TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Aletty voor gebouw

‘Thursday Travel Star’ Aletty: Ontdek de Italiaanse en Spaanse steden

Ik bezoek graag de Italiaanse en Spaanse steden zoals Rome en Lecce. Ook Valencia vond ik geweldig, ontdek per fiets deze stad en ga voor een hapje en of drankje aan het strand naar de Marina Beach Club!

Aletty

De Thursday Travel Star van deze week: Aletty Scheffer van TUI at Home in Elst

Aletty in bar op Jamaica

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

Van het een op ander moment ging de wereld op slot….  in plaats van mooie reizen boeken was ik druk bezig met er voor te zorgen dat mijn klanten weer veilig thuis kwamen, omboeken van reizen en annuleren. Was heftig, maar heb mezelf weer opgepakt en gegaan voor het beste voor mijn klanten. Mijn website, die net een nieuwe opmaak had gekregen, heb ik in deze periode compleet gemaakt.

Aletty in schommelstoel aan het strand
Aletty bij doorgang van rotsen op het strand

In de zomervakantie weer last minutes geboekt naar diverse bestemmingen in Europa. Daarnaast ook vele ritjes naar de stortplaats en kledingcontainers gereden, want voor opruimen was eindelijk tijd. Na de zomer heb ik veel energie gehaald uit een studiereis naar Rome en naar Puglia. Vervolgens ben ik, mijn bijna achtertuin, gaan ontdekken: De Utrechtse Heuvelrug.

Op dit moment doe ik mee aan een challenge bij mijn sportschool: al 750.000 stappen heb ik tijdens de tweede lockdown gezet!

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?

Na vele reizen naar prachtige bestemmingen kan ik meerdere landen op een gedeelde plaats zetten qua voorkeur, zoals Mexico bijvoorbeeld. Mexico is een leuke strandbestemming, ontdek hier vooral de diversiteit van de kustlijn met het boeiende achterland. Ga ook eens zwemmen in de fantastische cenotes (een soort grot met helder water) en bezoek de indrukwekkende (ook de minder ontdekte) Maya-ruïnes. Mexico is ook geweldig in combinatie met Cuba!

Een diepe cenote in Mexico
Een cenote in Mexico
Een leguaan op een steen

Ik heb zelf ook verschillende cruises bij diverse rederijen gemaakt en biedt deze ook graag aan. Of maak een rondreis vanaf Kingston in Jamaica, waar wij het geboortehuis van Bob Marley bezochten. En ga zeker naar Negril om te relaxen aan de fantastische stranden.
Trouwens, het zuiden van Spanje is ook fantastisch!

Welke bestemmingen worden populair voor 2021 denk je en waarom?

De wereld zal weer langzaam open gaan en na Europa zal de rest van de wereld weer volgen. Mijn klanten willen graag als eerste, denk ik, een stedentrip maken naar Italiaanse en Spaanse steden zoals Rome, Sevilla en Valencia. Ook de rondreizen door het zuiden van Spanje en het Italiaanse Puglia zullen weer populair worden.

Typische straatje in een stadje in Italie
In Gallipoli (Puglia)
Plein met gebouw in
St. Pietersplein in Vaticaanstad

Hiernaast verwacht ik deze zomer veel vraag naar Griekenland, Spanje, Italië en Frankrijk.

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?

Eigenlijk niet een moment, maar hoogtepunten zijn o.a. raften op een bamboe vlot op de Martha Brae River in Jamaica en daar de Dunn’s River Falls beklimmen en racen door de zandduinen van het Braziliaanse Cumbuco.

Varen op een bamboevlot in Jamaica
Varen op een bamboevlot in Jamaica

Maar ook het slenteren door de magische staatjes van Marrakech, slapen in het hoogste hotel van de wereld in Dubai op één van de hoogste etages, snorkelen op Curaçao enz…

Met een buggy racen door de zandduinen in Cumbuco

Welke stad is voor jou favoriet en waarom?

Ik heb een lichte voorkeur voor Italiaanse en Spaanse steden als Rome en Lecce: ga in Lecce eten in restaurant Doppi o zerro en laat hier heerlijk op dit terras (of binnen) de Italiaanse smaken tot je komen.

Man en vrouw in klederdracht op paard in Spanje
Paard en wagen op Plaza de Espana in Sevilla

Ook Valencia vond ik geweldig, ontdek per fiets deze stad en ga voor een hapje en of drankje aan het strand naar de Marina Beach Club. Ga voor het eten van een paella naar een van de vele Spaanse paella restaurantjes, wij kregen als tip Casa Almudin vlakbij de kathedraal van Valencia.

Lees ook deze tips voor een stedentrip naar Valencia en 7x heerlijk Spaans eten in Valencia.

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?

Klanten zullen na de post corona-tijd het eerste seizoen hoofdzakelijk nog in Europa blijven. Ik verwacht dat de reislust al snel zal winnen en in de landen waar het coronavirus onder controle is, en de vaccinaties zijn werk doen, zullen de reizen ook hier weer als vanouds naar toe gaan.

Typische gebouwen
Straatje in Lecce
Tropisch strand in de Caribbean
Tulum in Mexico

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?

Al bijna tien jaar heb ik, Aletty Scheffer Tui at Home, het mooiste beroep van de hele wereld. Het jaar 2020 was geen makkelijk jaar, maar ook een jaar waarin ik er voor mijn klanten kon zijn. Waarin ik alles naar tevredenheid heb kunnen afhandelen en om kunnen boeken, omdat de mooie reizen niet door konden gaan.

Aletty bij een historisch gebouw
Op het Sint Pietersplein in Vaticaanstad

Mijn contact met mijn klanten is altijd 1 op 1, ik ben hun aanspreekpunt en weet hun wensen en ervaringen. Ik kan daarmee weer mooie (ook op maat) gemaakte reizen creëren. Ook als mijn klanten op reis zijn ben ik bereikbaar. Door mijn jarenlange reiservaring (ik werk al meer dan 25 jaar in de reiswereld), vele studiereizen en eigen reizen neem ik mijn klanten mee over de hele wereld!

Aletty op plein in Rome
Bij de Trevi fontein in Rome

Geïnteresseerd in de reizen waarmee Aletty je kan helpen of wil je graag contact opnemen met Aletty? Ga naar haar persoonlijke website voor contactgegevens of volg Aletty op Facebook of Instagram.


Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Fotocredits: Aletty Scheffer


Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven