Waarom naar Corsica, de parel van de Middellandse Zee?

Mooie stranden en een prachtige natuur… Het eiland Corsica is een stukje Frankrijk van een ander kaliber, met een divers landschap, ruim duizend kilometer aan kust, witte stranden en indrukwekkende rotsformaties. De afwisseling met oude dorpjes maakt Corsica tot de ideale plek voor een relaxte vakantie.

Corsica ligt op 200 kilometer van de Côte d’Azur en is op verschillende manieren bereikbaar, waaronder via ferry-verbinden vanuit Nice en Marseille. Vanaf Amsterdam vlieg je binnen twee uur naar de hoofdstad Ajaccio.

Krijg hier vast een voorproefje van het mooie Corsica:

Corsica mag niet worden overgeslagen. Maar waarom dan precies?

De schoonheid van steden

Vanuit Ajaccio kan de reis beginnen; deze stad mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Corsica. De charmante huizen, de haven en de stempel die Napoleon zo’n 250 jaar geleden achterliet bepalen het dagelijkse straatbeeld. Ajaccio biedt voor ieder wat wils: stranden, wateractiviteiten, cultuur en historie. Eén van de historische hoogtepunten is bijvoorbeeld de kathedraal van Ajaccio, gebouwd in 1582. De leukste straat van Ajaccio is de Rue Bonaparte, vroeger bewoond door rijke kooplieden. Inmiddels is het een gezellige, bruisende straat vol (antiek)winkels. Bastia is de op één na grootste stad, maar heeft wel de grootste haven van Corsica. Ook deze stad, met haar stijlvolle architectuur en bergachtig landschap op de achtergrond, is een must visit. Placé du Marché vormt het kloppend hart van Terra Vecchia, het oude havengebied. De vele gezellige restaurants, bars en het oude stadhuis maken dat het plein er idyllisch uitziet. Op zondag is het er een drukte van jewelste; dan vindt de markt plaats en kunnen inwoners en toeristen de lekkerste versproducten halen.

waarom naar corsica
Bonifcaio, de stad op wilde rotsen (c) Unsplash / Hendrik Cornelissen

Op Zuid-Corsica ligt Bonifacio; een stad gebouwd op witte kalksteenrotsen. Vanuit het uitkijkpunt is er een dramatisch uitzicht over de stad, maar ook Bonifacio zelf bezoeken is een fantastische ervaring. Wie door de stad struint, wordt verleid door de smalle steegjes en pittoreske bouwwerken.

Corsica heeft natuurlijk veel meer te bieden, waaronder het stadje Porto-Vecchio, gelegen aan een mooie baai. In het noordwesten ligt Calvi, een toeristisch stadje vanwege de middeleeuwse citadel en het prachtige witte strand.

Zonsondergang boven het mooie Calvi, Corsica (c) Unsplash / Hannah Wright

Natuur

Typisch voor Corsica is het bergachtige landschap met hoge toppen, dat je met name aantreft bij Monte Cinto en Monte Rotonde in het binnenland. Het binnenland is prachtig, maar de kuststrook is wellicht nog mooier met de verstopte stranden en hoge rotsen. Helderblauw water en witte stranden: Corsica heeft het. Een echt tropengevoel krijg je bij Rondinara, een schelpvormige baai met helder water en wit zand. Ook het strand Palombaggia schiet niet te kort, dankzij de roze rotsen en het fantastische water, dat alles omringd door naaldbomen.

waarom naar corsica
De mooie heuvels van Corsica (c) Unsplash / Joren

Voor snorkelaars is het natuurreservaat Scandola een magisch onderwaterparadijs.
Dit schiereiland staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en vormt een van de hoogtepunten van een bezoek aan Corsica. Met een beetje geluk spot je zelfs dolfijnen en visarenden: dát zorgt pas voor een complete vakantie.

En, genoeg redenen ontdekt waarom je naar Corsica zou moeten gaan?

Ontdekt hier andere eilanden in de Middellandse Zee om te bezoeken.

Fotocredits header: Unsplash / Kévin Langlais

Redactie TripTalk
Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.