TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Upgrade in het vliegtuig

5x tips om een upgrade in het vliegtuig te krijgen

Een lange vlucht doet niemand echt goed, maar we hebben het er voor over om de mooiste plekken van de wereld te zien. Een gratis upgrade in het vliegtuig is dan ook wel iets waar veel reizigers van dromen, maar helaas komt dit niet zo vaak voor. Toch zijn er manieren om een upgrade in het vliegtuig te krijgen, of in ieder geval om de kans te vergoten. Lees en leer!

Dit zijn de 5 tips om een upgrade in het vliegtuig te krijgen

Succes is helaas niet gegarandeerd, maar wie niet waagt, wie niet wint. Lees deze tips door, en wie weet zit je de volgende keer op een net iets fijnere spot.

Geef je op voor een Frequent Flyer Programma

Loyale klanten worden beloond. Vlieg je vaak? Registreer je dan bij een klantenloyaliteitsprogramma. Wanneer er een upgrade beschikbaar is, zijn het de loyale klanten die als eersten kans maken op de upgrade. Wie weet ben jij dat de tijdens je volgende vlucht.

Reis alleen

In je eentje reizen is niet zo gezellig, maar gelukkig zit er ook een voordeel aan alleen vliegen: de kans dat je een gratis upgrade krijgt, wordt groter. Voor een vliegtuigmaatschappij is het makkelijker om iemand die alleen reist een plekje in de eerste klas te geven, dan vier stoelen voor een gezin te regelen.

Lees ook onze 21 tips om te zoeken naar en boeken van goedkope vliegtickets.

Kleed je netjes

Laat je trainingspak of pyjama in je koffer liggen, want de kans op een gratis upgrade wordt dan klein. Comfort is natuurlijk wel belangrijk als je een 12-urige vlucht tegemoet gaat, maar sla er niet in door. Besteed aandacht aan je kleding en je persoonlijke verzorging. Zo pas je goed tussen de andere eerste klas reizigers en wordt je de kans groter dat je een upgrade krijgt.

Kom vroeg, of juist op het laatste moment

De vliegtuigmaatschappij heeft misschien twee beschikbare plekken in de eerste klas. Check jij vroeg in? Dan is de kans groot dat de grondstewardess het plekje aan jou geeft. Aan de andere kant is op het laatste moment aankomen ook een mogelijkheid. Sommige vluchten worden overgeboekt. Als er meer mensen opdagen voor de vlucht dan ze verwacht hadden, plaatsen ze misschien de laatste reizigers wel in de eerste klas. Proberen waard?

Wil je naast tips voor een upgrade ook tips tegen vliegangst? Weest gerust, ook die hebben we voor je. Lees dan ook deze vragen en antwoorden over veilig vliegen.

Wees aardig

Een glimlach en aardig doen kan veel deuren voor je openen. Letterlijk. Maak een praatje met de grondstewardessen (niet tijdens spitstijd) en wees enthousiast over je reis. Uiteindelijk zijn mensen meer geneigd om anderen te helpen die aardig tegen hen doen, dan mensen te helpen die onvriendelijk zijn. Dus zet je lach op, en maak een praatje. Maar zorg er wel voor dat het oprecht is.

Heb jij wel eens een upgrade in het vliegtuig gekregen?

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven