maandag, 26 september, 2022

10x de mooiste tempels op Bali

Bali; het land van groene jungles, wijd uitgerekte rijstvelden en prachtige tempels. Zelf ben ik ruim drie weken op Bali geweest en heb daar ontzettend veel tempels bezocht. Wil je wat meer weten over tempels op Bali? Lees dan snel verder en geniet van deze 10 mooiste tempels op Bali.

10x mooiste tempels op Bali

1. Brahma Vihara-Arama

Ligging: 10 km vanaf Lovina = Noord-Bali

De Brahma Vihara-Arama werd in 1970 geopend en is het grootste boeddhistische klooster van Bali. Hierdoor wordt het ook wel de tweede Borobudur van Indonesië genoemd. De Brahma Vihara-Arama is door haar stoepa’s in de vorm van een bel net een miniatuur replica van ’s werelds grootste boeddhistische tempel op Java, de Borobudur tempel. Om naar binnen te kunnen doe je een donatie en ben je verplicht een Sarong te dragen. Wandel door de verschillende gebouwen die de tempel je te bieden heeft en geniet van een geweldig uitzicht over de prachtige kustlijn van Noord-Bali.

2. Air Panas Komala Tirta

Ligging: 10 km vanaf Lovina = Noord-Bali

Hoewel de temperatuur in Bali soms hoog kan oplopen zijn de Balinezen toch heel blij met de heetwaterbronnen die het vulkanische eiland ze biedt. Deze Air Panas Komala Tirta ‘Hotsprings’ vind je midden in de jungle, het is net een sprookje. Om de hele dag van de baden gebruik te maken betaal je 50.000 Rupiah (€3,31 pp).

Ga hier naartoe voor een heerlijk dagje zwemmen in de verschillende baden met zwavelhoudend water van gemiddeld 38°C. Of neem een heerlijke massages in deze bijzondere omgeving, een ervaring die je lang zal bij blijven.

3. Pura Ulan Danu Bratan

Ligging: aan het bratan-meer in Bedegul = Noord/midden Bali

Het bedevaartsoord Pura Ulan Danu Bratan is te vinden aan en op het Bratan-meer. Het hele bouwwerk ligt namelijk verdeeld over een paar kleine eilandjes in het Bratan-meer. Bekijk de torens vanaf het land of stap in een bootje en vaar erlangs. De tempel werd gebouwd in de 17de eeuw en is gewijd aan de centrale hindoeïstische goddelijke drie-eenheid, Brahma-Vishnoe-Shiva en ook aan de meer-godin, Dewi Danu. Deze hindoeïstische tempel is misschien wel de meest gefotografeerde van Bali, want eerlijk is eerlijk het is echt een plaatje. Zelf vond ik dit een van de mooiste tempels die ik op Bali heb bezocht, neem dus zeker een kijkje bij deze tempel tijdens jouw reis naar Bali. Om naar binnen te mogen betaal je 25.000 Rupiah (€1,65 pp).

Tempels op Bali: Pura Ulan Danu Bratan

De Pura Ulan Danu Bratan op Bali

Lees hier de minireisgids van Noord-Bali.

4. Pura Gunung Lebach

Ligging: centrum van Ubud = midden Bali

Midden in het jungleachtige centrum van Ubud ligt de Pura Genung Lebach tempel. Dit prachtige bouwwerk uit de 8e eeuw wordt door de Balinezen beschouwd als een van de mooiste tempels op Bali. De tempel is opgebouwd uit diverse lagen die de verschillende kosmologische niveaus van het Hindoeïsme voorstellen. Alleen bij de tempel komen is al een hele belevenis. De tempel is gelegen naast een brug, waardoor je eerst over grote stenen over het water heen moet lopen.

Tempels op Bali: Pura gunung Lebach Ubud

5. Pura Taman Saraswati

Ligging: centrum Ubud = midden Bali

Er zijn vele verschillende prachtige Hindoeïstische tempels in het centrum van Ubud. Daarvan is de zeer indrukwekkende tempel Pura Taman Saraswati er eentje van. De tempel wordt omringt door een vijver met honderden waterlelies. Overdag al een mooi gezicht, maar als ’s avonds de tempel verlicht wordt is het helemaal een plaatje. Bezoekers mogen de tempel zelf alleen niet betreden omdat het een heilige plek is voor hindoes.

Waar ga je slapen? We hebben 6 tips voor de leukste hotels op Bali.

Desalniettemin is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij deze adembenemende mooie tempel inclusief fotogenieke lotusvijver. Tip: bezoek de tempel wat later op de dag en eet daarna een heerlijke Balinese delicatesse in een gezellig restaurantje aan de hoofdstraat van Bali.

Tempels op Bali: Taman Kemude Darawati
De Taman Kemude Darawati tempel

6. Gunung Kawi

Ligging: in Ubud aan de Pakerisan Rivier = midden Bali

Gunung Kawi is een van de oudste en grootste vereerde plekken van Bali. Deze koningsgraven liggen aan de steile oevers van de rivier Pakerisan. Wees voorbereidt op een flinke wandeling via een trap van maar liefst 270 treden. Maar niet getreurd, niet alleen deze tempel maar ook de weg ernaartoe is prachtig.

Loop door de jungle en stuit op een prachtig uitzicht over verschillende rijstvelden die tot de mooiste van Bali gerekend mogen worden. De tempels is echt gigantisch en bestaat uit 10 heiligdommen die in nissen in de rotsmuur zijn uitgehouwen. Ik vond dit een van de meest bijzondere tempels op Bali.

Lees ook de handige informatie voor als je op reis gaat naar Bali.

7. Goa Gajah

Ligging: in de buurt van Ubud in Bedulu = midden Bali

Goa Gajah ofwel olifant grot, deze tempel heeft zijn naam volledig te danken aan zijn uiterlijk. Deze grot is een heilige plaats voor Hindoeïstische pelgrims en is gelegen in het dorp Bedulu. De grot is binnenin versierd met grottekeningen en sculpturen die verschillende figuren uit de hindoeïstische mythologie moeten voorstellen. Ik vond het heel leuk om binnenin even een kijkje te nemen. Deze tempel is zeker een bezoekje waard tijdens jouw ontdekkingsreis op Bali.

Tempels op Bali: de Goa Gajah
De Goa Gajah tempel

8. Pura Tirta Empul

Ligging: noorden van Ubud in Tampak Siring = midden Bali

Ten noorden van Ubud in het dorpje Tampak Siring liggen de baden van de Pura Tirta Empul. De Balinese bevolking komt naar deze Hindoeïstische tempels om zich te wassen. Ze geloven er namelijk in dat dit water helende eigenschappen zou hebben en zou zorgen voor de eeuwige jeugd. Ook grappig, de Pura Tirta Empul tempel betekend letterlijk ‘heilige bronnen’. Je mag zelf ook deelnemen aan dit ritueel, denk er wel aan dat je niet zomaar in je bikini het water in duikt. Draag een Sarong en dompel je onder in deze heiligen wateren.

Bezoek de Holy Water tempel
De Holy Water tempel

Lees hier de minireisgids van Ubud.

9. Pura Tanah Lot

Ligging: noorden van Kuta = zuidwesten van Bali

Dit is misschien wel een van de meest bijzondere tempels die ik tijdens mijn reis op Bali heb bezocht. De Pura Tanah Lot ligt op een grote rots in de branding op je te wachten. Vooral met zonsondergang is dit een zeer populaire toeristische attractie, loop langs de talloze kraampjes en winkeltjes naar de kust toe richting dit prachtige bouwwerk. Als je de tempel in wilt krijg je eerst rijstkorrels tussen je wenkbrauwen geplakt als een teken van zegening, een bijzondere ervaring die je zeker gedaan moet hebben tijdens je reis op Bali.

De Pura Tanah Lot Tempel in de branding
De Pura Tanah Lot Tempel / Foocredit Harry Kessell – Unsplash

Lees hier voor de minireisgids van het zuidwesten van Bali.

10. Pura luhur Uluwatu

Ligging: Uluwatu = zuiden van Bali

Ik moet je eerlijk zeggen dat de tempel Pura Luhur Uluwatu zelf niet zoveel voorstelde. Ho stop, denk nu niet dat je er niet heen moet gaan. Want dit uitzicht wil je met je eigen ogen gezien hebben. Vanaf een zestig meter hoge klif kijk je uit over de Indische oceaan die met een enorme kracht tegen de rotsen klotst. Op het puntje van de klif staat deze tempel die gewijd is aan de oppergod en stormgoed van het Balinese hindoeïsme. Let op, je bent hier niet alleen, naast alle toeristen zijn er tal van eigenwijze aapjes en ook heb ik een aantal gigantische hagedissen gezien. Alleen voor het uitzicht wil je hier zeker zijn geweest.

Lees hier voor de minireisgids van Zuid-Bali.


Op dit kaartje vind je deze 10 tempels op Bali


Dit waren de 10 mooiste tempels op Bali, wat is jouw favoriet?

Handige links:
1. Boek je vliegticket naar Bali online.
2. Heb je al een ticket? Zoek een hotel op Bali.
3. Reis nog voordeliger en boek je vliegticket samen met een hotel.
4. Boek een taxi bij aankomst naar je hotel, wel zo makkelijk! (lees meer)

Alle foto’s zijn gemaakt door | Sterre Mobers – Fotocredits header: Unsplash/Luiz Guimaraes

Sterre
Hey Reisfans, Ik ben Sterre. Een skilerares, verliefd op het magische wintersportparadijs Oostenrijk, maar ik vlieg ook graag de grens over naar Amerika. Ik ben een bezige bij, ik kook graag, reis, shop én sport. Als je mij zoekt, dan zit ik of met mijn billen in warm zand of met mijn camera in een grote, levendige stad! Veel plezier op Triptalk. Hopelijk vind je alle reisinspiratie die je zoekt.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.