TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Hendaye franse atlantische kust

Romantisch aan de Franse Atlantische kust

Een wandeling bij maanlicht in de uitlopers van de Pyreneeën, een verblijf in een voormalige boerderij, ontspannen met thalassotherapieën of een aperitief in een traditionele vissershut: de kuststrook tussen La Baule-Guérande in het noorden en Hendaye in het zuidelijke Frans Baskenland biedt tal van ideeën voor je volgende romantische get-away. Lees verder voor tips voor een romantisch bezoek aan de Franse Atlantische kust.

Een romantisch bezoek aan de Franse Atlantische kust creëer je zo:

Een toevluchtsoord voor het samenzijn: het Hotel Ville d’Hiver in Arcachon.

Archachon’s Ville d’Hiver heeft altijd aristocraten, kunstenaars en bezoekers uit de hele wereld aangetrokken. Te midden van de circa 300 villa’s in Belle Epoque-stijl ligt het hotel “Ville d’Hiver”. Ooit gebruikt als waterreservoir door het waterschap “Compagnie Générale des Eaux”, heeft deze plek een historische betekenis. Na een volledige restauratie zijn de eigenaars Olivier en Nathalène Arnoux erin geslaagd het 13 kamers tellende hotel een ontmoetingsplaats te laten zijn voor kunstenaars. Kunsttentoonstellingen, kleine concerten en literaire bijeenkomsten typeren de sfeer; de inrichting is elegant en tegelijkertijd Brits-excentriek.

Hotel Ville d'Hiver  Romantisch Franse Atlantische Kust
(c) pmonetta

Ook leuk om te doen: eilandhoppen langs de Atlantische Kust in Frankrijk.

Perfect voor twee: Thalassotherapie aan de Atlantische Oceaan

Pornic, Les Sables-d’Olonne, La Baule, Saint-Jean-de-Monts, Pornichet: in de Vendée en Loire-Atlantique zijn verschillende steden gewijd aan de thalassotherapie. De behandelingen op basis van zeewater bevorderen niet alleen de genezing van verschillende ziekten (zoals reuma en huidziekten), zij stimuleren ook lichaam en geest en staan garant voor volop ontspanning. In het voormalige casino van Pornic is nu het centrum voor thalassotherapie “Alliance Pornic” gevestigd. Van behandelingen en pakkingen op basis van zeewier tot hydromassages, zeewaterzwembaden, hamams en Ayurveda, deze oase van rust heeft het allemaal.

Thalasso therapie
(c) J. HIHN

Verbonden door de natuur: de Wood’n Sea Surf Lodge

De naam van deze bijzondere accommodatie vlakbij Hossegor spreekt voor zich: houten chalets midden in een pijnboombos, de zee op een paar minuten lopen en een alom aanwezige surfvibe. In sommige opzichten doet de lodge denken aan een jeugdherberg; met een keuken die door iedereen gebruikt kan worden en gemeenschappelijke ruimtes. Maar het Surf House biedt ook veel ruimte voor comfort en ongestoord samenzijn in alle privacy. Gezondheid, sport, well-being en je lekker laten drijven. Of het nu op de golven van de Atlantische Oceaan is of op het strand tijdens een gezamenlijke yoga-sessie of ontspannen ochtendwandeling. En voor wie deze natuur nog niet genoeg is, kan zijn hart op halen in het “Forêt des Landes”, het grootste aaneengesloten bos van West-Europa.

Wood'n Sea Surf Lodge
(c) Wood’n Sea Surf Lodge

Maak een roadtrip langs de Franse Atlantische kust!

Wandelen bij maanlicht: hoogteroes in Baskenland

Over paden die vroeger door smokkelaars werden gebruikt, wandel je nu bij het vallen van de avond naar de toppen van het Franse Baskenland. De maan als trouwe metgezel maakt deze tocht zowel bijzonder als romantisch. Eenmaal boven beloont wordt de inspanning van de klim beloond met een panoramisch uitzicht over het kustlandschap, de Atlantische Oceaan en de omringende bergketens. De wandelingen bij maanlicht duren ongeveer vier uur en aanbevolen wordt om deze met een wandelgids te doen. Niet alleen kennen zij de route op hun duimpje, maar zitten ook vol interessante wetenswaardigheden over de flora en fauna die je onderweg tegenkomt.

Deze bezienswaardigheden aan de Franse Atlantische kust wil je niet missen.

Eco-lodge op het platteland: de Ferme du Marais Girard

Ooit was deze verblijfplaats in Bretignolles-sur-Mer een boerderij aan de kust. Vandaag de dag combineert de unieke eco-lodge een traditionele landelijke architectuur met een innovatieve houten constructie en past het perfect in het omringende landschap. Damien Lamy en zijn vrouw Marylène Papin hebben het gebouw uit zijn sluimering gewekt en hier hun droom verwezenlijkt. Het karakter van het oude en reeds lang in onbruik geraakte gebouw werd behouden, terwijl het echtpaar tegelijkertijd hoge eisen stelde aan een vrijwel volledig natuurlijke constructie. Het natuurlijke zwembad bevat geen zout en chloor, de villa’s en studio’s zijn bekleed met hout en liggen beschut achter hoge moerasgrassen en een groot panoramisch raam verbindt buiten met binnen en maakt de natuur tot een integraal onderdeel van het interieur.

(c) La Ferme du Marais Girard Romantisch Franse Atlantische Kust
c) La Ferme du Marais Girard

Een reis naar Colombia kan ook erg romantisch zijn.

Romantiek op palen: huur een carrelet

“Carrelets” zijn de traditionele vissershutten op palen die je vindt langs de kust van het departement Charente-Maritime. Niet alleen zijn deze Carrelets – vooral tijdens zonsondergang – het toppunt van romantiek, de lange steigers en vierkante visnetten zijn ook populair voor het maken van de mooiste foto’s. Wie op zoek is naar de perfecte plek voor een mooie zonsondergang, een beschutte plek om te vissen of dichterbij de flora, fauna en zee wil zijn, kan zo’n huisje huren in plaatsen als Esnandes, Angoulins en Fouras-les-Bains. De huurprijs bedraagt ongeveer € 60,00 voor drie uur. De carrelets kunnen drie uur voor en drie uur na hoogtij worden gebruikt.

Carrelets Romantisch Franse Atlantische Kust
(c) Caroline Jarry OTRO

Dit vind je misschien ook leuk:

Welke romantische dingen zou jij willen doen aan de Franse Atlantische kust?

Fotocredits header: P.Gaillard, beeld en informatie via Lieb Management

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven