TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Mallorca

5 tips van Mallorca lover Yoran

Yoran Wijkstra woonde een half jaar op Mallorca en kwam er ook nog een paar keer om vakantie te vieren. “Het is een fantastisch eiland, waar ik een heel fijne tijd heb gehad.” Hij deelt in dit artikel een aantal van zijn favoriete plekken op het eiland.

5 x leukste Mallorca tips van Yoran

Doen

“Neem de historische trein van het oude treinstation van Palma de Mallorca naar Sóller. Deze treinrit voert je dwars door het Serra de Tramuntana-gebergte en brengt je naar het pittoreske dorpje in de vallei. Een leuke toevoeging aan deze treinrit is het trammetje van Sóller naar Port de Sóller. Dwars door de sinaasappelvelden hobbel je in een half uurtje naar een prachtig plekje in een schilderachtige baai.”

Koffie

“Ga er eens een dag opuit met de auto en begin met een kop koffie bovenop de berg Randa. Onderweg naar de top kom je twee kloosters tegen, een derde bevindt zich op de top. Hier wacht je een prachtig, wijds uitzicht over het complete eiland. De echte fanatiekelingen laten de auto voor wat hij is en gaan te fiets naar boven.”

Tapas on a budget

“Wanneer je verblijft in Palma de Mallorca, op je budget wilt letten en toch gezellig tapas wilt eten, ga je naar Cervecería 100 Montaditos aan de Plaça d’Espanya. Hier hebben ze tientallen verschillende hapjes (voornamelijk mini-sandwiches) en een leuke bijkomstigheid is dat je minder dan twee euro betaalt voor een biertje. Waar vind je dat nog?”

Roadtrippin’

“Als je besluit om met de auto op pad te gaan, ga dan via Valldemossa en Deià naar Fornalutx. Dit is een klein dorpje midden in de bergen met leuke, kleine straatjes om door te dwalen. Geniet hier aan het eind van de middag op een terras van een welverdiend glaasje Sangría.”

Leuk weetje

“Wist jij dat er op Mallorca tal van wijnhuizen zijn waar je regelmatig een wijnproeverij kunt bijwonen? Op Mallorca worden al lange tijd vele soorten wijn geproduceerd en locals laten met trots ‘hun’ wijn proeven. Sla een bezoek aan een wijnhuis dus zeker niet over.”

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven