6x zo kun je geld besparen op reis

Wie veel wil reizen en helaas nog niet de jackpot heeft gewonnen, ontkomt er niet aan een beetje creatief met geld om te gaan. Vooral op reis zijn we geneigd meer geld uit te geven dan thuis. We snacken hier, doen een drankje daar en volgen ook nog een duikcursus. Bye bye money. Daarom 6 tips om geld te besparen op reis.

Reizen zonder al te veel uit te geven, ’t kan

Je kan het jezelf zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Maar met deze tips maak je het net even iets goedkoper.

Eat like the locals

En laten daar nou verschillende manieren voor zijn. Doe je boodschappen bijvoorbeeld op de lokale markt en ga niet naar een reguliere winkel. Verdiep je in de lokale delicatessen. Dit zijn namelijk gerechten en snacks die de bevolking veel eet, en vaak dus goedkoop zijn. Ook is het slim je te richten op producten die uit het land zelf komen en dus niet duur geïmporteerd zijn.

Mijn favoriete tip is: eet streetfood. Of je nou in Vietnam bent of in Portugal, ze hebben overal streetfood. Bestel bij een kraampje op de hoek of neem plaats op een van de plastic stoeltjes. Let op waar de locals zitten en waar het druk is. Succes gegarandeerd. Let trouwens wel op de hygiëne.

Lees ook onze 21 tips voor het zoeken naar voordelige vliegtickets!

geld besparen op reis

Ask the locals

Als je op reis bent, scoor je de beste tips bij de locals. De beste TripTalk tip is dan ook, ga met ze in gesprek. Desnoods met handen en voeten. Zo kom je bij de leukste (onbekende) hotspots.

Maak gebruik van free tours

Google van tevoren op free tours [bestemming] en je zult verstelt staan van de vele gratis tours die er zijn. Het enige wat de gids aan het einde van je vraagt, is een fooi. Je bepaalt zelf hoe veel je geeft. Ook kun je via websites als withlocals.com en getyourguide.nl goedkope tours boeken. Ook dan ga je met een local op stap, en krijg je de beste en meest unieke tips.

Ga je vanavond duur uiteten, dan kun je morgen gaan eten bij een stalletje op de hoek.

Stel een budget samen

Bedenk van tevoren hoe veel je uit wilt geven voor de reis en hoeveel dat per dag is. Ben je van plan iets duurs te gaan doen? Bedenk dan meteen hoe je dat een andere dag gaat compenseren. Oftewel ga je vanavond duur uiteten, dan kun je morgen gaan eten bij een stalletje op de hoek.

Gebruik het openbaar vervoer

Het is misschien niet de meest comfortabele of schoonste manier om te reizen, maar wel de leukste en het goedkoopste. Op deze manier kom je namelijk ook weer in aanraking met locals en hun bijzondere verhalen en handige tips. Gebruik de website seats61.com om je van tevoren te oriënteren op het openbaar vervoer. Het is trouwens ook handig om alvast te weten hoeveel een taxiritje van het vliegveld naar je hotel kost, zo kunnen ze je niet voor de gek houden en bespaar je hier eventueel ook weer wat geld mee.

geld besparen op reis

Ga op zoek naar een toeristisch informatiepunt

In sommige steden heb je nog de lokale ‘tourist info offices’. Stap eens binnen en vraag om een toeristenkaart waarmee je korting krijgt bij bepaalde stadsattracties, restaurants en soms zelfs gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer.

Soms heb je je vakantie geboekt maar twijfel je achteraf of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wist je dat je in dat geval bij TUI gratis je vakantie kan omruilen?

Missen we nog een belangrijke tips om geld te besparen op reis? Laat het ons weten!

Lees ook hier de tips om te kunnen slapen in een vliegtuig.

Avatar
Renée Hoes
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.