TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Sonja op een fiets bij het strand

‘Thursday Travel Star’ Sonja: Kos, het fietseiland bij uitstek

De Griekse bevolking is super vriendelijk en het eten is echt verrukkelijk! Omdat je zoveel verschillende mogelijkheden hebt, zit er altijd wel een mooie bestemming voor je bij. Er zijn tal van prachtige eilanden waar je terecht kunt.

Sonja de V

De Thursday Travel Star van deze week: Sonja de Visser van TUI at Home in Almelo

Etalage met schoentjes

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

Vanaf maart 2020 zaten we denk ik allemaal in een rollercoaster waarvan we geen idee hadden wat ons overkwam en hoe we moesten handelen. Door nauwlettend alle mails en nieuws in de gaten te houden probeerde ik in ieder geval mijn klanten gerust te stellen m.b.t. hun vakantie. Dit was soms best lastig voor mij omdat we vaak heel lang moesten wachten op antwoorden.

Groen weiland met besneeuwde bergen op de achtergrond

Ik wil altijd snel en accuraat handelen maar dat kon in deze situatie niet. Niemand heeft dit eerder meegemaakt en er zijn zoveel partijen betrokken dat je je daar wel bij neer moet leggen. Gelukkig heb ik top klanten en echt met niemand onenigheid gehad. Ook veel met collega’s gesproken en dat is erg fijn, je zit tenslotte in hetzelfde schuitje.

Vlag van Zwitserland met besneeuwde berg op achtergrond

Ik weet voor mezelf dat ik echt alles heb gedaan om iedereen te helpen zoveel ik kon en dat doe ik nog steeds. Wel heb ik er nu een baan bij omdat je al bijna een jaar geen inkomsten hebt. Maar opgeven doe ik niet, daarvoor is mijn werk veels te leuk!

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?

Eigenlijk heb ik meerdere bestemmingen waar ik erg blij van word. Van Azië tot Curaçao, maar ook zeker binnen Europa word ik blij van Italië en Griekenland. Deze laatste bestemming heeft misschien een lichte voorkeur. De Griekse bevolking is super vriendelijk en het eten is echt verrukkelijk!

Huis met veel fleurige planten en bloemen

Omdat je zoveel verschillende mogelijkheden hebt zit er altijd wel een mooie bestemming voor je bij. Zoek je rust of houd je meer van drukte, er zijn er tal van prachtige eilanden waar je terecht kunt. Hou je van fietsen dan kies je voor Kos, het fietseiland bij uitstek. Wil je meerdere eilanden combineren dan kan dat ook en ga je  lekker eilandhoppen!

De toren van Pisa in Italie

Lees ook: de leukste eilandhoppen bij de Cycladen en bekijk deze 6 bijzondere dorpen in Trentino.

Welke bestemmingen worden populair voor 2021 denk je en waarom?

Mijn idee is dat vooral Nederland en autovakanties binnen Europa zeer populair gaan worden. Ik hoor van mensen om mij heen dat ze vooral nog even willen afwachten hoe het allemaal verloopt en dan last minute proberen te boeken.

Gezellig terrasje aan het water
Gardameer
Hoge kliffen bij zee
Gardameer

Al weet iedereen wel dat er vooral in Nederland al veel vol zal zitten en de prijzen niet last minute zullen zijn. Maar hé…we zijn tenslotte Nederlanders, een reislustig volk, en ondanks dat we bekend staan als zuinig zullen de meesten er toch echt wel even tussenuit willen.

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?

Pfffft moeilijk hoor, dat zijn er meerdere, maar als ik echt moet kiezen is dat toch onze backpack vakantie naar Thailand. We hadden alleen een vlucht geboekt en een beetje uitgestippeld wat we wilden gaan doen. Het meeste is gelukt maar drie weken is toch echt te weinig om alles te zien in dit “Land van de Glimlach” We zijn begonnen in Bangkok en van daaruit met de nachttrein naar het noorden, Chiang Mai, gereisd. Een geweldige ervaring!

Bordje nachttrein naar Chiang Mai

’Ze hadden geen luxe, maar wel elkaar en leefden in en van de natuur samen met allerlei dieren die er rond liepen!

Verblijf bij een gezin in Thailand in de natuur

Het noorden van Thailand is erg mooi en we hebben daar een drie-daagse jungletocht gedaan met een lokale gids. We kwamen bij een gezin dat ver van de bewoonde wereld leeft zonder elektriciteit en zonder stromend water. Ze hadden geen luxe, maar wel elkaar en leefden in en van de natuur samen met allerlei dieren die er rond liepen. Kleine kindjes die met hakmessen in de weer waren alsof als het niets was en het gaat allemaal goed, hoe relaxed kun je zijn?

Strand en palmbomen Thailand

Vanuit Chiang Mai zijn we naar het Zuiden gereisd en zijn we van eiland naar eiland gegaan, hoe het maar op ons pad kwam. Verschillende mensen vanuit de hele wereld gesproken waar je dan even mee verder reist om vervolgens weer je eigen pad te volgen. Kortom: mijn beste vakantie ever!

Welke stad is voor jou favoriet en waarom?

Mijn favoriete stad is Rome! Ondanks dat het een compacte niet te grote stad is blijf je je verbazen, elke nieuwe straat die je in loopt is weer mooier dan de vorige! Het is wel druk bij de toeristische attracties, maar als je deze van tevoren boekt en vroeg op pad gaat is dit geen probleem.

Oude gebouwen in Rome in Italie
Foto xlizziexx via Pixabay

Tip: Wanneer je tussen 9 en 12 uur naar de Swiss Guards bij de Zuidelijk poort van het St. Petersplein gaat en vraagt naar de begraafplaats van de Duitsers, dan kun je zonder te betalen Vaticaanstad in.  

Naar Rome toe? Check deze 5 lunch spots en deze 5 restaurants om te dineren in Rome en hier vind je 10 leuke tips wat te doen in Rome.

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?

Ik denk dat, zodra het weer kan, de mensen weer massaal zullen gaan reizen. De opstart zal wel even duren en het vertrouwen moet weer terugkomen. Er is natuurlijk veel gezegd over de verspreiding van het virus en vliegreizen. Onterecht vind ik, het reizen per vliegtuig is heel erg veilig, dat is ondertussen wel bewezen.

Strand tussen grote rotsen
Strand met blauwe zee
Gardameer

Het boeken via een reisorganisatie zal waarschijnlijk populairder worden, je bent dan immers verzekerd dat je goed wordt begeleid of gerepatrieerd mocht dit nodig zijn. Als je zelf een reis boekt ben je hier ook zelf verantwoordelijk voor.

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?

Haha, ik ben er niet zo goed in om mezelf te promoten. Maar gezien alle reacties en reviews die heb mogen ontvangen van klanten denk ik dat ik best tevreden mag zijn.

Sonja van TUI at home

Mijn kracht is dat ik te allen tijde mezelf ben en doe me ook niet anders voor. 

Er zijn voor, tijdens en na de reis, is wel mijn sterke punt.

Mensen willen worden ontzorgd en niet overal zelf achteraan hoeven gaan en dat vind ik ook logisch.

Klant is bij mij koning!

Wil je verder nog iets over jezelf, of over reizen vertellen aan onze bezoekers?

Wat ik iedereen aan kan raden in deze rustige tijd, haal eens oude vakantieboeken tevoorschijn. Hoe leuk is het om weer die mooie herinneringen op te halen! 

Oud kerkje aan een pleintje
Kerkje in Ohrid in Macedonië

TANS WILL FADE… MEMORIES WON’T!


Geïnteresseerd in de reizen waarmee Sonja je kan helpen of wil je graag contact opnemen met Sonja? Ga naar haar persoonlijke website voor contactgegevens of volg Sonja op Facebook.


Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Fotocredits: Sonja de Visser tenzij anders vermeld

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven