TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
local tips voor nieuw-zeeland

8 tips voor Nieuw-Zeeland van local Marinte Elferink

Tijdelijke local Marinte Elferink werd in no time verliefd op Nieuw-Zeeland waar ze momenteel verblijft. Wij vroegen haar om haar beste tips voor Nieuw-Zeeland met ons te delen in de TripTalk rubriek ‘Ask a Local’.

8 x leuke local tips voor Nieuw-Zeeland

Uitzicht

“Een van mijn favoriete attracties is de Skytower in Auckland, met een prachtig uitzicht op een heldere dag.”

Hike

“In Nieuw-Zeeland kun je veel en goed hiken. Er zijn korte hikes van 1 tot 4 uur, zoals die van Waihi Beach naar Homunga Bay, maar er zijn ook tochten van meerdere dagen, zoals de Tongariro Crossing.”

Gekke gewoonte

“Iedereen loopt hier barefoot rond, vooral kinderen, waar ze ook naartoe gaan. Zelfs in de winter dragen Nieuw-Zeelanders geen schoenen.”

Heet

“Hot water beaches zijn een echte Nieuw-Zeelandse ervaring. Pak een schep, graaf een gat totdat het warme water tevoorschijn komt en geniet van je eigen spa. In de winter lekker om je voeten in te warmen, in de zomer fijn in je badkleding.”

Pauanui Beach Nieuw-Zeeland, (c) Unsplash / Ivan Sanford

Sunset

“De mooiste zonsondergang ooit zag ik in Coromandel. Een mooi einde van de dag na een bezoekje aan Cathedral Cove in Hahei.”

Drankje

“Nieuw-Zeeland is het land van de heerlijke wijnen. Ik heb een wijntour gedaan op Waiheke Island, ten noorden van Auckland. Maar ook op het Zuidereiland zijn veel goede wijngaarden te vinden.”

tips voor nieuw-zeeland

Typisch

“Mijn echte Nieuw-Zeeland gevoel is het dragen van een trui in de ochtend en een T-shirt in de middag. Het weer verandert soms zo snel, dat je overal op voorbereid moet zijn.”

Snack

“Het lekkerste tussendoortje is ijs. In Nieuw-Zeeland vind je veel ‘real fruit ice cream’: vanille-ijs gemengd met aardbeien, bosvruchten of frambozen. Het ijs van Duck Island is een aanrader: vaak vegan, met de lekkerste smaakcombinaties en toppings.”

Woon jij op dit moment ook in hetbuitenland of kom je elk jaar weer op dezelfde plek als echte ‘lover’? Laat het ons weten en wie weet delen we ook jouw tips in deze rubriek.

We hebben ook lijstjes met de mooiste natuurparken in Nieuw-Zeeland, of steden in Nieuw-Zeeland die je niet mag missen.

Fotocredits header: Unsplash / Aaron Birch

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven