TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
gekleurde autos op straat in cuba

Ontdek the Cuban Life tijdens een reis naar Cuba

Geen haast, ontspan je, laat je zorgen even achter je en geniet. Op Cuba zul je er geen enkele moeite mee hebben je aan dit advies te houden. Het eiland ademt rust en relaxation, dus ga mee in het tempo van de vriendelijke locals, terwijl je het mooiste ontdekt wat Cuba te bieden heeft. Benieuwd hoe een reis naar Cuba kan zijn? Lees dan verder.

Dit wil je doen en zien tijdens je reis naar Cuba

Havana

Bij veel mensen staat hoofdstad Havana bovenaan het lijstje met Cubaanse must-do’s. Met recht, want Havana is zo Cubaans als maar kan. De vrolijk gekleurde oldtimers, de imposante gebouwen, de gezellige cocktailbarretjes (mojito, anyone?) en de locals die langs de waterkant flaneren, Havana heeft alles wat je van Cuba verwacht. Neem een oldtimertaxi om je door het centrum te laten rijden en vergeet vooral niet om even uit te stappen bij El Floridita, waar schrijver Ernest Hemingway al vaste gast was vanwege de heerlijke Daiquiri’s.  

gekleurde straten van havana
Gekleurde huizen in Havana (c) Unsplash / Spencer Everett
¡Viva la Cuba!

Trinidad

Vergeet vooral je camera niet als je naar Trinidad afreist. Dit vredige stadje, niet ver van de kust, is namelijk zo fotogeniek als maar kan. De klinkerstraten en pastelkleurige huizen vormen samen al een prachtig plaatje, maar aangevuld met wat palmen, oldtimers en vrolijke Cubanen wordt Trinidad echt een picture perfect plaats. Terug in de tijd, maar wel op de mooiste manier. Maak je keuze uit een van de vele musea in deze stad en geniet ’s avonds van Cubaanse muziek op het Plaza Mayor. 

gekleurde huizen op cuba
Levende standbeelden in Trinidad (c) Unsplash / Flo

Vind je dit leuk, misschien is Panama dan ook iets voor jou.

Viñales 

Hoge, grijze kalksteenheuvels, groene tabaksvelden en bruinrode aarde. Valle de Viñales, oftewel de Vallei van Viñales, is een en al kleur. Deze vallei in het westen van Cuba is heerlijk rustig. Paardenkarretjes hobbelen over de landwegen, boeren werken op het land en her en der ruik je de tabaksgeur van de sigaren die hier worden gemaakt. Een bezoekje aan een sigarenfabrikant kan dan ook niet worden overgeslagen, maar duik ook zeker een van de kalksteengrotten in de omgeving in en ga op zoek naar de Cubaanse tocororo, de bontgekleurde nationale vogel.

de Viñales-vallei cuba
Man op paard in de vallei (c) Unsplash / Flo

Santiago de Cuba 

De tweede stad van Cuba, Santiago de Cuba, is de perfecte plek om helemaal tot rust te komen. De heuvels en de hitte dwingen de bewoners namelijk om heerlijk rustig aan te doen en als reiziger doe je er goed aan mee te gaan in hun ritme. Bezoek de kathedraal, wandel door het oude centrum en ga op zaterdag naar de straatmarkt. ’s Avonds, als de temperatuur wat is gedaald, komt Santiago pas echt tot leven. Deze swingende stad is de bakermat van de Cubaanse muziek, dus waag een dansje met de vrolijke locals.  

santiago de cuba
Santiago de Cuba (c) Unsplash / Tiago Claro

Ontdek Cuba alvast in deze 360 video:

Ook leuk voor een reis, het mooie groene Costa Rica.

Bezoek deze plekken als je in Cuba bent:


Dit vind je misschien ook leuk:

En, zin om naar Cuba te gaan?

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven