TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Films over reizen

10x inspirerende films over reizen die je wil zien

Wat is er nu heerlijker dan op je vrije dag of in het weekend je te nestelen op de bank met een goede film waarbij je kunt wegdromen naar misschien wel je volgende trip? Welke films over reizen je reiskriebels geven? Nou deze:

Droom weg bij deze mooie films over reizen

Nog geen inspirerende trips op de planning? Bij het kijken van deze films over reizen heb je even het gevoel aan de andere kant van de wereld te zijn.

Tracks

Waar: Australië
Waarover: Dit waargebeurde verhaal gaat over Robyn Davidson, een jonge vrouw uit Brisbane, die met kamelen de West Australische woestijn wil oversteken. Om haar reis te bekostigen laat ze zich, al dan niet met een beetje tegenzin, volgen door een fotograaf van National Geographic. Onderweg komt ze bijzondere mensen tegen, waaronder Aboriginals.

Genoeg documentaires gezien en wil je graag op reis? Hier vind je tips voor je vakantie 2020.

Antartica: A Year on Ice

Waar: Antartica
Waarover: Deze documentaire volgt een jaar lang het leven van de mensen die werken op Antartica. Van de zomermaanden, waarin veel mensen voor zes maanden overkomen om te werken, tot de donkere wintermaanden, waarin vers voedsel en zonlicht niet bestaan en men niet weg kan. Wat drijft deze mensen om te werken op Antarctica en wat zijn de mooie en minder mooie kanten van een verblijf in de extreme kou?

Hector and the search for Happiness

Waar: Londen, Shangai, Tibet, Zuid Afrika en Los Angeles
Waarover: Hector is psychiater en woont in Londen met zijn vriendin Lara. Luisterend naar zijn klagende cliënten, vraagt hij zich steeds vaker af wat mensen nu eigenlijk gelukkig maakt. Om dit uit te zoeken besluit hij een wereldreis te maken, op zoek naar het geheim van geluk.

Lost in Translation

Waar: Japan
Waarover: Een klassieker onder de mooiste reisfilms die ooit gemaakt zijn. De film gaat over twee Amerikanen die werken in Japan, maar zich daar niet helemaal thuis voelen. De nieuwe cultuur en vreemde taal zorgen ook nog eens voor verwarring. Hoe pas je je aan als expat, aan de nieuwe cultuur waarin je terecht komt?

Wild

Waar: USA
Waarover: Het waargebeurde verhaal van Cheryl Strayed, een jonge vrouw die zonder enige ervaring de Pacific Crest Trail gaat hiken. Al lopend hoopt ze vrede te vinden met de dood van haar moeder en problemen uit het verleden.

Samsara

Waar: Wereldreis
Waarover: Samsara is een documentaire die zonder tekst de kijkers meeneemt in een reis om de wereld. De film laat zien hoe mensen leven in verschillende culturen en hoe ze omgaan met de natuur om zich heen.

Eat Pray Love

Waar: Italië, India, Bali
Waarover: Het waargebeurde verhaal van schrijfster Liz Gilbert. Na een pijnlijke scheiding besluit ze dat ze haar leven om wil gooien. Ze gaat opzoek naar zichzelf in een reis om de wereld. Eten in Italië, bidden in India en de liefde vinden in Indonesië.

Rabat

Waar: Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Marokko
Waarover: Drie vrienden reizen van Nederland naar Marokko om een auto af te leveren. Onderweg nemen ze een Franse liftster mee. Maar dan blijkt dat er voor één van de vrienden een bruid in Marokko wacht voor een gearrangeerd huwelijk.

180° South

Waar: Patagonië
Waarover: De film volgt avonturier Jeff Johnson die in de voetsporen treed van Yvon Chouinard en Doug Tompson. Hij volgt hun bijzondere reis uit 1968 naar Patagonië. Onderweg lijdt hij schipbreuk bij Paaseiland.

Seven years in Tibet

Waar: Himalaya, Tibet
Waarover: Een waargebeurd verhaal over een Oostenrijkse bergbeklimmer die door het Himalaya gebergte reist ten tijde van de Chinese overname van Tibet. Hij sluit vriendschap met de Dalai Lama.

We hebben ook tips voor de leukste reisdocu’s op Netflix


Welke tips heb jij nog voor films over reizen?

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

1 gedachte over “10x inspirerende films over reizen die je wil zien”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven