TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
travelhacks reisleven

8x travelhacks die het reisleven makkelijker maken

Bingo, je hebt weer de verkeerde rij gekozen. En dat terwijl je nog zo snel uit het vliegtuig was gesprongen. Wordt het reisleven niet net iets makkelijker als je weet welke rij je in vervolg moet kiezen? Jep. Daarom hebben wij 8 travelhacks over het reisleven op een rij gezet die je echt wel wilt weten.

Deze travelhacks voor het reisleven zul je nooit meer vergeten

Inchecken? De linkerrij gaat meestal sneller

Ken je dat gevoel, dat je altijd de traagste rij kiest tijdens het inchecken? Dat is vanaf nu verleden tijd. Neem bij de wachtrijen op de luchthaven de meest linkse rij. Vanwege de manier waarop onze hersenhelften werken hebben rechtshandigen, die maar liefst 90 procent van de bevolking uitmaken, namelijk eerder de neiging om rechts in de rij aan te sluiten.

Vliegtuig travelhacks reisleven
Vliegtuig vleugel (c) Unsplash / Ross Parmly

Meer plek in het vliegtuig

Dit is één van de travelhacks die geschikt is wanneer je met z’n tweeën vliegt en het liefst een hele rij stoelen voor jezelf wilt hebben. Wanneer je incheckt, kies dan voor een stoel bij het raam en voor een stoel aan het gangpad in dezelfde rij zodat de middelste stoel vrij blijft. Niemand wil alleen in het midden zitten. Result? Hele rij voor jezelf.

Ben je zelf, of iemand waarmee je reist, bang om te vliegen? Wij hebben ook tips tegen vliegangst.

Google Maps ook offline gebruiken

Deze tip maakt je reisleven een stuk makkelijker. Je kunt je route opslaan in Google Maps door een handige code die je offline gebruikt. Zo werkt het: zoom in op het gedeelte van de kaart dat je wilt opslaan voor offline gebruik. Vervolgens druk je op de zoekbalk en typ je ‘OK MAPS’ (zonder de aanhalingstekens), druk daarna op enter. Je kaart wordt gedownload, gevolgd door het bericht: ‘The on-screen map area has been cached’. De volgende keer dat je Google Maps opent zonder internet verschijnt de kaart die je hebt opgeslagen.

Travelhacks reisleven

Wissel je geld op bestemming

Een veelgemaakte fout onder vakantiegangers: in je thuisland geld wisselen naar de lokale valuta. Toegegeven, het is handig om een beetje lokaal geld op zak te hebben voordat je aankomt op bestemming, maar pin de grote bedragen pas wanneer je er bent. Dit is één van de lifehacks die je vaak een hoop geld scheelt.

Lees ook onze 21 tips over hoe je kan zoeken naar goedkope vliegtickets en check deze vragen en antwoorden over veilig vliegen.

Koop vooraf je tickets voor bezienswaardigheden

Deze sluit perfect aan bij de vorige tip: koop altijd je tickets voor bezienswaardigheden vooraf. Niet alleen omdat je geen zin hebt om lang in de rij staan, maar ook omdat tickets vaak een stuk goedkoper zijn wanneer je deze vooraf online bestelt. Dit is één van de travelhacks voor je reisleven die je moet kennen om geld en wachttijden te besparen.

Huur geen auto op het vliegveld

Het lijkt aantrekkelijk: je stapt het vliegtuig uit en stapt direct daarna in je huurauto richting bestemming. Toch is het niet zo verstandig, want wanneer je je huurauto op het vliegveld ophaalt, betaal je in veel gevallen tot wel 20 procent meer dan op andere locaties. Overweeg daarom om eerst een shuttlebus richting het centrum te nemen en daar pas je auto op te halen.

Travelhacks reisleven

Koop een dagpas

Wel eens gehoord van de Roma Pass, Barcelona Card of Paris Pass? Met het aanschaffen van zo’n dagpas kun je veel geld besparen. De voorwaarden verschillen per stad, maar vaak biedt zo’n pas onbeperkt toegang tot vervoer en enorme kortingen op attracties, restaurants en winkels. De Barcelona Card bijvoorbeeld kost voor drie dagen 45 euro en hiermee bespaar je tot wel 350 euro.

Lees ook tips voor mensen die alleen reizen.

Vliegticket boeken? Gebruik je creditcard

Dit is één van de travelhacks is een belangrijke als het gaat om je reisleven. Betaal met een creditcard bij het boeken van je vliegtickets. Hierdoor ben je verzekerd tegen extra kosten bij vertraging of bij het kwijtraken van een koffer. Daarnaast spaar je er extra miles mee, die ook weer leuke voordelen kunnen opleveren.


Dit vind je misschien ook leuk:

En welke van deze travelhacks ga je gebruiken?


Fotocredits header: Annie Spratt

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven