Je arm hangt uit het autoraampje, de wind waait door je haren en dorpjes, steden en prachtige natuurgebieden trekken aan je voorbij. Een roadtrip is ultiem relaxen en bovendien de prefecte manier om veel van een land te zien. Zie hier: een paar van de mooiste roadtrips door Europa.

Lissabon – Porto Covo

Reis vanaf Lissabon naar het zuiden en check Cabo Espichel voor een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Neemvanaf Setúbal de ferry en vaar tussen de dolfijnen naarComporta. Vergeet niet een paar golven te pakken in Sines voordat je doorrijdt naar Porto Covo.

Kato Symi- Chania

Deze route leidt je via de zuidkust langs rustige stadjes en afgelegen baaitjes. Loop door de indrukwekkende Imbroskloof en rijd via de Witte Bergen door naar Chania, waar je schildpadden hun eieren in het zand ziet leggen en door de prachtige binnenstad kunt slenteren.

roadtrips door europa
Foto vanuit een auto omringd door bergen (c) Unsplash / Jazmin Ali

Malaga – Granada

Vanaf het historische plaatsje Malaga reis je via de zuidkust van Spanje naar Salobreña, een bijzonder stadje, gebouwd rond een kasteel op een heuvel. Langs het Nationaal Park Sierra Nevada rijd je landinwaarts naar Grenada. Een fantastische route langs de witte dorpjes van Andalusië met uitzicht over de Alboránzee.

Dubrovnik – Split

Dubrovnik heet ook wel ‘De parel van de Adriatische zee’ en doet zijn naam zeker eer aan. Slinger langs de kust richting Split en bezoek de Krka-watervallen. Vergeet niet om halverwege de route de oesters in Ston te proeven en de populaire badplaats Makarska een bezoekje te brengen. En lees hier over andere leuke steden in Kroatië.

roadtrips door europa
Weg langs de kust in Kroatië (c) Unsplash / Grant Ritchie

Grasse – Ventimiglia

Vanaf Grasse rijd je via de Le Saut du Loup waterval en het prachtige Franse binnenland naar Monaco. Bezoek de casino’s en luxe jachthavens van Monte Carlo en rijd via de kust naar Ventimiglia in Italië. Bezoek de Balzi Rossi, een bijzondere grotformatie waar belangrijke prehistorische vondsten zijn gedaan.

Wat zijn jouw tips voor roadtrips door Europa?

Deze routes zijn afkomstig uit On A Roadtrip.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in