TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Time Square New York

‘Thursday Travel Star’ Ilona: Naar New York tijdens de jaarwisseling

New York, de sfeer in de stad tijdens de kersttijd is gewoon magisch! De prachtige en uitbundige kerstverlichting in de etalages is echt geweldig om te zien, maar ook de gigantische kerstboom bij Rockefeller Center was voor mij wel een bucketlist dingetje hoor…

Ilona met bergen op achtergrond

De Thursday Travel Star van deze week: Ilona Vergeer van TUI at Home Ilona & Sylvia in Winterswijk

Klok in New York

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

Aangezien wij (ik en Sylvia) op 1 mei 2020 pas gestart zijn als zelfstandigen in de reiswereld, na 13 jaar collega’s te zijn geweest bij een reisbureau keten, begonnen wij vol goede moed om onszelf zo goed mogelijk op de kaart te zetten. Wij hadden in januari de keuze gemaakt om samen verder te gaan en ondanks dat toen pas de Corona-geschiedenis begon, zagen wij alles zoals altijd, positief in.

Ilona op Manhatten Beach

Wij hebben de vele “vrije uren” dan ook optimaal gebruikt om ons gezicht op zoveel mogelijk plaatsen en op verschillende manieren aan onze toekomstige klanten te laten zien. Je kan hierbij denken aan gastlessen geven op scholen, modeshows lopen bij een lokale damesmode zaak, samenwerkingen met andere ondernemers, maar we hebben onszelf ook compleet toegelegd op het vloggen, iets wat ook helemaal nieuw voor ons was.

Voorgevel van een paleis in Wenen
Wenen

Ondertussen hebben we afgelopen zomer ook nog redelijk wat boekingen gemaakt en merken we dat mensen ons al goed weten te vinden!

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?

Ik noem mijzelf geen specialist in een bepaalde bestemming, aangezien ik jarenlang alles verkocht heb. Van maatwerk rondreizen in Europa, Amerika, Japan of Nepal, tot zon-zee-strand vakanties over de hele wereld, ik boek het allemaal.

Ilona uitkijkend over de Grand Canyon
Uitkijkend over de Grand Canyon

Wat echt wel een grote favoriet van mij is, is West-Amerika. Het plannen van de meest gave rondreizen daar vind ik geweldig om te doen, maar het mooiste was natuurlijk de ervaring van de prachtige rondreis die ik daar zelf heb mogen maken. Met een auto door de meest bijzondere landschappen rijden en op 1 dag zoveel verschillende landschappen te zien, echt fantastisch! Ik ga zeker nog een keer terug.

Ilona in de auto in West-Amerika

Het voordeel van met z’n tweeën zijn in ons bedrijf, is dat we elkaar heel goed aanvullen. Sylvia is natuurlijk ook weer op andere bestemmingen geweest dan dat ik ben geweest, dus zo kunnen we onze klanten bijna altijd uit eigen ervaring over een bestemming vertellen. Dat is wat iedereen altijd natuurlijk het liefste wil horen.

Lees ook: op reis naar San Diego en een reis langs de parken van Amerika.

Welke bestemmingen worden populair voor 2021 denk je en waarom?

Wat wij nu al heel erg merken is dat de autovakantie erg populair is. Dat was de afgelopen zomer ook al zo, maar de vraag daarin neemt zeker toe. Het is niet per se Nederland waar onze klanten naar vragen, maar ik denk dat mensen de zekerheid willen dat ze de reis zelf in handen hebben.

Nostalgisch gebouw in Wenen
Wenen

Qua vliegreizen verwacht ik dat de meeste mensen binnen Europa willen blijven. De verre bestemmingen voelen misschien nog niet echt “veilig”.

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?

Ik ben sowieso een groot fan van New York, maar de keer dat ik er was tijdens de jaarwisseling zal ik nooit vergeten. De sfeer in de stad in de kersttijd is gewoon magisch! De prachtige en uitbundige kerstverlichting in de etalages zijn echt geweldig om te zien, maar ook de gigantische kerstboom bij Rockefeller Center was voor mij wel een bucketlist dingetje hoor.

Uitzicht in de avond op New York
New York

Dit was echt de beste keuze ooit. Überhaupt is het uitzicht vanaf het water op Manhattan in de avond al geweldig, maar deze avond was echt overweldigend!

Maar het meest indrukwekkende was de jaarwisseling zelf. Ik heb ervoor gekozen om niet in de menigte van Times Square te staan waar je geen kant op kan en ik met mijn 1.62 m ook nog eens niets anders zou kunnen zien dan de ruggen van de mensen om mij heen, maar aan boord te gaan van een (rivier)cruise boot.

Ilona tijdens de jaarwisseling op boot in New York
Op de boot met uitzicht op Manhatten

Dit was echt de beste keuze ooit. Überhaupt is het uitzicht Vanaf het water op Manhattan in de avond al geweldig, maar deze avond was echt overweldigend. Vlak voor twaalf uur werd de boot stil gelegd in de buurt van het Vrijheidsbeeld. Wij konden buiten op het achterdek genieten van het meest fantastische vuurwerk dat ik ooit heb gezien!

Ilona in Central Park overdag in New York
In Central Park

Er werd een mega vuurwerkshow van gemaakt wat perfect te zien was vanaf de boot. En dat zonder het gedrang en geduw van mensen om je heen…in New York!

Welke stad is voor jou favoriet en waarom?

Mede door bovenstaande ervaring is New York zeker mijn grote favoriet, maar ik vind veel steden geweldig door het eigen karakter dat ze hebben. Ik ben bijvoorbeeld ook in Dublin geweest wat ik prachtig vond. Een compleet andere sfeer dan in New York, maar ook dat spreekt mij erg aan.

Ilona in Wenen bij standbeeld
Voor een mooi gebouw in Wenen

Barcelona blijft uiteraard voor mij, zoals velen met mij, een grote favoriet door de sfeer, de bijzondere architectuur en het lekkere eten, maar ook Wenen vind ik een bijzonder mooie stad. Het is gewoon één groot openlucht museum! En Marrakech…een waar 1001 nacht sprookje… Je merkt het al, één stad kiezen is onmogelijk!

Lees ook: tips voor 3 dagen in Marrakech en de geuren en kleuren van de Marokkaanse Koningssteden.

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?

Ja en nee. Ik denk dat vooral dit jaar anders zal zijn en dat veel mensen terughoudend zullen zijn. Nu is het natuurlijk ook zo dat wij ons heel snel aanpassen, dat is de afgelopen tijd wel gebleken, dus ik verwacht dat zodra alles het weer toelaat, mensen weer graag en veel zullen gaan reizen.

Veel schoenen op een markt in Marrakech
In Marrakech

Mensen gaan het reizen ook weer meer waarderen denk ik, aangezien we het hebben moeten missen, dus kwalitatief worden er wel hoge eisen gesteld verwacht ik.

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?

Het is wel gebleken dat een goede reisagent gigantisch veel voor je kan betekenen, wij maken het verschil.

Beach guard strandhuis Santa Monica in Amerika
Santa Monica

Het is voor onze klanten fijn om het zoeken en boeken uit handen te geven. Wat wij doen is echt ontzorgen, rust en duidelijkheid geven. Over het algemeen zijn mensen dagenlang aan het zoeken, kijken en vergelijken. Iets wat wij veel sneller kunnen door persoonlijke ervaring en kennis. Aangezien we met z’n tweeën zijn, hebben we samen natuurlijk gigantisch veel ervaring en kennis over de verschillende bestemmingen, maar ook met de vele verschillende organisaties die er zijn.

Uitgedroogde boom in Death Valley
Death Valley in Amerika

Ik inventariseer wat de wensen zijn en ga daarmee aan de slag. Ik kan voor een persoonlijk gesprek langs komen, maar als klanten bijvoorbeeld weinig tijd hebben, kan het natuurlijk ook telefonisch of per mail. Het enige dat ze zelf hoeven doen is een datum prikken, een keuze maken tussen de reizen die ik voor ze voor selecteer en gaan genieten van de perfecte reis.

Ilona bij meer in Yosemite Park
Yosemite Park

Qua kosten ben je niet duurder uit, dan dat je het zelf allemaal gaat uitzoeken zoals velen nog denken. Sterker nog, wij kunnen makkelijk prijzen vergelijken, ook met bijvoorbeeld Duitse reisorganisaties waardoor je ook voordeliger uit kan zijn dan op het internet. Je krijgt dus voor dezelfde prijs een hele bak service als extraatje erbij.

Kleurrijk cafe in Marrakech
Marrakech

Wanneer er vragen zijn kan je me bellen, mailen of appen. In geval van nood zijn we altijd bereikbaar. Je hebt dus altijd contact met 1 van ons en nooit met een contactcenter waar je 9 van de 10 keer elke keer in de wacht komt te staan, of dagenlang moet wachten op een reactie per mail.

Ilona bij de Golden Gate Bridge in San Francisco
Bij de Golden Gate Bridge in San Francisco

Als je ons nog niet volgt op social media, zou ik dat ook zeker doen! Wij doen ons best, ook in deze tijd, om er leuke, luchtige en informatieve berichten en filmpjes op te zetten en iedereen te blijven inspireren op een positieve manier. En zo leren onze klanten ons ook steeds beter kennen. Win win!

Wil je verder nog iets over jezelf, of over reizen vertellen aan onze bezoekers?

Hoe fijn zal het zijn als we weer lekker zelf kunnen beslissen waar we gaan genieten van onze vakantie. En genieten wordt het zeker! We hebben allemaal geleerd dat we heel veel dingen niet voor lief moeten nemen en daar valt het reizen zeker onder.

Ilona op een berg bij Palm Springs in Amerika
Bij Palm Springs in Amerika

Het leren kennen van andere landen, culturen en mensen is een voorrecht. En laten wij je daar nou het beste over kunnen adviseren en informeren. Reizen maakt het leven mooier en daarom houden wij zo van ons vak.


Ilona werkt samen met Sylvia, zij zijn een duo. Geïnteresseerd in de reizen waarmee Ilona & Sylvia je kunnen helpen of wil je graag contact opnemen met Ilona & Sylvia? Ga naar hun persoonlijke website voor contactgegevens of volg Ilona & Sylvia op Facebook of Instagram.


Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Fotocredits: Ilona Vergeer


Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven