dinsdag, 1 december, 2020

5x musea in Rotterdam die je niet wilt missen

Rotterdam; een eigenzinnige stad die barst van de bezienswaardigheden. In 2018 is Rotterdam door The Wallstreet Journal uitgekozen tot de coolste stad om te bezoeken, en niet zonder reden. Rotterdam krijgt er steeds meer hippe hotspots bij en ook op het gebied van kunst is de stad een voorloper. In Rotterdam zijn dan ook diverse musea te vinden. Wij hebben de leukste musea die een bezoekje waard zijn voor je op een rij gezet.

Deze musea in Rotterdam zijn een must-visit

Musea met schilderijen tot aan oude flipperkasten; dit zijn de leukste musea in Rotterdam

Kunsthal

De Kunsthal is een van de bekendste musea in Rotterdam. Wat uniek is aan dit museum is dat er wel vijf verschillende exposities tegelijk kunnen plaatsvinden en dat deze het hele jaar door wisselen. Er kunnen tentoonstellingen zijn over hedendaagse fotografen en modeontwerpers, maar tegelijkertijd ook over oude meesters uit de kunstgeschiedenis. Hierdoor is er in de Kunsthal voor ieder wat wils.

Klaar met het bezoeken van musea? Ga dan naar een van deze vegan food hotspots in Rotterdam.

Dutch Pinball Museum

Zin in iets anders dan de doorsnee musea in Rotterdam? Dan is het Dutch Pinball Museum iets voor jou. Dit oude pakhuis is omgetoverd tot een ware collectie van flipperkasten. De flipperkasten dateren van het jaar 1900 tot aan nu. Daarbij staan er door het hele museum werkende speelapparaten, waarop je ter plekke een potje pinball kunt spelen. Een museumbezoek waarbij je je haast niet kunt vervelen.

musea in rotterdam, dutch pinball museum
Dutch Pinball Museum in Rotterdam (c) Unsplash / Micheile Henderson

Trek gekregen? Hier eet je een lekkere brunch in Rotterdam.

Het Wereldmuseum

Dit cultuurmuseum gelegen in het Scheepsvaartkwartier is ideaal als je geïnteresseerd bent in zowel historische als moderne tentoonstellingen. Het Wereldmuseum houdt tentoonstellingen over cultuur van over de hele wereld. Bijzonder aan het Wereldmuseum is dat het 130 jaar aan kunst van het heden en verleden tentoonstelt, verzameld voor en door Rotterdammers. Zo zijn er collecties te zien over inheemse volkeren, maar kun je ook een tentoonstelling bijwonen die de hedendaagse cultuur van Rotterdammers reflecteert.

Ook leuk: ben je bij een van deze musea in Amsterdam geweest? Of ken je deze must-visit musea wereldwijd al?

Nederlands fotomuseum 

In het Nederlands Fotomuseum kun je alle facetten van fotografie beleven. Dit is één van mijn favoriete musea in Rotterdam. Het museum beheert een groot deel van het fotografisch erfgoed van Nederland, maar er zijn ook exposities van actuele fotoseries te zien. Het Nederlands fotomuseum presenteert fotografie die de kijk op de wereld weergeeft, vaak in actuele context. Ideaal dus als je een fotoliefhebber bent. 

Video van het Nederlands fotomuseum in Rotterdam

Witte de With Center for Contemporary Art

Witte de With Center for Contemporary Art is hét internationale centrum voor hedendaagse kunst. De kunstinstelling kenmerkt zich door het exposeren van hedendaags werk van opkomende kunstenaars. Ook worden er ook lezingen, filmtentoonstellingen en andere leuke evenementen georganiseerd. Daarbij ligt het in de cultuurstraat van Rotterdam; de Witte de With. Perfect dus als je na een bezoekje aan dit instituut gezellig een drankje wilt drinken.

Geniet van Nederland en lees onze tips voor een vakantie in Nederland of over zonnige terrassen in Nederland.

Hier kun je deze musea vinden:


Wat zijn jouw favoriete musea in Rotterdam?

Benieuwd naar welke musea in Los Angeles het leukst zijn? Wij hebben de tips.

Fotocredits header: Unsplash / Micheile Henderson

Sarah Kiani
Sarah Kiani
Hi! Mijn naam is Sarah en ik ben 22 jaar oud. Mijn grote passie is reizen, en hierover schrijven vind ik net zo leuk; van onontdekte wijken tot aan lokale hotspots. Als ik niet aan het reizen of schrijven ben, kun je me vinden in gezellige koffietentjes en vintage kledingwinkels.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.