Oh Rome wat ben je romantisch. Wat ben je authentiek en wat ben je levendig. Je bent met stip een van onze favoriete Europese steden en dus zette wij in TripTalk Magazine onze lievelingsplekjes op een rij. Deze keer de restaurants waar wij ’s avonds maar al te graag aanschuiven. Dineren in Rome doe je hier…

Hier kun je goed dineren in Rome

Als je lekker wilt dineren in Rome zit je haast overal wel goed. Maar dit zijn toch wel echt onze favorieten.

Dillà

Een romantische avond beleef je in Rome bij Dillà. De bediening is vrolijk, het interieur sfeervol, het eten goddelijk en geserveerd op oma’s borden. Vooral de pasta’s met tomatensaus en zeevruchten zijn aan te raden. Tip: scoor een tafeltje buiten in het maanlicht.

Grano

Grano is zo’n typisch restaurant waarbij je na het kijken op de kaart doorloopt. De gerechten lijken namelijk saai en simpel. Maar als er iets is waar de Italianen goed in zijn, is het het omtoveren van de meest gewone gerechten in de meest bijzondere en lekkerste gerechten die je ooit hebt gegeten.

Hosteria Romana

‘Don’t judge a restaurant by its cover’ is een toepasselijke uitspraak bij deze hotspot. De buitenkant ziet er namelijk allesbehalve aantrekkelijk uit. Het eten is dat wel. Hier scoor je traditionele Italiaanse gerechten die klaargemaakt zijn met ontzettend veel liefde. Leuk: enthousiaste gasten laten hier een persoonlijke boodschap achter op de muur, wat zorgt voor een creatief kunstwerk.

Roma Sparita

Kaas en pasta, een combinatie waar wij spontaan van beginnen te watertanden. Bij Roma Sparita hebben ze de lekkerste Cacio e pepe (verse pasta met Pecorino Romano en zwarte peper) van de stad. Oh, en hij wordt ook nog eens leuk opgediend.  

Baffetto

When in Rome… Dan wil je pizza. De allerlekkerste pizza van Rome scoor je bij Baffetto. Je moet er even voor in de rij staan, want niet alleen jij en medetoeristen willen hem proeven, ook de echte Romeinen komen van heinde en verre voor die Quatro Stagioni.

Hier vind je deze restaurants in Rome:

Ben je er al over uit waar je wilt gaan dineren in Rome? Wij ook niet.

Ook op zoek naar een goede lunch? Dit zijn onze tips om lekker te lunchen in Rome.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in