TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
koffertjeheader

11x handige tips voor het inpakken van je koffer

Ben jij al druk bezig met de voorbereidingen van je vakantie of heb je wellicht al wat spullen verzameld die in je koffer moeten? Check nog even deze handige tips voor het inpakken van je koffer, van Zoover. Zo kun je extra veel meenemen, vergeet je niks, én weet je zeker dat je ook nog extra spullen mee naar huis zou kunnen nemen.

Met deze tips voor het inpakken van je koffer ben je vakantie ready

Beperk je vloeistoffen

Vloeistoffen die worden meegenomen in de handbagage op pan-Eurpese vluchten, mogen niet meer dan 100ml bedragen. Stop je parfum/make-up remover/luxe douchegel van grotere formaten dus gewoon in je koffer. Vloeistoffen onder 100ml mag je wel inpakken, mits deze in een hersluitbare doorzichtige zak zitten.

Ben je een reis aan het plannen? Lees onze 21 tips voor het zoeken naar en boeken van goedkope vliegtickets.

Labels voor persoonsgegevens

De meeste koffers zijn standaard voorzien van een label voor je naam, dus zorg ervoor dat je deze invult voor het geval de luchtvaartmaatschappij je bagage kwijtraakt. Dit is is misschien wel één van de belangrijkste tips als het om je koffer gaat.

Regelgeving rondom bagage

Een vliegtuigmaatschappij hanteert regels omtrent het maximaal aantal kilo’s aan bagage en daar moet je je als passagier aan houden. Anders moet je bijbetalen of nog erger: je koffer ter plekke open maken en wat spullen achterlaten. Lees deze dus goed door, zodat je op het vliegveld niet voor verassingen komt te staan.

Handige tips voor het inpakken van je koffer
Foto van koffer inpakken (c) Unsplash / STIL

Hou rekening met vakantie-aankopen

Travel light en hou rekening met aankopen die je eventueel op de vakantiebestemming gaat doen. Het zou zonde zijn als je deze niet mee kunt nemen op de terugreis omdat je teveel kleding hebt meegenomen van huis.

Schoenen en sokken

Denk je werkelijk zeven paar schoenen nodig te hebben in de twee weken die je weg gaat? Kies zorgvuldig en zorg dat je voor iedere activiteit een geschikt stel schoenen hebt. Stop wat sokken in je schoenen, scheelt weer een beetje ruimte in je koffer…

Naast inpak tips ook nog op zoek naar tips tegen vliegangst? Die hebben we ook! Hopelijk ga je hierdoor met minder spanning de lucht in. Lees ook deze vragen en antwoorden over veilig vliegen.

Cosmetica: less is more

Hele potten gezichtscrème, bodylotion of zonnebrand nemen veel plek in beslag en de kans op een crème-catastrofe in je koffer is groot. Stop in tubes en potjes wat je nodig hebt en koop de rest op je vakantieadres.

Rol je kleding op

Vouwloos voor de dag komen op je vakantieparadijs? Rol je kleding op en stop het dan in je koffer. Je kleding overleeft de reis zeker en een strijkijzer heb je dan niet meer nodig.

Waardevolle spullen in handbagage

Stop alle waardevolle spullen in je handbagage. Naast je paspoort, je vliegtickets en geld kun je hierbij ook denken aan je verzekeringspapieren, rijbewijs en de vouchers voor je accommmodatie.

Handige tips voor het inpakken van je koffer
Handbagage met camera’s (c) Unsplash / Andrew Neel

Vergeet je opladers niet

Een lege telefoon, laptop of camera is erg vervelend als je op vakantie bent. Vergeet je opladers dus niet; deze kunnen gewoon in je koffer. Een extra oplader inpakken in je koffer is misschien wel verstandig…

Extra kleding in je handbagage

Vertraging op een vlucht kan altijd voorkomen – geloof het of niet – soms raken koffers ook kwijt en worden deze pas later op je vakantieadres afgeleverd. Een extra setje kleding in je handbagage (plus tandenborstel en lenzenvloeistof!) is hoe dan ook een aanrader.

Geen vijlen en schaartjes aan boord

Schaartjes en vijlen zijn verboden aan boord van een vliegtuig. Het cabinepersoneel zal je vragen deze in te leveren dus stop deze zaken in je koffer.

Tot slot: dit zijn de meest populaire vergeet-items. Zorg dat het jou niet overkomt!

 • Sokken
 • (te weinig) Ondergoed
 • Opladers voor telefoon, camera enz.
 • Zonnebril
 • Zonnebrandcrème en aftersun
 • Nagelschaar
 • Tandenborstel
 • Extra paar contactlenzen en/of bril
 • Pet en/of zonneklep
 • Wereldstekker
 • Medicijnen en muggenspray
 • Extra kredietkaart/bankkaart
 • Toiletartikelen
 • Reisverzekering
 • Paspoort
 • Vaccinaties voor vakantie
 • EHBO-kit
 • Camera

Heb jij nog handige tips voor het inpakken van je koffer?

Koffer ingepakt en ben je klaar om te gaan? Lees dan hier nog hoe jij bewust reist.

Fotocredits Header: Unsplash / Anete Lūsiņa

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven