TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Sylvia op bankje op Jamaica

‘Thursday Travel Star’ Sylvia: Relaxen en reggae op Jamaica

Jamaica ligt voor mij nog vers in het geheugen. Het mooiste moment was toen Cees en ik samen een boottocht gingen maken vanuit Treasure Beach via Black River. Waar de krokodillen langs ons heen zwommen in de mangrove!

Sylvia W

De Thursday Travel Star van deze week: Sylvia de Wit van TUI at Home in Hoorn

Sylvia op strand bij zonsondergang

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

Toen corona begon in maart 2020, was ik nog lekker op vakantie met mijn vriend Cees naar Jamaica. Een rondreis van 2 weken. Corona was voor ons zo ver weg en op Jamaica was er nog niets aan de hand.  Heerlijke weken gehad. Gelukkig heb ik altijd mijn laptop bij mij want ja, er waren 5 boekingen die niet doorgingen in die 2 weken.

Sylvia met man op strand

Het hoofdkantoor van TUI regelde heel veel en ik werd goed op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Contact houden met klanten waarvan hun reis zou worden geannuleerd is het voornaamste waar ik mij mee bezig hield.

Sylvia met de kajak op het water

En als er tijd was… ontspannen varen in mijn kajak!

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?

Cruise-vakanties, daar ben ik onder andere een specialist in en ik raad dit ook iedereen aan een keer te proberen. Het is zo relaxed en er zijn zoveel verschillende soorten en maten, echt voor ieder wat wils. Ik vind het voordeel van cruisen dat je maar 1x je koffer hoeft uit te pakken en dat je op zoveel verschillende bestemmingen komt. Of je nou naar Scandinavië gaat, op expeditie, varen rond de Middellandse zee of de Caribbean, voor ieders wensen is er een cruise.

Achterkant van een cruiseschip aan de kader

Elke bestemming heeft zijn charme. Je moet het willen zien, beleven, voelen en ruiken. Ga er op uit, huur een fiets, doe eens gek en ga het eiland rond bijvoorbeeld. Ik heb altijd mijn snorkel mee op reis, probeer dat ook eens, dan gaat er weer een nieuwe wereld voor je open!

Strand met mensen en eilandje voor de kust

Welke bestemmingen worden populair voor 2021 denk je en waarom?

De Canarische Eilanden en de Balearen, met vooral Ibiza, zijn altijd al erg populair geweest en ik denk dat dat nog wel zo zal blijven de komende jaren!

Sylvia met man bij parasol

Voor 2021 zullen mensen eerst kijken, “waar kan ik naar toe en waar is het veilig?” Daar kom ik om de hoek kijken. Veilig en vertrouwd boeken bij je eigen “personal shopper”. Want ja, zo word ik wel eens genoemd hier in Hoorn.

Lees ook: de 15 leukste bezienswaardigheden op Tenerife en de 24 mooiste stranden op Tenerife.

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?

Jamaica ligt voor mij nog vers in het geheugen. Het mooiste moment was toen Cees en ik samen een boottocht gingen maken vanuit Treasure Beach via Black River. Waar de krokodillen langs ons heen zwommen in de mangrove.

Krokodil met open bek in het water

Toen door naar een Jamaicaanse kroeg: de Pelican Bar, een bar midden in de Caribische oceaan, daar moet je geweest zijn wanneer je Jamaica bezoekt. Natuurlijk is ook het beroemde Bob Marley Museum in de hoofdstad Kingston een bezoekje waard.  

Zonsondergang op een strand op Jamaica

Welke stad is voor jou favoriet en waarom?

De Spaanse stad Sevilla met het overweldigende Plaze de España. Het (staand) ontbijten in de vroege ochtend in een tapascafé, waar die grote serrano-hammen boven de bar hangen en waar ze overheerlijke tostada’s met olijfolie, tomaat en Iberische ham serveren.

Bar met hammen in Sevilla
Foto Excitermp – Pixabay

Dus advies, boek eens (via mij natuurlijk) een accommodatie zonder ontbijt en ontdek ter plekke de café’s en de cultuur. Ga er op uit!

De Plaza de Espana in Sevilla
Plaza de España in Sevilla / Foto USA-Reiseblogger – Pixabay

Ik adviseer altijd een fietstocht met een local als gids. Echt, je fietst door de gaafste steegjes én ik neem altijd in elke stad een hop on hop off tour in zo’n rode Engelse bus, heerlijk op de bovenste verdieping haar in de wind.

Deze bezienswaardigheden in Sevilla wil je gezien hebben. Ook een leuke stad om met de fiets te verkennen is Valencia, daar kun je door een droge rivierbedding fietsen wat nu een park is.

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?

Er zijn verhalen van mensen naar voren gekomen dat zij het afgelopen jaar niet wisten hoe zij aan een voucher zouden moeten komen, laat staan hun geld terug. Gewoonweg omdat zij de organisatie niet te spreken kregen. Ik weet wel zeker dat er nog weinig mensen even snel via internet een vakantie gaan boeken voor een uitgebreide reis.

Een waterval op Jamaica

Bij mijn klanten is dat wel anders. Slechts 1 telefoontje (24/7 bereikbaar) of appje en ik regelde alles. Ja, daar was ik dus druk mee, maar ik deed dit met liefde en mijn klanten waardeerde dit enorm!

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?

Puur vanwege de service die ik bied. De klant betaalt hetzelfde als een geboekte reis via internet dus waarom zou je niet voor die extra service kiezen? Door mijn 26 jaar lange ervaring in de reiswereld weet ik de leukste, mooiste en meest betoverendste plekjes over de hele wereld te vinden!

Sylvia op bankje en uitkijkend over de oceaan

Ik boek graag vakanties van TUI maar kan bij wel 50 andere touroperators vakanties onderbrengen, zolang zij aangesloten zijn bij de ANVR en SGR. Deze zekerheden zijn een garantie op je geboekte reis. Veilig en vertrouwd. Ik ben zo als mobiele reisadviseur van TUI at Home onafhankelijk. Ik zoek en vergelijk. Door mijn kennis doe ik dit vrij snel en kom vaak met 2 à 3 geschikte offertes bij mijn klant, die geheel overeenkomt met de door hen gestelde wensen.

Wil je verder nog iets over jezelf, of over reizen vertellen aan onze bezoekers?

Misschien leuk als je eens op mijn website kijkt, ik krijg altijd een beetje kippenvel van al die leuke beoordelingen die mensen over mij en mijn werk schrijven.

Sylvia in een bootje op zee
Strand met palmbomen en stoeltjes op Jamaica

Ik hoor nog regelmatig van mensen, die niet van het bestaan afweten, dat een persoonlijk reisadviseur ook bij je thuis kan komen. Veel mensen denken dat ik alleen maar hele luxe reizen boek. Dat doe ik ook graag, maar ik boek ook veel weekendjes weg en nu in deze tijd veel huisjes in Nederland.

Syvlia op Jamaica met een Jamaicaan

TIP! Voor iedereen die door de bomen het bos niet meer ziet, aan mensen die zonder stress met vakantie en goed georganiseerd op reis willen: maak een afspraak en laat mij je vakantie regelen.

Ga zonder zorgen op vakantie!


Geïnteresseerd in de reizen waarmee Sylvia je kan helpen of wil je graag contact opnemen met Sylvia? Ga naar haar persoonlijke website voor contactgegevens of volg Sylvia op Facebook of Linkedin.


Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Fotocredits: Sylvia de Wit tenzij anders vermeld


Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven