10x leuk om te doen in Rome tijdens je trip

Rome… Je vindt er eeuwenoude bezienswaardigheden, eet er de lekkerste verse pasta’s en drinkt er overheerlijke wijnen. Dus er is genoeg te doen in Rome om je te vermaken. En waarschijnlijk zo veel, dat het je niet allemaal gaat lukken om tijdens 1 tripje alles te zien wat je wilt zien. Maar het begin is er. Wat kun je zoal doen in Rome? Nou dit dus.

Met deze tips om te doen in Rome verveel je je zeker niet

Mensen kijken bij de Trevifontein

De Trevifontein hoort uiteraard thuis op het lijstje met dingen die je in Rome gezien moet hebben. Het is een magische plek (als het rustig is). Accepteer de drukte, zoek een plekje op een muur of traptrede, eet je ijsje en geniet van het oneindige schouwspel.

trevi fontein rome
De trevi fontein in Rome (c) Unsplash / Christopher Czermak

Roseto di Roma Capitale

Gek op rozen en de heerlijke geur die van dit romantische bloemetje afkomt? Bezoek de stadstuin van Rome, met meer dan duizend verschillende rozen. De Romeinen noemen dit ook wel het mooiste plekje van Rome, zo aan de oever van de Tiber. De rozen bloeien trouwens niet het hele jaar door. In april, mei en juni zijn ze het mooist.

Op bezoek bij de paus

Als je in Rome bent, moet je natuurlijk even buurten in Vaticaanstad. Of je nou op je eigen gemak ronddwaalt of het Vaticaan Museum, de Sixtijnse kapel en/of de Sint-Pieter basiliek bezoekt. Het is een magische plek.

Doen in Rome
Vaticaanstad

Hét sleutelgat

Als je dan toch bij de rozentuin bent, loop dan vijf minuten door naar het geheime sleutelgat naar de Sint-Pieter, de tweede grootste kerk ter wereld. Je kunt de kerk op verschillende plekken in Rome zien, maar de allermooiste is door dit geheime sleutelgat. Loop naar Piazza dei Cavalieri di Malta en zoek Villa del Priorato, een prachtige villa met een grote, groene poort. Kijk door het sleutelgat et voilà.

Er zijn zo veel mooie plekken in Italië. Wat dacht je bijvoorbeeld van Milaan, Venetië, of Bologna? Ook leuk: deze bijzondere dorpen in Trentino.

Slenter door Trastevere

Aan de overkant van de rivier Tiber vind je de wijk Trastevere. Een nog redelijk onontdekte wijk. Hier geniet je in alle rust van het authentieke Italië. Denk aan een bloemenregen vanaf het hoogste balkon, de geur van wasmiddel, oude scooters geparkeerd bij een gekleurde muur en terrasjes om goede wijn te drinken. Need we say more?

Doen in Rome
Trastevere

Museo Hendrik Christian Andersen 

In 1893 kwam de Amerikaanse beeldhouwer Hendrik Christian Andersen naar Rome en vestigde zich in dit prachtige, roze palazzo. Vandaag de dag is zijn verzameling monumentale neo-klassieke beeldhouwwerken hier nog steeds te bekijken. Het museum is een van de verborgen juweeltjes in Rome en zeker de moeite waard om te bezoeken.

We hebben nog veel meer tips voor Rome. Slaap bijvoorbeeld in een van deze hotels in Rome. En lees hier vanalles over een stedentrip naar Rome. Zo ga je goed voorbereid die kant op.

Bezoek Santa Maria del Popolo

Santa Maria del Popolo is een Augustijnerkerk in Rome met de meest indrukwekkende eeuwenoude schilderingen. De kerk ademt rust en is dan ook de perfecte plek om de drukte in Rome even in te ontvluchten. Fun fact: de financiering van de kerk werd verzorgd door de bevolking van Rome. Vandaar de naam ‘del Popolo’, wat in het Nederlands ‘van het volk’ betekent.

Kunst kijken bij Galleria Doria Pamphilj

Een van de mooiste musea in Rome is Galleria Doria Pamphilj. Het palazzo is vernoemd naar twee families: Pamphilj en Doria. Tip: vraag naar de interessante geschiedenis achter deze samensmelting. Het allermooiste gedeelte is de spiegelgalerij waar door de hoge ramen de zonnestralen dansen. 

Van het uitzicht genieten bij De Palatijn

Ga terug in de tijd en bezoek de Palatijnheuvel, een van de zeven heuvels, die als eerste werd bewoond door keizers (dit omdat ze zo konden neerkijken op het volk). Je vindt hier overblijfselen van de paleizen en tempels die je een goed beeld geven van vroegere tijden. PS: Je hebt hier een mooi uitzicht op het naastgelegen Forum Romanum. 

Hier moet je zijn om lekker te lunchen in Rome. Is het al later op de dag? Ga dan hier heer om te dineren in Rome. Smakelijk!

Het Colosseum

Uiteraard mag bij een eerste bezoek aan Rome het Colosseum niet worden overgeslagen. Het theater werd in de 1e eeuw na Christus gebouwd en is uitgegroeid tot het bekendste amfitheater ter wereld. Dit wil je kunnen afstrepen van je bucketlist, nietwaar?

colosseum
Het Colosseum (c) Unsplash / Dennis van den Worm

Hier moet je zijn in Rome:


Wat zou jij gaan doen in Rome?

Avatar
Renée Hoes
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.