TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
roadtrips door europa

5x leuke roadtrips om te maken door Europa

Je arm hangt uit het autoraampje, de wind waait door je haren en dorpjes, steden en prachtige natuurgebieden trekken aan je voorbij. Een roadtrip is ultiem relaxen en bovendien de prefecte manier om veel van een land te zien. Zie hier: een paar van de mooiste roadtrips door Europa.

Lissabon – Porto Covo

Reis vanaf Lissabon naar het zuiden en check Cabo Espichel voor een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Neemvanaf Setúbal de ferry en vaar tussen de dolfijnen naar Comporta. Vergeet niet een paar golven te pakken in Sines voordat je doorrijdt naar Porto Covo.

stedentrip naar lissabon

Ook leuk: dit zijn bestemming in Europa waar je met de trein heen kunt. Of bekijk onze tips voor een Interrail route door Oost-Europa.

Kato Symi – Chania

Deze route leidt je via de zuidkust van Griekenland langs rustige stadjes en afgelegen baaitjes. Loop door de indrukwekkende Imbroskloof en rijd via de Witte Bergen door naar Chania, waar je schildpadden hun eieren in het zand ziet leggen en door de prachtige binnenstad kunt slenteren.

roadtrips door europa
Foto vanuit een auto omringd door bergen (c) Unsplash / Jazmin Ali

Ook leuk wanneer je in Griekenland bent: een roadtrip vanuit Thessaloniki.

Malaga – Granada

Vanaf het historische plaatsje Malaga reis je via de zuidkust van Spanje naar Salobreña, een bijzonder stadje, gebouwd rond een kasteel op een heuvel. Langs het Nationaal Park Sierra Nevada rijd je landinwaarts naar Granada. Een fantastische route langs de witte dorpjes van Andalusië met uitzicht over de Alboránzee.

Vergeet niet het Alhambra te bezoeken in Granada.

Dubrovnik – Split

Dubrovnik heet ook wel ‘De parel van de Adriatische zee’ en doet zijn naam zeker eer aan. Slinger langs de kust richting Split en bezoek de Krka-watervallen. Vergeet niet om halverwege de route de oesters in Ston te proeven en de populaire badplaats Makarska een bezoekje te brengen. En lees hier over andere leuke steden in Kroatië.

roadtrips door europa
Weg langs de kust in Kroatië (c) Unsplash / Grant Ritchie

Lees hier wat je allemaal kunt doen in Split.

Grasse – Ventimiglia

Vanaf Grasse rijd je via de Le Saut du Loup waterval en het prachtige Franse binnenland naar Monaco. Bezoek de casino’s en luxe jachthavens van Monte Carlo en rijd via de kust naar Ventimiglia in Italië. Bezoek de Balzi Rossi, een bijzondere grotformatie waar belangrijke prehistorische vondsten zijn gedaan.

Lees hier nog meer over andere autoroutes door Frankrijk.

Dit vind je misschien ook leuk:

Wat zijn jouw tips voor roadtrips door Europa?

Deze routes zijn afkomstig uit On A Roadtrip.

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven