TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Patricia in een auto in Cuba

‘Thursday Travel Star’ Patricia: Beleef de vrolijke spirit in de Caribbean!

Ik heb een passie voor het Caribisch gebied. Die mooie tropische eilanden met ieder hun eigen natuur en cultuur. Vooral het salsa dansen en de altijd vrolijke spirit van de lokale bevolking vind ik heerlijk. Ik weet alle plekjes zoals mooie stranden en lekkere restaurant adresjes te vinden.

Patricia met champagne

De Thursday Travel Star van deze week: Patricia van Oord van Personal Touch Travel in Den Haag

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

Eind maart 2020 ging ik met onze jaarlijkse Ladies Only trip met 25 dames naar New York. Terwijl wij in NY zaten ging de hele wereld langzaam op slot. Gelukkig hebben we nog een hele leuke reis gehad, maar na terugkomst in Nederland heb ik alleen maar reizen moeten annuleren en/of omboeken.

Ik zit al ruim 25 jaar in de reisbranche en wie had ooit gedacht dat we in deze slechte film terecht zouden komen… Gelukkig was de waardering groot vanuit mijn klantenkring en heb ik alles goed kunnen afhandelen. Het is enorm triest om mensen alleen maar te moeten teleurstellen en dat geeft weinig positieve energie.

Patricia in New York

Ik heb ook aardig wat traantjes gelaten als je ziet dat je business van de één op het andere moment instort buiten je schuld om. De zomer van 2020 heb ik nog aardig wat klanten gehad die gelukkig wel op vakantie zijn gegaan binnen Europa.

Met de camper op vakantie in Italië

Zelf ben in september ook nog met onze camper naar Italië geweest en dat was echt goed te doen ondanks de Covid. Na oktober heb ik nauwelijks nieuwe reizen geboekt en hou ik mij bezig met klantcontact en wat online cursussen op reisgebied.

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?

Ik bied reizen aan over heel de wereld, maar ik heb een passie voor het Caribisch gebied. Die mooie tropische eilanden met ieder hun eigen natuur en cultuur. Vooral het salsa dansen en de altijd vrolijke spirit van de lokale bevolking vind ik heerlijk.

Patricia en gezin in hangmat

Ik weet alle plekjes zoals mooie stranden en lekkere restaurant adresjes te vinden. Daarom stuur ik graag mijn klanten naar bijvoorbeeld Jamaica, Bonaire, Curaçao, Cuba etc. Ik heb zelf ook 2x een cruise gemaakt in het Caribisch gebied en dat is inmiddels ook mijn specialiteit geworden. Met een cruise langs diverse eilanden kan je veel zien op een zeer relaxte en luxe manier van reizen!

Schelpen en cruiseschepen

Uiteraard kan je bij mij terecht ook voor cruises binnen Europa. Je ziet in korte tijd relatief heel veel zonder je koffer iedere keer in en uit te pakken. Ik heb de afgelopen 25 jaar zoveel mooie bestemmingen mogen zien dat ik het wel eens moeilijk vind een favoriet eruit te pikken.

Op de steiger in Roatan tijdens een cruise

Zo ben ik vorig jaar op studiereis naar Mauritius geweest en dat vond ik ook echt geweldig en ik ben ook een echte liefhebber van de bergen, zowel in de zomer als wintersport!

Lees waarom je een keer naar Mauritius zou moeten gaan. Liever naar Curaçao? Check dan deze 12 leukste stranden op Curaçao!

Welke bestemmingen worden populair voor 2021 denk je en waarom?

Ik denk dat de vraag eerst gaat komen naar vakanties binnen Europa, omdat ik de verre bestemmingen gewoonweg nog niet zie gaan gebeuren dit jaar. Mensen geven de voorkeur nu aan meer rust en dus ook vakantiewoningen met privézwembad binnen Europa.

Patricia op schommel op tropisch strand

Ook camperverhuur binnen Europa zal een gat in de markt gaan zijn. Mensen gaan het massatoerisme wat meer vermijden door de Covid uit veiligheid.

Maar ook de vertrouwde bestemmingen zoals de Griekse eilanden, Turkije en Spanje zullen mensen weer heen willen.

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?

15 jaar geleden heb ik met mijn man en mijn zoon (van toen 4 jaar) 8 weken rond gereisd in Australië en Nieuw-Zeeland met een camper. Lang geleden alweer, maar deze reis staat op mijn netvlies als mooiste reis ooit en Nieuw-Zeeland als mooiste bestemming ooit.

Deze reis staat op mijn netvlies als mooiste reis ooit en Nieuw-Zeeland als mooiste bestemming ooit.

Patricia met gezin in Australië

Het is daar zo wijds en puur natuur. Met je gezin zo’n lange tijd weg is pure quality time en ik ben dankbaar dat we dit hebben mogen doen. We hebben ontzettend veel gezien en daar is ook mijn camperpassie uit voortgekomen.

Zicht op dorpje van Cinque Terre

We zijn nu in het bezit van een eigen camper waar we Europa al een paar jaar mee aan het verkennen zijn. Italië is één van onze favoriete landen om te bezoeken met de camper. Unieke plekjes aan de Noord-Italiaanse meren, maar ook de Bloemen Riviera met Cinque Terre vonden wij een topplek.

8x natuur in Nieuw-Zeeland die je niet zou mogen missen.

Welke stad is voor jou favoriet en waarom?

Marrakech is mijn favoriet. Je stapt het vliegtuig uit en waant je in een compleet andere wereld. Het lijkt of je 1000 jaar terug in de tijd gaat. En ook een uitstapje naar het immense Atlas gebergte is dichtbij. Vooral de Medina is lekker druk en hectisch en ik hou ervan.

Local in Marrakech
Winkel in een zouk in Marrakech

Heerlijk struinen door de smalle straatjes, slapen in een sprookjesachtige Riad, genieten van de Hamman en bij de vriendelijke lokale bevolking lekker eten en leuke spulletjes scoren in de Souk. Ik ben al 4x in deze stad geweest (meestal voor de Ladies Only trip) en iedere keer geniet ik weer!

Straat in Marrakech

Lees ook: Het lekkere eten van Marokko, land van duizend-en-één hapjes.

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?

Ik denk echt dat de reislust bij mensen blijft. Reizen is andere werelden ontdekken, maar ook tot rust komen. Vooral na deze heftige Coronacrisis zullen mensen weer op pad willen en daar echt behoefte aan hebben.

Hiken in de bergen

Ze zullen minder het massatoerisme opzoeken, maar meer de rustige plekken zoals bijvoorbeeld een vakantiewoning met alle ruimte in plaats van een hotel. Maar op den duur vergeten mensen deze nare periode weer en zal alles weer als vanouds zijn.

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?

Ik heb afgelopen december mijn 10-jarig jubileum mogen vieren als zelfstandig reisadviseur en daar ben ik enorm trots op. In die jaren heb ik mijn toegevoegde waarde wel kunnen bewijzen en vooral afgelopen jaar met alle gecompliceerde annuleringen en omboekingen.

Patricia in de tropen bij een zwembad

Hoe fijn is het als ik de klant ontzorg en duidelijkheid kan verschaffen betreft de ingewikkelde regels die om de hoek komen kijken als dingen anders gaan dan gepland. Ik regel je reis van A tot Z en ben 24/7 beschikbaar voor en tijdens de reis. Deze persoonlijke service onderscheidt mij van het boeken via internet.

Wil je verder nog iets over jezelf, of over reizen vertellen aan onze bezoekers?

Collage 10 jaar Patricia

Voor mijn 10-jarig jubileum afgelopen december ben ik al mijn vaste klanten afgegaan met een heerlijke fles Cava en heb ik weer even leuk klantcontact gehad.

Ik merkte dat iedereen heel enthousiast reageerde op de vraag of ze weer zin hebben in vakantie het komend jaar.

Dus ik blijf echt positief en denk dat “Dream now travel later” steeds dichterbij gaat komen. En dan kan ik met passie weer mooie reizen gaan boeken voor mijn klanten.

We zullen meer gaan genieten van de wereld als ooit tevoren!


Geïnteresseerd in de reizen waarmee Patricia je kan helpen of wil je graag contact opnemen met Patricia? Ga naar haar persoonlijke website voor contactgegevens of volg Patricia op Facebook.


Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Fotocredits: Patricia van Oord


Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven