TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
De beroemde Uluru rots in Australie

Mijn Australië reis: Heaps of Outback

Australië, Adelaide – Alice Springs – Perth, 10 februari – 8 maart 2011

Nog voor de zon de kans krijgt om zich te laten zien proberen we ons ieniemienie kamertje in Adelaide uit te sluipen. Daar staat hij dan. Mr. Outback in hoogst eigen persoon. Cowboyhoed, lange grijze baard (zo’n 25 jaar oud), een man met een schat aan kennis en ervaring. Als in een sprookjesboek. We staan te popelen.

Tijd om onze spullen te pakken… Dit is het moment dat Danielle en ik tot de ontdekking komen dat onze schoenen op mysterieuze wijze zijn verdwenen. Alleen onze slippers zijn ons trouw gebleven. Dit wordt een uitdaging gezien de vele wandelingen die we voor de boeg hebben. Maar no worries. We gaan!

Oude schoenen op een houten vloer
Foto: LeeTravathan – Pixabay.com

Al in een vrij vroeg stadium trekken we de eerdergenoemde schat aan ervaring van Tony (alias Yoghurt) in twijfel. Onze gids raakt regelmatig de weg kwijt en schroomt daarbij niet om tijdens het keren een verkeersbord mee te nemen. Lastig zo’n aanhanger.

Lees ook: tips voor wat je kunt doen in Sydney.

De eerste dagen leggen we een hoop K’s (kilometers) af. Door het slechte weer zijn er een aantal road closures dus kunnen we helaas een aantal plekken niet bereiken. We brengen de vele uren door met kletsen met twee gezellige meiden Claudia en Mieke (inderdaad beide van Hollandse bodem), van de omgeving genieten, het spotten van wilde beesten (dromedarissen, koeien, paarden en emu’s), het spelen van oer-Hollandse doch vrij internationale spelletjes en als echte toeristen de binnenkant van onze ogen bekijken.

Paard op een vlakte in Tasmanie in Australie
Foto: Matt Palmer – Unsplash

Naast deze inspanningen maken we een ritje op een wannabe kameel Chrystel, een pittige en brutale meid. Daar houden Daan en ik wel van. We leggen een vrij heftige tocht naar Wilpena Pound in Flinders Ranges National Park af, hebben een ontmoeting met de semi kluizenaar Talc Alf (iemand met te veel tijd, te veel zon op z’n bolletje en brengen een bezoek aan een opaalmijn in Cooper Pedy. Hier zien we de eerste Aboriginals. Het wordt niet echt in dank afgenomen als Daan en ik een foto van ze willen nemen.

Aboriginal met beschilderingen op lichaam
Foto: Tim Lin from Pixabay

Het grote werk begint vanaf dag 6 als we eindelijk aankomen bij de wereldberoemde rots Uluru. ’s Ochtends hebben we kennis gemaakt met het kleine broertje Fuluru. Nu the real stuff. In de avond bekijken we hier met een biertje in de ene hand en een camera in de andere de zonsondergang.

Ook tof om te bezoeken: natuurparken in Nieuw-Zeeland.

De volgende ochtend worden we rond 04.30 uur uit onze remslaap gewekt om inclusief camera en dikke ogen de zonsopgang bij Ayers Rock te bewonderen. We worden beloond met mooie plaatjes en een ontbijtje (inclusief vliegennetjes). De ochtend sluiten we af met een wandeling om deze imposante rots. We komen tot de conclusie dat elke kant er toch een beetje hetzelfde uitziet.

De Ayers Rock in Australie
Foto: Anne Kirse – Pixabay

Met hetzelfde recept beginnen we de nieuwe dag, maar dan bij Katatjuta. De wandeling en de uitzichten zijn 1000x indrukwekkender dan Uluru. Evenals de uitputtingsslag van de steile klim, maar het is het meer dan waard. Na de lunch rijden we door naar Kings Canyon om de volgende morgen een lange wandeling te maken. Halverwege de tocht zoeken we verkoeling in de Garden of Eden; een waterhole midden in het gebergte. Heerlijk.

Landschap van de Kings Canyon in Australie
Kings Canyon / Foto: ejakob – Pixabay

Ook in Amerika heb je prachtige parken.

Jammer dat Tony geen duik in het water neemt. Hij doet namelijk al negen dagen niet aan enige persoonlijke hygiëne. Eind van de middag komen we aan bij onze laatste camp spot bij Mac Donnell Ranges. Hier spotten Linda en Daan een heuse dingo en laat de volle maan zich van z’n beste kant zien. Supermooi!

Een dingo in de natuur in Australie
Een dingo / Foto: pen_ash – Pixabay

Het kamperen is een verhaal apart. Het vinden van de juiste slaapplek gaat puur op gevoel van Tony. Zonder enig overleg gaat de auto inclusief aanhanger overstag en zo belanden we tussen de wannabe kamelen, vlakbij een autoschroothoop (waar we een ’s avonds een flinke bui op onze kop krijgen), op een mierenhoop en tussen de wilde koeien (stront). Dit klinkt allemaal dramatischer dan het is, want de gezelligheid, het kampvuur en lekkere eten, het slapen in swags en het slapen onder de sterrenhemel maken de sfeer helemaal.

Genieten van camping in Australie
Foto: Graham Meyer – Unsplash

Volg deze route langs de oostkust van Australië.

Het moment van ons afscheid van Linda komt steeds dichterbij als we in Aliced Springs aankomen. Na het etentje met de groep is het tijd voor een koud drankje en gaan de voetjes van de vloer in cafe The Rock. De laatste avond hebben we een lekker diner en vooral gezelligheid. We proosten op onze nieuwe vriendschap. BFF’s!

Het plaatsje Alice Springs in Australie
Alice Springs / Foto: Mark Hassed – Pixabay

Maandag 21 februari komen we aan in Perth en is het plan om werk te zoeken. Dat zoeken stellen we voorlopig even uit als we besluiten dat het tijd is geworden om even te relaxen. Dat doen we van harte. De dagen vullen we met zonnen, kletsen, koffie deals, eenvoudige maaltijden verzinnen en eten, nog meer kletsen en zonnen. Best hard werken al zeg ik het zelf. Vandaag vertrekken we voor een maand naar Bali, waar we een maand lang blijven. Samen met Hans, Karin en (kleine) Joyce reizen we rond en gaan we genieten van apfelkorn, sack on fire en vooral bijkletsen (dat kletsen is onze tweede natuur).

Lees ook mijn andere Australië blogs:

1. The Count Down2. How You’re Going?
3. Under down Under4. The Road to Adelaide

Ook zin in een reis naar Australië?
1. Check voordelige vliegtickets bij Skyscanner
2. Heb je al een ticket? Zoek een leuk hotel of appartement
3. Vergeet niet om een visum voor Australië aan te vragen

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Fotocredit header: Walkerssk from Pixabay

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven