TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Kerstballen bij het memorial in New York

Kerst in New York 2023

New York City is een feestje tijdens de kerstperiode. De grote verlichte kerstboom bij het Rockefeller Center, de schaatsbanen in Hyde Park en natuurlijk de rijkelijk versierde warenhuizen. Dit alles zorgt voor een onvergetelijke reis. Dit is wat je kan zien en doen tijdens de kerst in New York.

Kerst heeft iets magisch in New York, zeker als het gesneeuwd heeft. En als er sneeuw valt, dan weten we inmiddels dat het voor een behoorlijk dik pak sneeuw kan zorgen! Een echte witte kerst!

Kerst in New York 2023-2024: Activiteiten in Manhattan

Christmas at Rockefeller Center

Kerst in New York, de kerstboom bij rockefeller
Foto: Ibrahim Boran – Unsplash

Lees meer tips voor je citytrip naar New York.

De Rockefeller Center Christmas tree lighting ceremony, een symbool van de start van de kerstperiode in New York City, vindt plaats op woensdag 29 november 2023. Op dit moment is nog onbekend tot wanneer de kerstboom blijft staan, maar meestal is dat altijd nog t/m de eerste week van januari. Midden november komt de boom al aan in New York. Vanaf dat moment wordt er gewerkt aan de boom zodat deze op tijd klaar is voor de ceremonie op 29 november. De kerstboom is verlicht vanaf 06:00 ’s ochtends tot middernacht.

The Radio City Rockettes

The Rockettes starten het seizoen traditiegetrouw met een feestelijk en spectaculaire act op vrijdag 17 november 2023. Deze show die 1,5 uur duurt, wordt vervolgens uitgevoerd t/m maandag 1 januari 2024. De iconische groep is weer te zien in de Radio City Christmas Spectacular in extravagante kostuums en favoriete nummers. Tickets voor de show zijn online te koop vanaf $ 49.

Check ook deze leuke steden om te tijdens kerst te bezoeken.

Macy’s Thanksgiving Day Parade

De 96ste Macy’s Thanksgiving Day Parade is een parade met reusachtige heliumballonnen en optredens van Broadway musicalsterren. Daarnaast zijn er grote beroemdheden aanwezig om de feestelijke decembermaand in te luiden. Deze parade vindt plaats op donderdag 23 november 2023.

Check deze 7 unieke restaurants in New Yok en deze 15 Instagrammable food hotspots van New York!

Schaatsen tijdens de kerst in New York

Voor de echte kerstfan is schaatsen een onmisbare activiteit. Aan het einde van het jaar worden er verschillende schaatsbanen geopend in New York, zoals de Rink at Rockefeller Center, bij de kerstboom dus. Deze schaatsbaan is open vanaf 4 november en dagelijks geopend van 09:00 tot middernacht.

Heb je de tijd? Check dan deze wijken in New York om te ontdekken tijdens je reis!

Kerst in de etalages

Kerst in New York met versierde etalages
Foto: Josh Wilburne – Unsplash

New York’s etalages zijn tijdens de feestelijke decembermaand een must-see. Windows Wear verzorgt dagelijkse tours die beginnen bij Macy’s in Herald Square langs Fifth Avenue, en het beroemde Empire State Building, Bryant Park, Rockefeller Center, Central Park en nog veel meer. De kerstetalages zijn vanaf begin december te zien, soms al vanaf eind november.

Lees ook: 10x must see bezienswaardigheden in New York en 10 dingen die je echt zou moeten doen in New York.

Manhatten’s Winter Wonderland – Bank of America Winter Village at Bryant Park

De Winter Village in Bryant Park is één van de bekendste kerstmarkten in de stad. Het heeft o.a. een grote kunstijsbaan die geopend blijft tot de eerste week van maart. De toegang is gratis, en schaatsen huren kan vanaf $ 15. De Winter Village is geopend van 08:00 tot 22:00 uur, van vrijdag t/m zaterdag tot 23:30 uur. De Winter Village staat er vanaf eind oktober 2023 t/m begin januari 2024.

Er ligt een restaurant bij de ijsbaan waar je kan eten of cocktails kan drinken. Rondom de ijsbaan vind je allerlei kiosken met gifts, lekkernijen en bijzondere cadeau-artikelen.

Kerst in New York: activiteiten in The Bronx

Holiday Train Show

In de New York Botanical Garden wordt voor de 31ste keer de Holiday Train Show gepresenteerd: een show van een miniatuurlandschap met meer dan 150 stukjes stad waar modeltreintjes door o.a. Midtown Manhattan rijden langs het Empire State Building, Chrysler Building, General Electric Building en St. Bartholomew’s Church. Geopend vanaf 17 november 2023 t/m 15 januari 2024.

Dit zijn leuke activiteiten voor in de kerstvakantie dichtbij. Of wat dacht je van deze leuke kerstmarkten in de Benelux?

GLOW

Bij GLOW kun je in de avonden de tuinen en gebouwen van de New York Botanical Garden bezoeken die dan speciaal verlicht zijn. Deze kun je samen bezoeken met de Holiday Train Show. Glow wordt georganiseerd vanaf 17 november 2023 t/m 13 januari 2024 van 17:00 tot 22:00, maar let op, niet op alle avonden. Zie de website op welke data GLOW plaats vindt.

Kerst in New York: activiteiten in Brooklyn

In Downtown Brooklyn wordt de kerstklassieker de Notenkraker uitgevoerd door het Brooklyn Ballet. Niet alleen ballet, maar ook hip-hop en diverse andere dansgenres worden op de bühne getoond. Er zijn 2 voorstellingen op zaterdag 16 december in het Kings Theatre in Brooklyn.

Zoals al vele jaren zal A Slice of Brooklyn’s Christmas Lights Tour, van 1 tot 31 december (behalve op 24 en 24 december) uitvoeren. Dat is een tour die je naar versierde huizen brengt in het district ‘Dyker Heights’ in Brooklyn en wat dan ‘Dyker Lights’ genoemd wordt. Je ziet dan compleet en tot over de top versierde huizen met kerstverlichting. En je weet, in Amerika kan dat ‘big’ zijn! Je ziet lichtshows en grote kerstpoppen.

Ontdek het Brooklyn van de locals.

Leuke reisjes naar New York tijdens kerst:

[content-egg module=TradetrackerProducts]


Hotel tijdens kerst in New York

Check hieronder je favoriete hotel voor je verblijf tijdens kerst in New York:

Booking.com

Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Fotocredit header: Johnell Pannell – Unsplash

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven