TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Manly Beach in Australie

Je visum voor Australië heb je zo geregeld

Val jij toevallig in de groep mensen die een reis naar Australië overweegt? Lees dan verder over het aanvragen van het visum voor Australië.

Wat is het toch fijn dat we in de 21e eeuw leven. Niet alleen was een reis naar de andere kant van de wereld het grootste deel van de geschiedenis van de mensheid ondenkbaar. Maar ook het papierwerk eromheen wordt steeds eenvoudiger. Val jij toevallig in de groep reiziger die een reis naar de andere kant van de aarde overweegt? Lees dan verder over het aanvragen van het visum voor Australië.

Koala in een boom
Deze lieve koala beertjes zul je zeker ontmoeten in Australië / foto: Unsplash – David Clode

Down Under

Heel veel verder weg kun je vanuit Nederland niet reizen. Dus allereerst gefeliciteerd dat je bij het selecte groepje geluksvogels hoort dat naar Australië op vakantie gaat. Hoewel Australië groeit als populaire vakantiebestemming blijft het natuurlijk heel bijzonder dat je zo ver op reis gaat. Het nadeel van zo’n lange reis is natuurlijk dat je lang in het vliegtuig zit en dat de vlucht daardoor natuurlijk ook vrij prijzig zal zijn. Lees onze tips over slapen in het vliegtuig. Daarom is het des te belangrijker dat je je reis goed voorbereid, en het avontuur niet eindigt in een enorme teleurstelling.

Vakantie naar Australië goed voorbereiden

En hoe zorg je dat je vakantie geen teleurstelling wordt? Allereerst door je goed voor te bereiden natuurlijk. Australië is op zich geen heel onveilig land, maar er kan natuurlijk altijd van alles misgaan. En dan hebben we het niet over de alligators en slangen.

Wat veel reizigers het meeste onderschatten is het belang van goede zonnebrand, een goede reisverzekering en een geldig visum voor Australië. Lees ook onze inpaktips, zodat je niks vergeet.

Visum Australië aanvragen

Een visum aanvragen voor Australië is zoals genoemd in de inleiding niet meer zo ingewikkeld als dat visumprocedures vroeger altijd waren. Ga je bijvoorbeeld naar China, dan zal je nog ouderwets naar het consulaat moeten om het visum in je paspoort te laten aanbrengen. Maar Australië is in dat opzicht wat moderner; je kunt het visum helemaal online aanvragen. Daarvoor heb je niet veel meer nodig dan je paspoort en je laptop.

paspoort afgeven

Visums voor Australië worden doorgaans al na een halfuur toegekend. Maar de Australische overheid raadt met klem aan om het visum zo snel mogelijk aan te vragen nadat je op het idee bent gekomen het land te bezoeken. Met een geldigheid van een jaar maakt het ook niet zoveel uit wanneer je precies aankomt en of je de reisplannen eventueel nog aanpast.

Maar vergeet je het visum aan te vragen en kom je daar pas op Schiphol achter? Dan kan het een potje stressen worden en hopen dat je aanvraag tijdig wordt goedgekeurd. Voorkom dat eenvoudig door ons advies ter harte te nemen.

Australiërs vertellen je waarom je naar Australië moet komen!

En hoe zat het met die reisverzekering?

Een reisverzekering is eigenlijk voor elke vakantie een verstandige maatregel. Maar in het geval van Australië komt het nog iets spitser. De Australische immigratiedienst mag namelijk reizigers weren die geen verzekering hebben afgesloten die de medische kosten in Australië dekt. Het goede nieuws is dat Nederlanders thuis ook al verplicht zijn om een zorgverzekering af te sluiten, en dat deze vaak ook grotendeels de kosten dekt die in Australië worden gemaakt voor zorg.

Maar omdat er toch nog behoorlijk wat Nederlanders zijn zonder zorgverzekering; ben je ervan bewust dat dit in Australië problemen kan opleveren. Daarnaast is het altijd verstandig om en aanvullende reisverzekering af te sluiten, want kosten voor zorg in Australië kunnen soms hoger zijn dan in Nederland, en dan kan het zijn dat je basisverzekering het verschil daartussen niet wil betalen.

Nog meer tips?

Laat je verrassen! Door Australië reizen is heerlijk in een huurauto; lekker lange afstanden maken en tussendoor de kangoeroes tellen. Pas wel op als die naast je auto rennen, want ze willen er nog wel eens voor springen! En verlaat dan ook eens de gebaande paden.

Wist je dat je in Australië ook heerlijk kunt wintersporten? Wat je ook doet, geniet ervan. En vergeet in elk geval niet je visum aan te vragen.


Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Fotocredits header: Unsplash / Simon Rae

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven