TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Strand van Oasis Beach Club op Bonaire

Vakantie naar Bonaire, hier wil je naar toe

Van kajakken in mangrovebossen tot zwemmen met zeeschildpadden en snorkelen boven het koraal. Bonaire mag dan wel een klein eiland zijn, saai is het er zeker niet. TripTalks Susanne vloog naar het ontspannen eiland en geeft je tips voor een vakantie naar Bonaire.

Ga mee op reis voor een korte vakantie naar Bonaire

“Bonaire, wauw!”, is de veelgehoorde reactie als ik zeg dat ik voor een reisverslag naar Bonaire ga. En terecht. Het is het soort oord waar ik van droom, wanneer het in Nederland koud en regenachtig is en de (werk) stress me naar de keel vliegt. Het beeld van mezelf op een warm eiland met vriendelijke mensen en een helderblauwe zee, is dan erg verleidelijk. Op naar Bonaire.

Bezoek het mangrove info center tijdens een Bonaire vakantie
Informatie over de activiteiten

Klein, maar fijn

Bonaire is geen groot eiland, maar – zo ontdek ik – juist daardoor is het goed te doorkruisen met een gehuurde elektrische fiets, een uitstekend vervoermiddel. Een vakantie op Bonaire, ik verblijf er een week. Veel te kort om alles te kunnen zien en doen en dus moet ik keuzes maken. Een van de hotspots die ik zeker niet wil missen is het mangrovebos in het noordelijke deel van Lac Bay.

Maak gebruik van tijdelijk voordeel als je naar Bonaire reist!

Kajakken bij Lac Bay

Ik kies voor de twee uur durende tour die bestaat uit kajakken en snorkelen door de mangroves. Het is een hele ervaring om met een kajak door deze bijzondere natuur te varen, omringd door heldere kleuren en stilte. Tijdens het snorkelen zijn de gekleurde wortels van de mangroves, met daartussen oesters, nog beter te zien, terwijl grote en kleine vissen voor ons wegschieten.

Er schijnen hier ook schildpadden en kleinere haaisoorten voor te komen, maar ik ben met mijn aandacht vooral bij het omzeilen van de kwallen die er rondzwemmen.

Kanoen in de mangrove op Bonaire
Kajakken door de mangroves

Wist je trouwens dat deze niet steken, maar schieten? Ze vuren hun gif af onder water, waardoor we zo nu en dan kleine prikjes voelen. Na afloop stap ik moe, maar voldaan weer op de fiets om op de terugweg nog een koffiestop bij ‘De Scheetjes’ te maken. Hans en Karin – beter bekend als ‘de scheetjes’ – maakten onderdeel uit van het programma ‘Ik vertrek’. Het stel heeft een midgetgolfbaan aangelegd, waaraan zichtbaar hard is gewerkt en die vooral populair is onder Nederlanders, maar ook steeds meer locals trekt.

Tip: je kan Bonaire combineren met een paar dagen Aruba, check hier onze tips voor hotels op Aruba en lees meer over de leukste stranden op Aruba.

Doen tijdens je Bonaire vakantie: Duiken!

Terug naar het duiken. In totaal zijn er 86 duikplekken op Bonaire, waarvan de meesten per boot of vanaf de kant bereikbaar zijn. Ik houd het bij snorkelen en ga op aanraden van enkele ervaren Bonaire-gangers naar ‘Thousand Steps’. Deze plek dankt haar naam aan het feit dat de 64 treden naar het strand beneden aanvoelen als wel 1000, wanneer je ze afdaalt of beklimt met je duikapparatuur.

Bij Thousand Steps zijn vrijwel altijd groene zeeschildpadden te zien, omdat in de branding veel algen groeien en deze dieren die eten. En inderdaad, van bovenaf zie ik ze al zwemmen. Kleine tip: neem waterschoenen mee naar deze plek, vanwege het versteende koraal op het strand.


Zeker doen tijdens je vakantie op Bonaire: snorkelen bij het Thousend Steps strand

Thousand Steps is trouwens niet de enige mooie duik- en snorkelplek op Bonaire. Sommige andere spots hebben klinkende namen als ‘Alice in Wonderland’, ‘Red Slave’ of ‘No Name’. Allemaal hebben ze hun eigen kenmerken en bijzonderheden, dus het is leuk om er meerdere te ontdekken tijdens je vakantie op Bonaire.

Goed om te weten: natuurbehoud staat hoog op de agenda van Bonaire. Meer dan 20 procent van de totale landoppervlakte en 100 procent van de wateren die Bonaire en Kleine Bonaire omringen, gelden als wettelijk beschermd natuurgebied. Het beheer ervan is in handen van de Stichting Nationale Parken Bonaire (STINAPA).

Ken je de Harbour Village Beach Club op Bonaire al?

Wees je ervan bewust dat eenmaal op het eiland je een Nature Fee moeten betalen voordat je het Bonaire National Marine Park betreedt. Dit zogenaamde STINAPA label is een jaar geldig en je hebt hiermee ook toegang tot het Washington Slagbaai National Park.

Twijfel je nog waar je heen wilt? Lees hier meer over het andere ABC-eiland Curaçao.

Ontdek Klein Bonaire

Als onderwaterliefhebber kan ik een bezoek aan Klein Bonaire natuurlijk niet overslaan. Met een watertaxi laat ik me vanuit Kralendijk overvaren naar het eiland, waar me wordt aangeraden om bij een geel paaltje op het strand te water te gaan. Vanaf daar kun je je namelijk met de stroom mee langs het koraal laten drijven. Ik neem ruim de tijd voor mijn snorkeltocht en geniet volop van het koraal en alles wat daarin leeft.

Lees meer over het ultieme waterparadijs Bonaire.

Bijna twee uur later hoor ik de bel van de watertaxi alweer, het signaal dat we terugvaren. Ik stap uit bij Karel’s Bar, waar ik mezelf trakteer op een cocktail genaamd: ‘Sex with an Alligator’. Maar goed dat ik op de fiets ben…

duiken
Duiken met schildpadden (c) Unsplash / Jesse van Vliet

Meer weten? Check dan deze Bonaire tips.

Lekker eten tijdens je vakantie op Bonaire

Over eten en drinken gesproken: omdat veel levensmiddelen ingevoerd moeten worden, liggen de prijzen van eten en drinken op Bonaire vrijwel altijd hoger dan in Nederland. Maar geen zorgen, in elke prijsklasse valt er toch heerlijk te eten op dit eiland. Bij Mi Banana bijvoorbeeld, een betaalbaar eettentje in de buurt van Kralendijk, waar de verse vis met rijst heerlijk smaakt.

Ook leuk: maak een reis naar Jamaica.

Brass Boer restaurant

Op zoek naar culinaire hoogstandjes? Dan is Brass Boer, van Jonnie en Thérèse Boer, een aanrader. Mijn tip: bestel hier een aantal kleinere gerechtjes, die op een bijzondere manier zijn klaargemaakt. Het woord ‘eten’ is eigenlijk te banaal voor dit restaurant, zo lekker is het hier. Vergeet vooral niet te reserveren, want Brass Boer is populair.

brass boer bonaire
Eten met een mooi uitzicht doe je bij Brass Boer op Bonaire (c) FB Brass Boer

Dit zijn de beste restaurants op Bonaire.

Ocean Oasis Beachclub Bonaire

Beachclub Oasis Beach op Bonaire
Foto: Redactie TripTalk

Ocean Oasis Beachclub op Bonaire ligt ren zuiden van het vliegveld van Bonaire. Hier kun je een hele dag relaxen op comfortabele ligbedden. Je kunt ligbedden met een parasol huren, of je huurt met z’n tweeën een Balinees ligbed. Je kunt er heerlijk lunchen en dineren. Maar aangezien de Beachclub al om 09:00 opent, kun je er ook ontbijten. Je kunt de hele dag chillen hier, want de beachclub sluit pas om 12PM.

Relaxenn in de schaduw bij Ocean Oasis Beach op Bonaire
Foto: Redactie TripTalk

Helaas komt aan iedere trip een einde, zo ook aan deze. Ik hoef niet lang na te denken over waarom ik langer zou willen blijven. Bonaire is een gemoedelijk eiland voor een vakantie, waar ik me geen moment heb hoeven vervelen, omdat er zoveel te doen is. Duiken, snorkelen, kiten, surfen, maar ook genieten van de mangroves en het Nationaal Park Slagbaai. Ik kom gauw weer terug, want ook voor mij geldt: “Bonaire, once a visitor, always a friend.”

Sla deze spots tijdens je Bonaire vakantie niet over:


Handige links voor je vakantie naar Bonaire:
1. Boek je vliegticket naar Bonaire online.
2. Heb je al een ticket? Zoek een hotel op Bonaire
3. Reis nog voordeliger en boek je vliegticket samen met een hotel
4. Boek een taxi bij aankomst naar je hotel, wel zo makkelijk! (lees meer)
5. Boek een complete vakantie naar Bonaire met TUI

Tekst door: Susanne te Pas, foto’s gedeeltelijk door: Liane te Pas
Fotocredit header: Bass Broer via Facebook

TripTalk auter

Susanne Te Pas

Reizen is van jongs af aan een passie. Als stewardess heb ik jarenlang de hele wereld overgevlogen en kwam daardoor op de meest bijzondere plekken. Ik voel me het meest thuis op de Antillen en in Zuid-Afrika. Als het maar even kan ben ik daar te vinden en kom daar echt tot rust.

Deel dit blog ↓

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven