vrijdag, 14 mei, 2021

6x zien en doen op Corfu, Griekenland

Corfu, het groenste eiland van Griekenland, is een plek waar je je constant vergaapt aan groene vergezichten en azuurblauw water dat omslaat op parelwitte stranden. Maar ook aan authentieke dorpen met pastelgekleurde huizen, frisse was die aan waslijnen hangt te drogen en prachtige kerken waar lokale Grieken zich verzamelen in hun mooiste outfit. TripTalk neemt je mee naar het eiland en tipt een aantal dingen om te zien en doen op Corfu.

Dit kun je doen op Corfu

Strand bij liapades

Liapades

Liapades is een prachtig strand aan de noordwestkant van Corfu, Griekenland. Het is zo’n 150 meter lang, staat vol vrolijke rieten parasols en wordt omringd door hoge pijnbomen, groene heuvels en hoge rotspartijen. Wanneer je na een dutje in de zon wakker wordt, zul je even met je ogen moeten knipperen: ben ik nog wel op Corfu of ben ik op de golven naar Indonesië gedobberd? Rijd met zonsondergang richting het dorp, schuif aan bij een van de lokale restaurants, wandel langs gekleurde huizen en koel af in de schaduw van de grote loofboom van het dorp.

doen op corfu Viros bezoeken
Voor authenticiteit moet je bij Viros zijn

Viros

Een authentiek Grieks dorp, precies in het midden van het eiland, is Viros. Dit plekje wil je absoluut bezoeken. Het is een romantische plaats waar alleen locals te vinden zijn en je vrijwel geen toeristen tegen het lijf loopt. Bijzonder is de locatie, je kunt hier namelijk het groen van Corfu in al haar glorie ontdekken. Je kijkt mijlenver over een groen paradijs met ontelbaar veel bomen waarin honderden vogels in wonen, die je hier dus constant hoort tjilpen. Aan de oostzijde van het dorp vind je een taverne om een hapje te eten en een koude Cola te drinken.

Lees hier meer tips over eilandhoppen in Griekenland.

Kerkyra op corfu
De hoofdstad van Corfu, Kerkyra

Kerkyra

Kerkyra is de hoofdstad van het eiland en wordt in de volksmond ook wel Corfu Stad genoemd. Wanneer de zon zakt, gaan de houten luiken van de gekleurde huisjes open en klinkt het Griekse geroezemoes op de vele terrassen. Slenter langs authentieke winkeltjes en onder waslijnen met druppelende was door naar het oude fort voor een waanzinnig uitzicht over de stad. Check in de zomer het evenementenprogramma van Kerkyra: er worden regelmatig gratis concerten gegeven en leuke festivals georganiseerd.

Canal d’Amour

Sla ook zeker het noorden van Corfu niet over. Hier vind je bij het plaatste Sidari namelijk Canal d’Amour. Volgens een oude legende blijf je voor altijd samen met de persoon waarmee je door het kanaal zwemt. Het proberen waard, toch? Spring van de rosten af, geniet van het uitzicht en koel af in het water.

doen op corfu, bezoek Paleokastritsa
Paleokastritsa, op Corfu

Ook leuk om te doen in Griekenland: een roadtrip vanuit Thessaloniki. Of een vakantie naar Kreta of een van de andere eilanden van Griekenland.

Paleokastritsa

Paleokastritsa: een van de oudste badplaatsen op Corfu. Hier steken de rotsen en kleine baaitjes met helderwitte stranden fraai af tegen het azuurblauwe zeewater, de cipressen en olijfbomen. Het geeft van bovenaf een waanzinnig uitzicht. Let wel op: de smalle stranden liggen snel vol, dus pak vroeg je strandtas in en haast je naar een van de hemelse plekken. Óf loop naar het strand voor een frisse duik in het verkoelende zeewater en vervolg je roadtrip over het eiland.

Vlacherna klooster

Wil je het gevoel hebben in een ansichtkaart te zijn beland? Dan moet je naar Vlacherna Klooster. Tegenwoordig zit er in het klooster een kapelletje en een souvenirshop. Als je toch hier bent, neem dan voor een paar euro een bootje naar Muis-eiland. Ook hier kun je een klein klooster bezoeken. En schrik trouwens niet van de laag overvliegende vliegtuigen. Het Vlacherna klooster ligt dicht bij een landingsbaan, wat voor veel mensen ook een reden is om deze kant op te gaan.

Leer over de toppers uit de Griekse keuken.

Hier wil je zijn op Corfu:


Waar zou jij willen doen als je op Corfu bent?

Avatar
Renée Hoes
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.