TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
De prachtige skyline van Sydney

Mijn Australië reis: Count Down

Nederland, Stolwijk, 25 December 2010

Tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee, één… It’s the final count down! Vandaag liggen er nog welgeteld tien dagen en 16.642,35 km tussen Nederland en Australië. Door mijn kinderlijke ongeduld lijkt het een eeuwigheid te duren voordat ik eindelijk op die vlucht kan stappen. Een vlucht op weg naar avontuur. Het is een langverwachte droom die zich door de heftige ervaringen van afgelopen jaar in een sneltreinvaart heeft ontwikkeld tot een naderende werkelijkheid.

Baby kangaroe in de buidel in Australië
Foto: Ethan Brooke via Pixabay

Ook leuk: deze route langs de oostkust van Australië.

Dromen, durven en doen

Er is altijd een reden om dingen uit te stellen. Omdat je geen geld hebt, je niet zo goed weet waar je moet beginnen of hoe je het moet aanpakken. Of je hebt andere prioriteiten, zit in een relatie en kan voor je gevoel je familie niet in de steek laten. Laat me dit zeggen. Er hoeft daadwerkelijk maar één reden te zijn om het wel te doen. De meest essentiële en simpele reden van dit al: je wíl het gewoon. En als je je dat realiseert ontstaat er diep van binnen een ongekende kracht, doelgerichtheid en vastberadenheid. Dat is precies zoals het nu voelt.

Voordelig een vliegticket boeken naar Australië? Check onze tips voor goedkope vliegtickets zoeken.


Vanaf het Moment der Beslissingen is er een hoop veranderd. Ik heb het fijne appartement in Voorburg verlaten, die leuke baan bij TUI opgezegd en mijn tijdelijke woonplaatsen Zoetermeer en Stolwijk betrokken. Het is een flink geregel, een hoop heen en weer gesjouw en een inpakken van jewelste. Maar ik kan je zeggen: dat backpacken zit in m’n bloed. Als je eenmaal alles loslaat wat je hebt, wat je kent en uit je routine stapt ontstaat er ruimte voor een nieuwe en haast verslavende energie.

Backpacken op een trail in Tasmanie
Foto: pen_ash – Pixabay

Is vliegen veilig? 7 vragen over veilig vliegen en het eten in een vliegtuig.
Heb je last van vliegangst? Lees deze tips tegen vliegangst.

Vlinders in mijn buik

Nu het bijna zover is lijkt er door die energie een gigantische vlinderstruik in m’n buik volop in bloei te staan. Een soort rusteloos gevoel waar er zo’n passend Zweeds woord voor is. Resfeber (n.) the restless race of the traveler’s heart before the journey begins, when anxiety and anticipation are tangled together; a ‘travel fever’ that can manifest as an illness.

Mijn hart klopt flink, vol verwachting wel te verstaan, van de geweldige ervaringen die me te wachten staan. Het wordt een reis van zeeën van tijd vol met gezelligheid, feesten en beesten, natuur en cultuur en ontspannen en mannen. Dat klinkt niet slecht al zeg ik het zelf!

Feest in Melbourne Australië
Foto: Johan Mouchet -Unsplash

Nog tien dagen van geduld, voorpret, kriebels, afscheid nemen, tas pakken en wegdromen. Dat lukt me nog wel. Daarna met een spreekwoordelijke knal de reis richting The Lucky Country beginnen. I can’t wait… Ik ben bijna bij negen…

Lees ook mijn andere Australië blogs:

2. How You’re Going?3. Under Down Under
4. Road to Adelaide5. Heaps of Outback

Ook zin in een reis naar Australië?
1. Check voordelige vliegtickets bij Skyscanner
2. Heb je al een ticket? Zoek een leuk hotel of appartement
3. Vergeet niet om een visum voor Australië aan te vragen

Photocredit header: Foto: Simon – Pixabay

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven