TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Greifswald

Ontdek Duitsland via het leven van Caspar David Friedrich

Dit jaar vieren we de 250ste verjaardag van de beroemdste schilder van de Duitse romantiek, namelijk die van Caspar David Friedrich. Met meerdere evenementen, tentoonstellingen en andere culturele activiteiten rondom deze belangrijke kunstenaar, is een tripje naar Duitsland dit jaar extra aantrekkelijk voor kunst- en reisliefhebbers.

Van boeiende tentoonstellingen tot inspirerende culturele activiteiten, dit jaar biedt een unieke gelegenheid om de pracht van Friedrichs werk te ervaren. Caspar David Friedrich, geboren op 5 september 1774 in Greifswald, heeft de wereld eeuwen later nog veel te bieden.

Greifswald
(c) Florian Trykowski

Zijn meesterwerken zoals “Het kruis in de bergen”, “De monnik aan zee”, “De wandelaar boven de nevelzee”, “Krijtrotsen op Rügen”, “De noordelijke ijszee” en “De levensfasen” bieden een unieke kijk op adembenemende landschappen, die de perfecte inspiratie zijn voor een bezoek aan Duitsland.

Lohmen
(c) Michał Maj

Friedrichs leven was niet zonder tegenslagen; zijn jeugd werd getekend door familiedrama’s. Desondanks ontwikkelde Friedrich een diepe waardering voor kunst en natuur in zijn vormende jaren, beïnvloed door zijn leraar Johann Gottfried Quistorp. Zijn studie in Kopenhagen en verdere opleiding in Dresden vormden de basis voor zijn latere succes als kunstenaar, ondanks dat hij aanvankelijk de kost verdiende als prospectusschilder. Zijn artistieke doorbraak in 1805, gevolgd door persoonlijk geluk in het vormen van een gezin, en zijn uiteindelijke erkenning als professor, markeerden de pieken en dalen van zijn loopbaan.

Ook een stedentrip naar Kopenhagen is een leuke trip om te maken!

Het jaar 2024 is een mooie kans om het leven en werk van deze opmerkelijke kunstenaar te herontdekken. Duitsland, met zijn rijke culturele landschap en natuurlijke schoonheid, biedt de perfecte achtergrond om in Friedrichs voetsporen te treden. Verken de kustlijnen van Rügen, waan jezelf in de mysterieuze bossen en bergen die zijn werken kenmerken, en voel de impact van de natuur zoals Friedrich die beleefde.

Rügen
(c) Lars Schneider

In steden als Hamburg, Greifswald en Berlijn vinden uitgebreide tentoonstellingen plaats die niet alleen Friedrichs schilderijen tentoonstellen, maar ook een dieper inzicht geven in zijn leven, zijn inspiratiebronnen en zijn invloed op de kunstwereld. Deze tentoonstellingen, gecombineerd met lezingen, rondleidingen en educatieve programma’s, bieden een duidelijk beeld van zijn leven. 

Rügen
(c) Guenther Bayerl

Of je nu op weg bent naar Hamburg om de uitgebreide tentoonstelling in de Hamburger Kunsthalle te bewonderen of de betoverende landschappen van Rügen wilt verkennen, Duitsland biedt een mix van natuur en cultuur. Ontdek de verschillende evenementen die zijn leven en werk vieren en duik dieper in het leven van deze fascinerende schilder. 

Lees hier nog meer over Caspar David Friedrich.

Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Dit vind je misschien ook leuk:

Zou jij Duitsland willen ontdekken door in de voetsporen van Caspar David Friedrich te treden?

Fotocredits header: (c) Florian Trykowski

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven