TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Cocktail op een zonnig strand

Partner nieuws

Welke vakantie past bij jou?

Goed tot rust komen is belangrijk om mentaal en fysiek scherp te blijven. Hoe iemand zijn of haar vakantie viert is behoorlijk persoonsgebonden. Daarbij komen ook nog eens de verstrengde corona maatregelen, welke het reizigers moeilijk maakt om reizen van verre afstanden te maken.

Stel je zelf een van de onderstaande vragen om een weloverwogen keuze voor je vakantie te maken!

Wil je een relaxte of actieve vakantie?

Sommige mensen komen vooral tot rust met een relaxte vakantie. Niet veel doen, lekker de hele dag aan het zwembad liggen en vooral niet koken. Voor een vakantie waarin niets moet en alles mag is een all inclusive vakantie ideaal. Ben je toch meer op zoek naar een actieve vakantie? Een vakantie in de Belgische Ardennen is dan een prima keuze.

Omgeving van La Roche en Ardenne in Belgie
Ardennen in België / Foto: Andreas H. – Pixabay

In de Belgische Ardennen heb je veel mogelijkheden om voor buitenactiviteiten. Denk daarbij aan mountainbiken, raften, kanovaren, kajakken en bergbeklimmen. Allemaal activiteiten waarbij je inspanning moet leveren. Voor de sportieve natuurliefhebbers bij uitstek een mooie plek om op vakantie te gaan.

Toch liever een relaxte strandvakantie? Check dan dit blog met daarin onze beste tips voor een ultieme strandvakantie!

Heb je veel of weinig te besteden?

Het geld wat jij voor je vakantie wilt neerleggen is persoonsgebonden. Wanneer je weinig te besteden hebt of wilt besteden, kan je uiteraard nog een leuke vakantie tegemoet gaan. Een vakantie in een Oost-Europa is voor veel Nederlanders goed betaalbaar. Denk hierbij aan land als Tsjechië, Polen, Roemenië of Bulgarije. De bezienswaardigheden van deze landen doen niet onder aan bestemmingen als Spanje en Portugal.

ontdek krakau
Krakau / Foto: Lucas Albuquerque – Unsplash

In Polen bezoekt men voornamelijk Krakau – een mooie bestemming met een rijke historie. Ook geen onbelangrijk feitje van Oost-Europese landen zijn de prijzen voor alcoholische versnaperingen. Deze liggen vaak 1 á 2 euro lager dan landen in West-Europa.

Strand bij de Turkse badplaats Antalya
Strand bij Antalya in Turkije / Foto: Atıf Zafrak – Unsplash

Voor mensen die graag de zon willen opzoeken en bereid zijn om meer uit te geven behoort een all inclusive vakantie Turkije tot de mogelijkheden. Turkije is vooral in de zomermaanden een drukbezocht land door toeristen en ligt ongeveer 35 u rijden vanaf  Nederland. Zo een reis maak je dus vaak niet met de auto. Een retourtje met het vliegtuig kost je al gauw € 250.

Wil je liever met de auto of met het vliegtuig naar je vakantiebestemming?

Mede door de coronapandemie zijn mensen huiverig om met het vliegtuig naar hun vakantiebestemming te gaan. Veel mensen kiezen daarom om met de auto naar hun vakantiebestemming te gaan. Als je kleine kinderen hebt, is dit misschien niet altijd even fijn als je graag met de auto naar de zuidelijke landen als Spanje en Italië wilt rijden.

Het stadje Narni in Umbrie
Umbrië in Italië / Foto: Marco Molena – Pixabay

Overweeg in dit soort gevallen om het wat dichter op te zoeken. Wanneer je van historie houdt en een echte cultuursnuiver bent, is een vakantie in Berlijn de ideale bestemming voor een meerdaagse trip. Top bezienswaardigheden in Berlijn zijn onder andere de Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie en het Holocaust Gedenkteken.

stranden op mallorca
Strand op Mallorca / Foto: Lindsay Lenard | Unsplash

Als je het toch aandurft om met het vliegtuig op vakantie te gaan, is een reis naar Italië, Turkije of Spanje een prima optie. Met het vliegtuig ben je vaak binnen enkele uren in deze vakantielanden en is de kans groter dat je van een zonnige vakantie kunt genieten.


Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Fotocredit header: Rafael Melo Lima – Unsplash

Dit artikel is een ingezonden bericht van een partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Scroll naar boven