisch voor actieve reizigers. Ga snorkelen of beklim de vulkaan en schrik niet als het onder je voeten ineens begint te rommelen. De vulkaan Stromboli barst namelijk een paar keer per uur uit.  

Skopelos – Griekenland

Geen zin in extreme drukte? Dan wil je Skopelos op je bucketlist zetten. Neem de boot vanaf het vasteland, sluit je ogen en laat je op de zachte golven in vakantiesferen schommelen. Op dit heerlijke Griekse eiland zijn verschillende scènes van de film Mamma Mia opgenomen, dus bereid je voor op prachtige zonsondergangen, helderblauwe wateren, schitterende uitzichten en lachende mensen. Niet verkeerd toch?

En vergeet de Cycladen niet, een favoriet gebied voor eilandhoppen in Griekenland!

Op welke eilanden in de Middellandse zee ben jij al geweest?

Ook mooi: deze eilanden in Thailand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in