TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
De natuur van de crezeepolder op het eiland ijsselmonde

De verrassende natuur op Eiland IJsselmonde

Er even tussenuit in eigen land, Eiland IJsselmonde is een prachtig gevarieerd gebied, net onder de rook van Rotterdam. Laat je verrassen door de hoeveelheid groen, de mooie wandeltochten, bosrijke fietstochten, unieke producten van lokale ondernemers en de vele activiteiten op het eiland.

Het eiland IJsselmonde

Bij Eiland IJsselmonde gaat misschien niet direct een belletje rinkelen, maar het is een eiland in de Maasdelta. Voor een groot deel wordt dit eiland in beslag genomen door de Rotterdamse haven en woon- en industriegebied. Het zuidelijk gedeelte van het eiland is echter verrassend mooi qua natuur. Vandaar ook de slogan “Je achtertuin is groter dan je denkt”.

IJsselmonde op de kaart

Carnisse Grienden op IJsselmonde

Op het eiland vind je nog de bijzondere grienden. Grienden zijn wilgenplantages waarvan vroeger de tenen geteeld werden, hier werden dan manden van gemaakt. Voorheen had Nederland volop grienden, nu zijn er slechts een paar over. De grienden zijn een bijzonder stukje natuur omdat de natuur hier vaak grotendeels haar gang mag gaan, alles groeit en bloeit en dit levert unieke plaatjes op.

Natuur van de Carnisse Grienden op IJsselmonde
De grieden / Foto: Marloes Kemming

De Carnisse Grienden bevinden zich langs de Oude Maas. Hier waan je je even in een oase van rust, tijdens een wandeling kom je af en toe mensen tegen, maar er zijn ook dagen dat er niemand is. Het wandelpad in combinatie met de vele kleine bruggetjes en de kronkelende wilgen om je heen geven je het gevoel dat je je echt in de natuur bevindt.

Combineer IJsselmonde met een dagje Rotterdam. Check onze tips voor koffie to-go en vegan take-away restaurants in Rotterdam, check deze brunch hotspots of deze terrassen in Rotterdam.

Een bos op IJsselmonde
Foto: Marloes Kemmig

Het pad meandert tussen de vele wilgen door en bijzondere bloemen komen in het vizier en verschillende vogels en insecten laten zichzelf zien, als je geluk hebt spot je misschien wel een bever in een van de wateren …

Check ook deze natuurgebieden van Nederland en de botanische tuinen.

Crezéepolder

De Crezéepolder staat bekend om de vele vogelsoorten die hier te bewonderen zijn. In 2016 is de buitendijk deels weggegraven, hierdoor kan het water met eb en vloed vrij de polder in- en uitstromen. Dit levert een bijzonder stukje natuur op. langs het water staat hoog riet en diverse bloemen kleuren hier het gebied. Een vrolijk tafereel. Zwaluwen, putters en gele kwikstaarten zijn hier regelmatig te zien.

Wijds uitzicht bij de Crezeepolder
De Crezéepolder / Foto: Foto Indra Leeuwerik

De Crezéepolder staat ook bekend om haar vogel kijkschermen, in dit gebied staan er twee. Zo kun je de bijzondere vogelsoorten nog beter bekijken, ook de ijsvogel, een bijzonder beestje, spreid hier regelmatig zijn vleugels uit, heb jij hem voorbij zien komen?

IJsselmonde kun je ook combineren met een weekendje Schiedam. Meer zien in Rotterdam? Check de must-visits van Rotterdam en de leukste parken en tuinen van Rotterdam.

Rhoon

In Rhoon vind je veel hotpots zoals het Kasteel van Rhoon, dit kasteel is gelegen aan de Dorpsdijk, hier kun je terecht voor een overheerlijke lunch of diner, maar ook voor diverse evenementen en bijeenkomsten zit je hier goed. Wandel het gezellige dorpje in en plof nog even neer bij Het Wapen van Rhoon voor een kop koffie met gebak. Rhoon is een mooi startpunt voor een fietsroute, als je te voet gaat kun je de auto hier gemakkelijk parkeren.

Kasteel Dorpsdijk op IJsselmonde
Foto: Sjors Robeiro Edison

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie over hotspots, activiteiten, routes en de prachtige natuurgebieden op Eiland IJsselmonde op de website op de Facebookpagina.

Je achtertuin is groter dan je denkt!

Lees hier meer over de beste wandelroutes in de Benelux of ga voor een trektocht in Nederland.


Fotocredit header: Indra Leeuwerink
Tekst: Ontdek IJsselmonde

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven