TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Koffie to-go Rotterdam

Koffie to-go in Rotterdam: hier moet je zijn!

Hoewel we (nog) niet gezellig in een café of koffietentje kunnen zitten om te werken, met vrienden bij te kletsen of gewoon om te genieten van een lekker kopje koffie en de gezellige sfeer, hebben we gelukkig een alternatief. Want de meeste koffietenten in zijn open voor afhalen. Ook in Rotterdam zijn er tal van leuke plekken waar je heerlijke koffie to-go kan halen. Zo kan je thuis of buiten tóch genieten van dat bakkie. 

Lekkere koffie to-go halen in Rotterdam doe je bij een van deze plekken:

1. Coppi

Aan de Bergweg in Rotterdam Noord zit Coppi: een unieke koffiezaak. Wat maakt Coppi dan zo uniek? Behalve dat je er heerlijke koffie to-go kunt afhalen, kan je er ook terecht als je een fiets wilt kopen of wilt laten maken. 

Maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00 Zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00

2. Man met Bril

Echte lekkere Rotterdamse koffie vind je bij Man met Bril. Hier haal je niet alleen de lekkerste koffie’s, ook kan je de koffiebonen zelf kopen. Daarbij verkopen ze ook hapjes: ideaal voor als je, naast zin in koffie, trek hebt in een hapje. 

Maandag tot en met zondag 08:00 tot 17:00

Meer afhalen in de havenstad? Dit zijn de leukste vegan take-away restaurants van Rotterdam.

3. UEB West

In Rotterdam-West zit het knusse Urban Espresso Bar. Hoewel we er nu helaas niet kunnen zitten, kan je toch genieten van de heerlijke koffie’s door deze gemakkelijk af te halen. Hier is voor iedere koffieliefhebber wel wat wils. Geen grote fan van koffie? Probeer dan een van de andere drankjes, zoals homemade limonade of biologische frisdranken. Wandel vervolgens met je koffie (of ander drankje) over de bruisende Nieuwe Binnenweg en door het Westen van de stad.

Maandag tot en met zaterdag: 9:00 tot 18:00Zondag: 10:00 tot 18:00

Check ook deze terrassen in Rotterdam.

4. Harvest Coffee Brewers

Bij Harvest Coffee Brewers kan je zeven dagen per week de lekkerste koffie’s afhalen. Hier vindt je namelijk de beste kwaliteit koffie: de eigenaar is namelijk baristakampioen. Neem bij de koffie to-go ook een lekker gebakje, zoals de zelfgemaakte saffron rolls of een heerlijke sandwich.

Maandag tot en met vrijdag: 9:00 tot 16:00Zaterdag en zondag 9:00  tot 17:00

Aan de wandel terwijl je je koffie opdrinkt? Kies dan uit een van deze mooie Rotterdamse parken en tuinen.

5. Heilige Boontjes

Aan het voormalige politiegebouw aan Eendrachtsplein zit Heilige Boontjes. Dit is niet zomaar een koffiezaak: hier wordt samengewerkt met jonge Rotterdammers met een randje. Het sociaal initiatief maakt Heilige Boontjes een van de meest speciale koffiezaken van Rotterdam. Lekkere koffie met een mooi verhaal dus. 

Maandag tot en met vrijdag: 09:00-23:00 – Zaterdag: 10:00 tot 23:00Zondag: 12:00 tot 23:00

Deze leuke wijken in Rotterdam wil je bezoeken!

6. Joy Espresso & More

Bij koffiebar Joy Espresso & More hebben ze een liefde voor koffie en huisgemaakte producten. Alle ingrediënten zijn zo veel mogelijk lokaal ingekocht. Hier kan je (uiteraard) terecht voor een heerlijke espresso, maar ook voor cappuchino’s, latte machiatos en filterkoffies.

Dinsdag tot en met zondag: 10:00 tot 16:00

In de hoofdstad? Check hier waar je heerlijk vegan eten kan bestellen in Amsterdam.

7. Nine Bar Espresso

Ook bij Nine Bar Espresso aan de Botersloot, op loopafstand van de markt van Blaak, kan je terecht als je zin hebt in een goed kopje (of bekertje) koffie. Of je nu s’ochtends goed wakker wilt worden of van je middagdipje af wilt: Nine Bar Espresso is er voor je met de lekkerste koffie to-go.

Maandag tot en met zaterdag: 9:00 tot 17:00Zondag: 10:00 tot 17:00

8. Hopper Coffee

Met twee filialen, een in het centrum en een in noord, is Hopper koffie niet te missen. Hier geniet je van koffie to-go uit de eigen branderij in Rotterdam. Bestel hier je drankje met wat lekkers en geniet van de koffie die gezet is uit vers gebrande koffiebonen. 

Zondag tot en met dinsdag: 11.00 tot 17.00 Woensdag tot en met zaterdag 10.00 tot 17.00

Hier kan je de koffie to-go hotspots in Rotterdam vinden:

Waar haal jij het liefst je koffie to-go in Rotterdam?

Headerfoto credits: Fahmi Fakhrudin (c) Unsplash

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven