TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Mooie blik op de Sydney Bridge en Opera House

Mijn Australië reis: How You’re Going?

Australië, Sydney – Woolloomooloo, 4 januari – 14 januari 2011          

Vol verwachting klopt m’n hart


Het is de ochtend van ons vertrek. Wij gaan backpacken door Australië! Voordat we de auto in stappen nog wat laatste checks. Heb ik mijn zenuwen onder controle? Check. Is mijn backback helemaal gepakt? Check. Heb ik aan alles gedacht? Ik geloof het wel. Zin om te gaan? Zeker weten.

De autorit naar Schiphol gaat als een waas aan me voorbij. Om half 10 zijn Daniëlle en ik op deze voorlopig laatste vertrouwde Nederlandse plek voor het lange afscheid. Ik sta te springen en kan dus ook niet wachten om achter de douane te verdwijnen. Maar ik zie in een aantal ogen toch een klein traantje verschijnen. Dus houd ik iedereen nog even dicht bij me zo lang het kan.

Vertrekhal 2 buiten op Schiphol
Foto: Jeroen – TripTalk

Handig: tips om je koffer of rugzak in te pakken!

Een lach en een traan

Ergens is er nog zoveel dat je tegen elkaar wilt zeggen en toch komen er bij mij bijna geen woorden meer uit. Ik luister naar de lieve woorden, hoor het gelach van mijn zus en vriendinnen en kijk naar de blik van mijn vader. En ik weet het… ik jou ook. Toch voel ik me verbazingwekkend kalm ondanks het idee dat ik ze allemaal lange tijd niet ga zien. Mijn gedachten gaan op dit moment namelijk maar naar één ding uit. Ik wil dat vliegtuig in.

Ik zie op de grote klok de minuutjes wegtikken. Het is alsof je zit te wachten op het slaan van de klok om 12 uur met Oud & Nieuw. Eerst gaat het tergend langzaam en opeens is de tijd omgevlogen. We pakken onze spullen op en maken onze weg naar de douane. Bijna bij elke stap werp ik een snelle blik over m’n schouder om nog even de gezichten te zien van iedereen. Daar staan we dan. We gaan echt rondreizen door Australië. Het echte besef van dit afscheid is er bij ons allebei niet. Wat een grote stap. Een groot avontuur. Tot over een jaar! Dan met een spreekwoordelijk rugzak vol verhalen!

Ook leuk: deze route langs de oostkust van Australië.

Wolkendekens en wolkenkrabbers

Op zo’n 10 kilometer hoogte zit de sfeer er goed in en vliegen de uren voorbij. We hebben een goed ritme te pakken. Van filmpje kijken tot een uiltje knappen en van eetfestijn tot haast oneindige praatsessies. Dat laatste gaat me toch het beste af. En dan opeens merk ik dat het vliegtuig daalt. Tijd voor de eerste stop.

Cabine van een vliegtuig
Foto: Omar Prestwich – Unsplash

Lees ook: 7 tips om te slapen in een vliegtuig.

Elke keer als ik vanuit een vliegtuig een wolkendek onder me zie stel ik me voor dat het een veld van uit elkaar getrokken wattenschijfjes is. Een gedachte waar ik nooit meer vanaf kom. De witte plukken drijven snel voorbij en als we onder het deken vandaan komen zie ik het liggen: HKG. Ni hao!

Skyline van de stad Hong Kong
Hong Kong / Foto: Florian Wehde – Unsplash

Half gebroken en vol adrenaline stappen we met chauffeur die ik gekscherend Charlie Chan noem in de bus richting de stad. Als kleine kinderen die op schoolreis zijn we met hooggespannen verwachtingen op weg naar chaotisch Hong Kong. Het “we zijn er bijna, we zijn er bijna” schiet al door m’n hoofd. Ik houd toch ook zo van zingen. We kunnen allemaal niet wachten tot we in deze metropool zijn!

Lees ook: 6 tips om je jetlag te verslaan!

Even een blokje om

Met de minuut en het naderen van de stad slaat de sfeer in de bus echter om en zakt onze backpackers’ spirit tot een waar nul punt. Het is voor mij al snel duidelijk: Hongkong is een noodzakelijke pitstop. Het weer werkt ook niet in het voordeel van deze grijze mega stad.

Een blik op het straatbeeld in Hong Kong
Straatbeeld in Hong Kong / Foto: Julia Tet – Unsplash

Overnachten in Hong Kong? Check prijzen en hotels.

We duiken ons hostel Star Guest House in. Hemels. Wat kan een hard, te klein bed heerlijk liggen. Na een klein schoonheidsslaapje zijn we weer toonbaar en klaar voor een korte kennismaking met de stad. Aangezien mijn oriëntatie vermogen zich nooit echt goed heeft ontwikkeld doen we een klein blokje om. Iedere hoek van de straat ziet er namelijk hetzelfde uit. Frozen yoghurt hier, noodle bar daar. Een stad met hoge potentie om te verdwalen. Het enthousiasme dat sommige reizigers voor deze Chinese stad hebben voel ik nog niet.

Veel licht in de avond in de straten in Hong Kong
’s Avonds in Hong Kong / Foto: Carl Nenzen Loven – Unsplash

Bij het verlaten van de stad is de sfeer echter beter. Het vele neonlicht en de leukere wijken die we passeren geven een betere indruk van deze stad. Maar zeg nou zelf: bijna alles ziet er toch gezelliger uit met de juiste belichting? We geven Hongkong het voordeel van de twijfel en verdient bij nader inzien een tweede kans. Die komt een andere keer, want Sydney wacht!

Prepare for landing please

Terwijl het vliegtuig de daling inzet probeer ik door het raampje van de buren te turen om een eerste glimp van Australië op te vangen. De Ozzies noemen het geen continent, maar liever een ruim toebedeeld en zeer bevoorrecht eiland. Ik kan je zeggen, na al die Griekse eilanden is dit wel andere koek. Nog maar enkele meters boven de grond en dan touch down! We zijn er. Snel door de douane, naar de bagage en hup naar buiten de eerste zonnestralen pakken. De spannende rondreis door Australië gaat nu echt beginnen! Wat een gevoel van vrijheid.

Opera House in Sydney gezien vanaf het water
Opera House /Foto: Julian Hacker from Pixabay

Uiteraard kan een eerste shot bij het Opera House en Harbour Bridge niet ontbreken, dus worden we met een busje inclusief jetlag gelijk naar Hyde Park gereden. Het wordt tijd dat we gaan relaxen in het hostel Woodduck G’day in de wijk Woolloomooloo. De kamer stelt zoals verwachting weinig voor, maar op dit moment zou werkelijk een spijkerbed volstaan.

Zicht op de Harbour Bridge in Sydney
The Harbour Bridge – Foto Eline Foekema

De komende dagen hebben we een vol programma. Dus hierbij een korte samenvatting van de eerste dagen. Vanaf dag één trekken we op met twee leuke meiden, Linda en Amy. In het vliegtuig sloeg de vonk al over. Een soort liefde op het eerste gezicht. Er wordt in ieder geval een hoop afgelachen in onze 4-persoons dorm.

Lees ook: 8 leuke food hotspots in Sydney om naar toe te gaan en andere leuke must visits in Sydney

In de benen zijn

Backpacken door Australië betekent op meerdere vlakken een avontuur. De eerste avond stond een kangaroo burger op het menu tijdens de BBQ. Tegen alle verwachtingen in smaakte helemaal niet verkeerd (sorry Skippy-vrienden). Zaterdag maken we een tocht door de Blue Mountains. Een pittige klim langs schitterende plekken. Spierpijn volgt al snel en ’s avonds gaan de voetjes van de vloer in The Gaff. Hier genieten van onze eerste goon (het backpackers wijntje).

De prachtige natuur van de Blue Mountains
De Blue Mountains / Foto: Ralf Genge – Pixabay

Zondag hebben we eindelijk de langverwachte relax dag. Heerlijk op het strand liggen bij Watson Bay. Yeah baby! De dag erna staan we eindelijk op eigen benen en trekken we door Sydney. Wat een heerlijk stad! Hier kan ik wel aan wennen. Aangezien Daniëlle jarig is laten we dat niet zomaar voorbijgaan. Feestmuts op, lekker ontbijtje, taart en ’s avonds de Suger Mill in voor een dansje en een drankje. Al met al een super avond. Vandaag is onze laatste dag in Sydney.

We vertrekken morgen met z’n vieren richting Melbourne. Dus tijd voor nieuwe avonturen!

Lees ook mijn andere Australië blogs:

1. The Count Down3. Under Down Under
4. Road to Adelaide5. Heaps of Outback

Ook zin in een reis naar Australië?
1. Check voordelige vliegtickets bij Skyscanner
2. Heb je al een ticket? Zoek een leuk hotel of appartement
3. Vergeet niet om een visum voor Australië aan te vragen

Foto credit: Photoholgic – Unsplash

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven