donderdag, 6 oktober, 2022

6x tips om je jetlag te verslaan

Slapeloze nachten en een verstoord ritme, dat kan maar op één ding wijzen: je hebt een jetlag. Reizen door meerdere tijdzones is een aanslag op ons lichaam, maar dat betekent niet dat je er niets tegen kunt doen. Met deze tips kun jij je jetlag beperken!

Lees en leer: een jetleg verslaan doe je zo

Ga uitgerust weg

Veel mensen hebben de neiging om maar een paar uur te slapen voor een lange vlucht. Of dat nu komt door de vakantiekriebels of om jezelf moe te maken zodat je in het vliegtuig kan slapen: niet doen. Deze last-minute verandering in je slaapritme maakt het alleen maar moeilijker voor je lichaam om zich aan te passen aan de nieuwe tijdzone.

Plan je aankomsttijd

Als je de mogelijkheid hebt, kies dan voor een vlucht waarbij je overdag op bestemming aankomt. Dit maakt het makkelijker om wakker te blijven, vooral als je nog een hele dag voor je hebt. Ben je nog flexibel in het kiezen van een bestemming? Kies dan voor een land dat zich in dezelfde tijdzone bevindt als Nederland. In Tunesië, Namibië en Kongo zal je geen last hebben van een jetlag.

Kies je vliegtuig

Je hoeft geen vliegtuigspotter te zijn om te weten dat elk vliegtuig andere kenmerken heeft. Wat niet iedereen weet, is dat sommige vliegtuigen kunnen helpen je jetlag te voorkomen. Met onder andere hightech bevochtigingssystemen en een luchtzuiveringssysteem blijft je lichaam gehydrateerd, waardoor je jetlag wordt beperkt.

Heb je last van vliegangst? Check dan onze tips voor vliegangst en lees ook deze vragen en antwoorden over veilig vliegen.

Zorg voor een tussenstop

Wanneer je de kans hebt, zorg dan dat je je vlucht in meerdere vluchten opdeelt. Op deze manier geef je je lichaam meer tijd om zich aan te passen aan de nieuwe tijdzone. En niet alleen dat: vaak bespaart het je ook nog geld.

Zeg nee tegen cafeïne

Vermijd koffie, Cola en Redbull. Deze drankjes zitten vol met cafeïne, die je slaap beïnvloeden en de hersteltijd van je jetlag verhogen. Je lichaam functioneert het beste wanneer het gehydrateerd is. Dus veel water drinken is een van de beste manieren om je jetlag te beperken.

Verzet je horloge

Wanneer je in het vliegtuig stapt, stel dan je horloge in op de tijd van je bestemming. Op die manier kun je jezelf psychologisch vast voorbereiden. Eén waarschuwing: doe dit niet vóórdat je in het vliegtuig zit, anders mis je straks je vlucht nog…

Heb jij nog tips om een jetlag te verslaan?

Bron: Skyscanner

Renée Hoes
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.