TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zonsondergang in Mexico

‘Thursday Travel Star’ Valleria: Geniet van Mexico, schitterende natuur en prachtige cultuur

Mexico ken ik erg goed én heb er zelfs enkele jaren gewoond. Dit was, is en blijft mijn favoriete bestemming. Dit land heeft écht alles. Schitterende natuur, prachtige cultuur, zeer gastvrije bevolking, de Mexicaanse keuken is puur én voor elke reiziger wat wils.

Valleria

De Thursday Travel Star van deze week: Valleria Torres Koster – Morelli van TUI at Home in Vlaardingen

Valleria op de Brooklyn Bridge in New York

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

Sinds oktober 2019 heb ik de stap naar zelfstandig reisadviseur weer gemaakt. Door mijn uitgebreide ervaring in de reisbranche was deze stap op dat moment ook de meest logische. Vol passie, goede moed en met groot succes begon ik aan mijn eerste jaar. Veel bestaande én veel nieuwe klanten vonden mij. Mijn passie & kennis voor het vak, service én bijna eindeloze inzet voor mijn klanten bleek de sleutel te zijn voor dit succes.

Plaats aan zee in Mexico
Mexico

Eind februari 2020 maakte ik een onverwachte mooie 6-daagse reis naar New York. Achteraf gezien de laatste reis zonder enige coronamaatregel. Vlak daarna, half maart 2020, zou ik met mijn partner Sevilla bezoeken. Deze reis is er tot nog toe niet van gekomen.

Toen in maart alles op slot ging wist ik serieus even niet wat ons overkwam. Eerst schrik je en denk je; hoe gaan we dit oplossen? Al die reizen die ik gepland heb staan voor mijn klanten en de vele klanten die nu nog weg zijn. Maar ook onder druk en in tijden van ‘crisis’ blijk ik goed te kunnen werken en mijn service level hoog te kunnen houden.

Het was een drukke periode waarbij ik hele dagen bezig was met het nieuws bij houden, klanten te woord staan, geruststellen, teleurstellen, omboeken en annuleren. Dit ging wel even een paar maanden door.

Gedroogd fruit in Venetie
Gedroogd fruit in Venetië

De vraag van vakanties nam af en maar weinig mensen durfde nog te reizen. Ik heb vooral begrip getoond en mijn klanten gerustgesteld of alles uit de kast gehaald om oplossingen te vinden op de ontstane problemen. Toen het bleek dat reizen weer een beetje kon heb ik dan ook geen seconde getwijfeld om meerdere studiereizen te maken en zelf privé te reizen. Uiteraard alles binnen de maatregelen.

Landen met vliegtuig in Lapland
Landen in Lapland
Op de skies in Lapland

Mijn visie is wanneer je het zelf ervaart kan je het ook beter overbrengen en adviseren. Ik kwam er achter dat op dat moment gaan reizen niet voor elke klant was weg gelegd. Sommige klanten heb ik dan ook afgeraden te reizen en andere juist aangeraden. Mijn eerlijkheid daarin werd beloond in meer klanten en meer vertrouwen.

Daarna kwam er een periode dat reizen helemaal niet meer zo populair was en de vraag dan ook enorm daalde. Ik ben voornamelijk bezig geweest met zichtbaar te zijn voor al mijn klanten en toekomstige klanten. Vooral op social media, per email of telefonisch want in tijden van lockdown is het op een andere manier best lastig.

Rendieren in de sneeuw in Lapland
Rendieren in Lapland

Ik wilde vanaf mijn start al graag naast mijn reisbureau parttime in een totaal andere branche werken. Echter vond ik nooit de juiste baan. In de periode dat ik het toch wat rustiger had heb ik me er meer in verdiept en ben ik actiever naar een leuke baan gaan zoeken. Resultaat is dat ik een geweldige parttime baan heb gevonden die goed bij mij past en die uitstekend te combineren is met mijn reisbureau ook na deze crisis.

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?

Mijn specialisatie is eigenlijk dat ik veel weet van veel verschillende soorten reizen en bestemmingen. Dit omdat ik heel veel aan mijn bestemmings- en productkennis doe. Ook privé. Weet ik toch iets niet? Dan ben ik ook heel goed in staat dit binnen no time eigen te maken en met een uitgebreid aanbod te komen voor mijn klant.

Oude kever op straat in Mexico
Een oude Volkswagen Kever in Mexico

Maar als ik dan toch een bestemming moet kiezen dan is het toch wel Mexico! Dit land ken ik erg goed én heb er zelfs enkele jaren gewoond. Dit was, is en blijft mijn favoriete bestemming. Dit land heeft écht alles. Schitterende natuur, prachtige cultuur, zeer gastvrije bevolking, de Mexicaanse keuken is puur én voor elke reiziger wat wils.

Mexicaans eten

Ben je een backpacker of die individuele reiziger die het liefst alles zelf ontdekt? Mexico kan je makkelijk en veilig zelf door reizen. Uiteraard kan ik je daarbij adviseren wat je wel en niet kunt doen.Wil je liever in een groep reizen? Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor groepsreizen om dit land beter te leren kennen.

Vlaggetjes boven een straat in Mexico

Maar Mexico heeft ook heerlijke strandresorts waarbij je kan genieten van de zon, de zee en het strand. Dit kun je goed combineren met cultuur snuiven en de natuur ontdekken.

Lees ook: 6x mooie stranden aan de Mexicaanse kust en ontdek Cuba.

Welke bestemmingen worden populair voor 2021 denk je en waarom?

Op dit moment heb ik veel vraag naar vakanties dichtbij huis, maar dan liever wel een bijzondere ervaring. Voor de winter 2021/2022 heb ik al veel belangstelling voor de Antillen, Canarische eilanden maar ook sneeuwbestemmingen als Lapland. Ook de bijzondere (rivier)-cruises over de hele wereld is veel interesse naar. Maar buiten dit merk ik dat mensen gewoon graag op reis willen en dat het niet één bepaalde bestemming is.

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?

Fins Lapland was voor mij een geweldige ervaring! Ik zou dit echt iedereen aanbevelen. Zoveel sneeuw, maar vooral de oneindige mogelijkheden in unieke ervaringen. Huisje uit, langlaufbaan op en mooie tochten door de bossen maken. De huskytochten, rendieren die gewoon in het wild langs je huisje komen lopen.

Het noorderlicht in Lapland

’Het geweldige noorderlicht wat dansend boven je hoofd alle mogelijke kleuren aanneemt!

Maar ook de sportieve mogelijkheden in de sneeuw, de wandeltochten met sneeuwschoenen de bergen op en de bossen door zowel dag als nacht. Fietsen met een fatbike door de bossen. Met de sneeuwscooter door geweldige besneeuwde natuur. Het geweldige noorderlicht wat dansend boven je hoofd alle mogelijke kleuren aanneemt. Bezoeken of zelfs logeren in een ijshotel.

Valleria op husky safari in Lapland

Het mooie van deze bestemming is dat er zoveel mogelijkheden zijn en je kan het zo uniek maken als jij zelf wilt!

Welke stad is voor jou favoriet en waarom?

Ik maak graag een stedentrip en vind het juist leuk om steeds weer een andere stad te bezoeken. Maar een stad waar ik vaker ben geweest is Venetië. En waarom? Vanwege de Italiaanse sfeer en de idyllische plekjes. Vaak wordt deze stad bestempeld als; druk, enorme stank, schreeuwend duur & massatoerisme. Maar deze stempel is zo onterecht. Wanneer je Venetië bezoekt kijk dan eens verder dan het San Marcoplein.

Gondel in kanaal in Venetie
Venetië

Loop over het plein, aanschouw de drukte en loop door het hoekje om langs de kade neem enkele bruggen en ga de achterwijken in. Wat een rust heb je daar. Aanschouw de mooie gebouwen, parkjes, iddylische plekken, de lokale bevolking en het uitzicht over het water. Neem de watertaxi naar de overkant. Wanneer je daar het zelfde doet zal je zien dat je een heel ander Venetië zal ontdekken. Oh, en de prijzen zijn op die plekken juist bijzonder laag!

Kerk aan een kanaal in Venetie
Venetië

Lees ook: 5x luchen, 5x dineren en 5x slapen in Venetië en deze wijken in New York wil je zien!

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?

De wereld ontdekken en reizen zal zeker iets zijn wat de mensen willen blijven doen. Ik merk wel dat mensen wat meer diepgang in hun reizen willen. Bijzondere, sportieve en culinaire ervaringen. Het lijkt minder belangrijker te zijn welke bestemming mensen willen bezoeken. Belangrijker vinden ze dat er mogelijkheden zijn de bestemming op een unieke manier te leren kennen. Maar ook zekerheid, veiligheid en minder massa toerisme zal belangrijker worden.

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?

Zoals ik eerder al beschreef; mijn passie & kennis voor het vak, service én bijna eindeloze inzet maakt dat klanten graag bij mij boeken. Mijn interesse in de klant en hun wensen is groot en dat laat ik ze ook merken. Daarnaast, als ik een keer iets niet weet, zorg ik dat ik het te weten kom en daarom werk ik met specialisten zodat ik iedere klant kan bedienen.

Valleria met huskey honden

Verder ben ik ook altijd eerlijk en transparant. Ik durf ook adviezen te geven wat niet altijd ten gunste van mijzelf is. Belangrijker is dat mijn klanten een onvergetelijke vakantie hebben en bij mij terug komen.


Geïnteresseerd in de reizen waarmee Valleria je kan helpen of wil je graag contact opnemen met Valleria? Ga naar haar persoonlijke website voor contactgegevens of volg Valleria op Facebook, Instagram, Linkedin of haar eigen blog.


Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Fotocredits: Valleria Morelli


Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven