TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
natuur-in-nieuw-zeeland

8x natuur in Nieuw-Zeeland dat je niet mag missen

Natuur. Heel veel adembenemend mooie natuur. Meer woorden zijn er eigenlijk niet nodig. Nieuw-Zeeland is het land van modderpoelen, heetwaterbronnen, uitgestrekte vlaktes, besneeuwde bergtoppen, spiegelgladde meren en kristalheldere rivieren. Echt een bestemming voor op je bucketlist. Ga je die kant op? Dan zijn dit wat plekken in de natuur in Nieuw-Zeeland die je niet mag missen.

Mooie natuur in Nieuw-Zeeland? Dat is er genoeg.

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Logisch, want er is namelijk genoeg moois om te ontdekken in Nieuw-Zeeland. Dit zijn 8 plekken die we aanraden.

Rotorua

In het noorden van het Noordereiland ligt Rotorua. Dit is niet zomaar een kleine stad: het is een heilige plek voor de Maori, die nog altijd een derde van de bevolking van Rotorua vormen. Het stadje is bij reizigers vooral geliefd vanwege alle warmwaterbronnen, geisers en de prachtige modderpoelen.  Schrik niet van de zwavellucht die er hangt, Rotorua wordt niet voor niks Sulphur City genoemd.

Fun fact: Aotearoa is de Maori naam voor Nieuw-Zeeland

natuur in nieuw-zeeland
Foto van warmwaterbron in Nieuw-Zeeland (c) Unsplash / Yoann Laheurte

Dit wil je nog meer zien op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland.

Lake Pukaki

Lake Pukaki is zo helder dat de weerspiegeling van Mount Cook soms net zo duidelijk is als de berg zelf. Dit meer op het Zuidereiland zal The Hobbit-fans bekend voorkomen: op de oever werd Lake Town gebouwd, terwijl de bergen iets verderop werden gebruikt als Misty Mountains. Hoe dan ook is de regio rondom Lake Pukaki prachtig. Het blauw van het gletsjermeer wordt afgewisseld door groene velden, gouden heuvels en in de lente duizenden

Het mooie meer Lake Pukaki (c) Unsplash / James Wilkinson

Mount Eden

Zo’n 15.000 jaar geleden barstte Mount Eden, een vulkaan in Auckland op het Noordereiland, voor het laatst uit. Die uitbarsting liet een krater van 50 meter achter, die inmiddels prachtig groen begroeid is. Met 196 meter is Mount Eden het hoogste punt van Auckland en daardoor is het dé plek voor een mooi uitzicht over de stad. De krater zelf is heilig voor de Maori, dus bezoekers mogen niet van de paden van deze vulcano with a view afwijken. Ben je in Auckland? Dan hebben we ook tips voor mooie routes door Nieuw-Zeeland om te volgen.

natuur in nieuw-zeeland
Het mooie uitzicht over Auckland, vanaf Mount Eden (c) Unsplash / Albert Renn

In Nieuw-Zeeland is de haka dans onderdeel van de Maori cultuur. Op Frans-Polynesië wordt zelfs een festival georganiseerd rond de haka dans

Heli-hike Fox Glacier

De gletsjer Fox Glacier op het Zuidereiland is al spectaculair om van een afstandje te zien, maar nog gaver is het om over het ijs te lopen. En dat mag alleen met een heli-hike. Eerst zie je de ijsmassa vanuit de lucht en eenmaal op de gletsjer krijg je speciale ijzeren spikes voor onder je schoenen en hike je met een gids naar ijsgrotten en spierwitte vlaktes.

Zie hier hoe een heli-hike op Fox Glacier eraan toegaat:


Einde van de wereld

De East Cape van het Noordereiland wordt weinig bezocht. Hier kun je kilometers rijden langs de kust door de natuur in Nieuw-Zeeland, zonder dat je iemand tegenkomt. En heel speciaal: je kunt hier als één van de eersten ter wereld de zon op zien komen! Langzaam kleurt hier de lucht oranje en daar waar de lucht en zee elkaar ontmoeten, piept plotseling een oranje bol je tegemoet. Hallo zon!

Of wacht dat je een vakantie in de natuur in Zuid Zweden?

Slapen bij de schapen

In het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland liggen de Catlins, een vrij onontdekt stukje Nieuw- Zeeland. Het is een uitgestrekt glooiend land met hoofdzakelijk zandwegen en heel veel schapen. Veel reizigers slaan de Catlins over, omdat ze er geen tijd voor hebben. Zonde vinden wij: juist omdat er zo weinig reizigers komen, is het een puur stukje Nieuw-Zeeland.

natuur in nieuw-zeeland
Het mooie landschap bij de Catlins (c) Unsplash / Zane Carter

Tuben door gloeigrotten

Diep onder het heuvellandschap van Waitomo, op het Noordereiland, verschuilt zich een waar wonder! Hier leven duizenden gloeiwormen onder de grond die de donkere aarde in de grotten verlichten. Er zijn verschillende manieren om de ondergrondse sterrenhemel te ontdekken, maar met je eigen rubberband is toch wel ons favoriet.

Bekijk deze 360 video van de grotten:

Selwyn River

Rust en ruimte, dat vind je in Selwyn District. Dit landelijke gebied tussen Christchurch en Greymouth op het Zuidereiland is één en al besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte vlaktes, spectaculaire rotsformaties en hoge, witte kliffen boven de helderblauwe Selwyn River.

Leuk weetje: een deel van Lord of The Rings werd in Selwyn District opgenomen. Fans van de films zullen Castle Hill, een groene heuvel met enorme, grijze rotsblokken, direct herkennen.

Deze mooie plekken in de natuur in Nieuw-Zeeland vind je hier:


Dit vind je misschien ook leuk:

Al zin om al deze mooie plekken in de natuur te ontdekken?

Fotocredits header: Unsplash / Delphine Ducaruge

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven