TripTalk logo mobiel wit
Winterzonbestemmingen

5x winterzonbestemmingen om naartoe te vluchten

Ben jij zo’n geluksvogel die tijdens de koude wintermaanden een zonvakantie kan boeken? Zorg dan wel dat je goed kiest. TripTalk tipt vijf winterzonbestemmingen waar het gegarandeerd mooi weer is tijdens onze koude maanden. Neem je ons mee?

Dit zijn de leukste winterzonbestemmingen

Dubai

Als je Dubai in de zomer bezoekt, smelt je bijna weg. In de zomer kan de temperatuur namelijk oplopen tot zo’n 40 graden, terwijl het in de winter ongeveer 26 graden is. Dé perfecte bestemming dus voor een luxe en warme vakantie in onze wintermaanden. Ook leuk: Abu Dhabi en Oman.

trip naar dubai

Lees hier meer over een trip naar Dubai.

Mexico

Ben je de grijze wolken in Nederland helemaal zat? Neem dan het vliegtuig naar Mexico, want die grijze wolken ga je daar waarschijnlijk niet tegenkomen. Er is kans op een kleine tropische bui, maar over het algemeen vind je er een overvloed aan zon, zee, strand en cocktails. Klinkt dat niet ideaal voor een vakantie in de winter?

winterzonbestemming mexico
Mexicaanse kust (c) Unsplash – Moon

Lees hier meer over stranden aan de Mexicaanse kust of welke Maya tempels in Mexico een bezoek waard zijn.

Thailand

In de wintermaanden is de kans op een regenbui het kleinst in Thailand. Vooral in het noorden en westen valt er dan weinig neerslag en in de loop van november daalt ook de relatieve luchtvochtigheid. Vanaf mei breekt in een groot deel van Thailand de moessonperiode aan. Dus in de winter richting het mooie Thailand? Goed idee! Er zijn genoeg mooie reisroutes door Thailand, maar ook genoeg eilanden in Thailand die een bezoekje waard zijn. Of wat dacht je van Bangkok?

reisroutes in thailand

Florida

In tegenstelling tot bijvoorbeeld New York is het in Florida tijdens de winter goed weer. Vooral de paradijselijke eilandjes de Florida Keys worden aangeraden om tijdens de winter te bezoeken. Je kunt hier zonnebaden aan het strand, maar ook wat cultuur snuiven. Daarnaast heb je in Florida ook de vele amusementsparken zoals Disneyland en Universal Studios. Dus mocht je genoeg krijgen van het strand, kun je altijd daar nog heen 😉

reis naar tampa
(c) Jesse Adair – Unsplash

Ben je in Florida? Bezoek dan ook de stad Tampa.

Cuba

Heb je dat reisje naar de Florida Keys geboekt? Misschien kun je er dan een reisje naar Cuba aan vastplakken. Het laatst bewoonde eiland, Key West, is slechts 150 kilometer verwijderd van Cuba. In de wintermaanden schijnt hier de zon volop en is er bijna geen neerslag.

gekleurde autos op straat in cuba

Lees hier meer over een reis naar Cuba.


Naar welke winterzonbestemmingen zou jij willen afreizen deze winter?

Check voordelige vliegtickets bij Skyscanner

Zoek een leuk hotel of appartement.

Reserveer alvast je huurauto via Sunnycars.

Tickets al vanaf € 35 enkele reis!

Snel even een paar dagen de naar zon?

Boek je vlucht en hotel bij Transavia.

Deel dit blog ↓

Laura
Laura
Hoi! Ik ben Laura en net afgestuurd aan de universiteit in Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik al veel gereisd, ik verleg graag mijn grenzen. Ik schrijf graag over mijn reisavonturen en belevenissen, heb je tips voor mij die ik zeker zou moeten toevoegen aan mijn bucket list? Laat het weten onder één van mijn artikelen!

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven