TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Bijzondere filmlocaties, Dubrovnik, Kroatië

5x bijzondere filmlocaties om te bezoeken

Altijd al benieuwd geweest naar hoe de wereld van een film eruit ziet? Die wereld is soms door een stap op het vliegtuig te bereiken. Door een bezoekje aan een van deze bijzondere filmlocaties waan je je héél even in het leven van een personage uit die films, en voelt het toch alsof je op een filmset staat. Lees hier wat en waar de 5 bijzondere filmlocaties zijn.

Heb het gevoel op een filmset te staan bij deze bijzondere filmlocaties

Altijd al willen zien waar bekende films zijn opgenomen? Als je naar deze plekken gaat, kun je het met eigen ogen zien.

Matamata, Nieuw-Zeeland (The Lord of the Rings)

De bijzondere filmlocaties waar The Lord of the Rings-triologie zijn opgenomen lijken misschien buitenaards, maar niets is minder waar. Het vredige Hobbiton bevindt zich namelijk gewoon in Nieuw-Zeeland, in het dorpje Matamata. Net buiten het dorpje vind je een heel Hobbit-dorp, dat nog steeds in dezelfde staat is als toen er werd gefilmd. Tegenwoordig is het een bekende toeristische attractie en kun je met een gids het bijzondere Hobbitdorp verkennen.

Hobbiton, bijzondere filmlocaties
Hobbiton House, Matamata, Nieuw Zeeland (c) Unsplash / Shan Li Fang

Utah, Verenigde Staten (127 Hours)

Wie deze film heeft gezien, denkt wel even twee keer na voor hij of zij begint aan een bergklim. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Aron Ralston, die in 2003 met zijn hand vast kwam te zitten tussen een rotsblok en een rotswand in de Bluejohn Canyon in Utah, Amerika. Na tevergeefse pogingen om zichzelf te bevrijden, besloot hij na vijf dagen zijn eigen hand te amputeren. Een gruwelijk verhaal, maar wel afgespeeld in een prachtige omgeving. De kleurrijke rotsformaties en de bijzondere wilde dieren maken dit natuurgebied tot één van de meest bijzondere filmlocaties. Het is een absolute must-see tijdens je trip naar de Verenigde Staten.

Utah, VS

Lees meer over de nationale parken van Amerika.

Ushuaia, Argentinië (The Revenant)

Als we hoofdrolspeler Leonardo mogen geloven, dan is het filmen van The Revenant ontzettend zwaar geweest. De regisseur van de film had namelijk ‘maar’ twee eisen: alle scènes moesten buiten gefilmd worden en er moest altijd natuurlijk licht gebruikt worden. Toen bleek dat er op de originele filmlocatie geen sneeuw lag, verhuisde de complete productie naar Ushuaia in Argentinië. De ijskoude omgeving van de rivier Rio Olivia zorgde voor een onvergetelijk decor, wat mede heeft gezorgd voor het grote succes: een terechte plek in de lijst van bijzondere filmlocaties.

Ashuaia, bijzondere filmlocaties
Gebergten in Ashuaia, Argentinië (c) Unsplash / Ana Viegas

Bezoek ook de Iguaçu watervallen in Argentinië.

Tikal, Guatamala (Star Wars)

Wie ooit de film Star Wars heeft gezien, herkent de plek: Yavin 4. In de filmreeks is het een planeet waar de militaire basis van de Rebel Alience zich bevindt. In het echte leven is het de één van de oudste en grootste steden waar de Maya’s zich bevonden. De vroegere woonplaats van de Maya’s bevindt zich midden in de jungle in het noorden van Guatemala en is één van de populairste toeristische attracties van het land. Waan je door de ruïnes en reusachtige tempels en je hebt het gevoel alsof je, net als in Star Wars, echt in een andere wereld bent.

Tikal, bijzondere filmlocaties
Tempel in Tikal, Guatamala (c) Unsplash / J’Enrike Marrokín

Dubrovnik, Kroatië (Game of Thrones)

Fan van Game of Thrones? Dan zegt King’s Landing je vast wel wat. De Kroatische havenstad Dubrovnik heeft als één van de bijzondere filmlocaties gediend voor deze serie. Tip voor de echte fans: boek een meerdaagse Game of Thrones-tour in Kroatië, waarbij een gids je meeneemt langs de meest bijzondere locaties uit de film. Extra leuk: sommige gidsen hebben als stand-in gefigureerd in de film waardoor je achter de leukste ‘behind-the-scenes’-feitjes komt.

Dubrovnik, Kroatië
Kust van Dubrovnik, Kroatië (c) Unsplash / Spencer Davis

Lees meer over een stedentrip naar Dubrovnik.


Naar welke bijzondere filmlocaties zou jij willen gaan?

Benieuwd naar meer bijzondere films? Lees dan over deze inspirerende films over reizen

Fotocredits header: Unsplash / Spencer Davis

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven