TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
tips voor nieuw zeeland

5 tips voor Nieuw-Zeeland van local Ellen

Een helikoptervlucht boven helderblauwe gletsjermeren, luieren op goudgele stranden of wandelen door regenwouden. In Nieuw-Zeeland is de natuur soms zo mooi dat je bijna niet gelooft dat hij echt is, zegt Ellen van Adrichem, Nieuw-Zeelandexpert bij Riksja Travel.

Dit zijn de leukste tips van een Nieuw-Zeeland-kenner

Wanaka

Ik vond Wanaka de leukste plaats tijdens mijn reis naar Nieuw-Zeeland. Het ligt op het Zuidereiland, net boven het fjordengebied. Veel reizigers slaan Wanaka over en reizen direct door naar Queenstown, maar dat is jammer. De omgeving van Wanaka is ruig, mooi, eigenlijk schieten woorden tekort voor hoe mooi dit gebied is. Een 4WD-excursie hier, waarbij je in the middle of nowhere uitkomt, is een must-do. Maar ook wandelingen door Mount Aspiring National Park zijn mooi.

Wanaka

Mount Cook

Slingerend over prachtige wegen langs Lake Pukaki, een meer dat zulk blauw water heeft dat het nep lijkt, rijd je naar Mount Cook Village. Dit is een klein dorp vlak bij Nationaal Park Aoraki, waarin de berg Mount Cook staat. Het is de hoogste berg van het land en vooral de ruigheid van dit gebied vind ik erg indrukwekkend. Je kunt hier uiteraard mooie wandelingen maken, maar kunt ook kiezen voor een boottocht over een gletsjermeer of een helikoptervlucht. Prachtig om vanuit de lucht te zien hoe de natuur het gebied heeft gevormd.

Rotorua

Naar Rotorua moet je wel toe als je iets mee wilt krijgen van de Maori-cultuur. Dit is namelijk dé plek in Nieuw-Zeeland waar veel van deze cultuur terug te vinden is. Er zijn speciale toeristische attracties rondom de Maori’s, maar ook in het openbare leven komt de cultuur duidelijk terug. Om de grote massa te ontlopen, raad ik een wandeling onder begeleiding van een Maori-gids door het Whirinaki Forest aan. Hij neemt je mee de natuur in en vertelt je ondertussen alles over zijn cultuur.

Taranaki

Wie van de gebaande paden wil wijken, doet er goed aan om naar Taranaki te gaan. Dit Nationaal Park ligt in het westen van het Noordereiland en is een vulkanisch gebied. Een dagwandeling met een gids geeft je een goed beeld van het gebied en het is heel indrukwekkend om de besneeuwde top van Taranaki uit het niets te zien opdoemen. Op een uur van het park ligt New Plymouth, een leuk stadje met een relaxte sfeer, fijne eettentjes en een kustlijn waaraan het goed surfen is. Een perfecte mix dus.

Taranaki

Dit wil je nog meer zien op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland.

Abel Tasman

Prachtige baaien, goudgele stranden en een turquoise zee, dat is Nationaal Park Abel Tasman. Een boottocht langs de kustlijn, waar zeehonden liggen te luieren op rotsen, is een aanrader. Het Nationaal Park is een regenwoud vlakbij de kust. De begroeiing hier is uniek en de tocht, langs varens aan alle kanten, avontuurlijk. Je wandelt door kleine beekjes en moet hier en daar een touwbrug oversteken. Na de inspanning volgt natuurlijk het ontspannen, dat kan op een van de stranden prima. Dit Nationaal Park is een van de warmste plekken van Nieuw-Zeeland, met de meeste zonuren, dus je krijgt hier écht een vakantiegevoel.

Heb jij tips in Nieuw-Zeeland die je graag met ons wilt delen?

Dit zijn trouwens de mooiste routes om te volgen in Nieuw-Zeeland.

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven