TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Vrouw die fotografeert in oude stad

Maak de mooiste bestemmingen tastbaar

Laten we eerlijk zijn, de mooiste herinneringen in het leven maak je door dingen te doen. De kans is dus ook erg groot dat je de mooiste herinneringen op vakantie hebt gemaakt. Niets is zo fijn dan een relaxed leven leiden en tal van activiteiten te ondernemen.

En of je nu meerdere dagen gaat wandelen, lekker tot rust komt aan het strand of de geschiedenis van het land gaat ontdekken. Al deze herinneringen maak je in je eigen en vertrouwde omgeving tastbaar door ze te vereeuwigen op papier.

Het bootje op de Seealpsee
Foto: Jeroen TripTalk

Leg de eerste vakantie met je kindje vast op de gevoelige plaat

Zijn je partner en jij onlangs voor het eerst ouders geworden? Op het moment dat je kindje in de nacht goed slaapt en relaxed is op andere plekken, is de kans erg groot dat je al snel een eerste vakantie met z’n drietjes hebt geboekt. Je wilt je kindje immers de wereld laten zien en vanaf het eerste moment de leukste herinneringen kunnen maken.

Heb je er daarom al over nagedacht om een fotoboek te laten drukken? Hierdoor heb je meteen een leuk aandenken aan deze speciale reis, of je bent zeker van een mooi aandenken als je de reis nog moet gaan maken.

Er zijn avonturiers die mooie reizen maken, zoals Elkse die is gaan fietsen door Thailand, Ada die een haka dans bijwoonde op Frans-Polynesië of Sandra die een bijzondere Madagaskar reis maakte.

Een bijzondere reis naar een ver land herbeleven in je eigen woning

Als je een reiziger in hart en nieren bent, dan is de kans erg groot dat je wel eens één of meerdere reizen naar een ver land hebt gemaakt. Dat is ook niet zo gek, want reizen naar andere continenten verrijkt je kennis en doet je net even wat anders kijken naar het leven. Je hebt er vast en zeker de mooiste plekken gefotografeerd en nieuwe vrienden voor het leven gemaakt.

Vrienden maken op reis
Foto: StockSnap – Pixabay

Dan is het wel zo fijn dat je deze momenten helemaal kunt herbeleven in je eigen huis. Zorg er dan ook altijd voor dat je het fotoboek op een prominente plek in huis terug laat komen. Je kunt hierbij denken aan de salontafel of in een kast in de woonkamer. Op deze manier herinner je jezelf vaker aan de geweldige momenten die je mee hebt gemaakt.

Je kunt de foto’s natuurlijk ook ophangen aan de muur, inlijsten of zelfs op een plank plaatsen in een fotolijstje. Op die manier word je elke dag herinnerd aan de mooie momenten in je leven of die bijzondere reis en kunnen je foto’s een gespreksonderwerp worden wanneer vrienden en familie op bezoek komen!

Eline bezocht de Atacama woestijn in Chili en Yinka reisde af voor een vakantie naar het eiland La Reunion.

Een onvergetelijke vakantie met vrienden of vriendinnen? Geef een leuk fotoboek cadeau!

Het terras van Petunia hotel Ibiza
Petunia hotel Ibiza, Foto via Typhoon Hospitality

Een leuke vakantie met vrienden of vriendinnen, wie wil dat nou niet? Misschien heb je onlangs een trip gemaakt naar Ibiza, Mykonos of Berlijn. Of je bent terug van een fantastisch vrijgezellenweekend in eigen land. De kans is erg groot dat je hierdoor uren na kan praten over de reis en dat jullie band nóg sterker is geworden dan voorheen. De kers op de taart? Geef een leuk fotoboek cadeau, zodat je weer even wordt herinnerd aan deze leuke tijd.

Lees ook: de gaafst beachclubs op Ibiza en in deze hotels op Ibiza wil je graag verblijven!

Consistentie in huis door een fotoboek in hetzelfde design vorm te geven

Het mooie strand Playa de las Conchas
Foto: Jeroen – TripTalk

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er tal van momenten die het waard zijn om te vereeuwigen in een fotoboek. Maar de kans is dan ook erg groot dat het aantal albums erg snel toe gaat nemen bij jou in huis. Door een album online te gaan ontwerpen, kun je voor consistentie zorgen. Denk hierbij aan het gebruik van dezelfde lay-out en hetzelfde lettertype op het album. En dat is wel zo goed om te weten, toch?

Ook leuk om te zien: street art op Curaçao.

Ga voor de klassieke manier door foto’s in een fotoboek te plakken

Foto album met foto's
Foto: Tuva Mathilde Løland – Unsplash

Natuurlijk kun je ook altijd nog gaan voor de klassiek manier. Dit doe je door te kiezen voor een foto printen en deze te plakken in een album. Dit is de manier hoe je ouders het waarschijnlijk vroeger ook aan hebben gepakt. Ideaal om bijvoorbeeld extra te verrijken met leuke geschreven teksten of stickers.

Een fotoboek is ook een geweldig cadeau-idee. Het is persoonlijk en emotioneel waardevol. Of je nu een fotoboek maakt voor een verjaardag, een huwelijk, een jubileum of een andere speciale gelegenheid, het zal zeker gewaardeerd worden door degene aan wie je het geeft. Het is een cadeau dat een leven lang meegaat en een blijvende indruk achterlaat.

Foto's printen om te gebruiken in een fotoboek
Foto: StockSnap – Pixabay

Het maken van een fotoboek is als het creëren van een uniek verhaal voor jezelf, voor familie of voor vrienden. En je kunt het keer op keer herbeleven. Een fotoboek stelt je in staat om je foto’s op een georganiseerde en creatieve manier te presenteren, waarbij je de vrijheid hebt om tekst, achtergronden en versieringen toe te voegen om de sfeer en de emotie van het moment vast te leggen.

Creatief een fotoboek maken met geprinte foto's
Foto Squaredone – Pixabay

Tips voor als je een fotoboek gaat maken

  • Selecteer de leukste foto’s, de foto’s waar je de leukste herinneringen aan hebt en het verhaal goed weergeven. Neem ook de tijd om je foto’s zorgvuldig te selecteren. Kies de beelden die je reiservaring goed vastleggen en die je weer een grote glimlach geven. Vermijd te veel foto’s in je fotoboek, want soms is minder echt meer!
  • Vertel een verhaal: Organiseer je foto’s op een logische en boeiende manier. Maak een verhaal dat jouw lezers meeneemt op een reis van begin tot eind. Voeg korte bijschriften toe die mee vertellen over de foto’s.
  • Voeg een persoonlijke touch toe; zoals souvenirs, toegangstickets, ansichtkaarten of notities, om de herinneringen écht weer tastbaar te maken. Noteer ook je persoonlijke anekdotes!
  • Probeer verschillende lay-outs en thema’s: Maak je fotoboek visueel boeiend door te spelen met verschillende lay-outs en thema’s.
  • Kies kwaliteit boven kwantiteit: Investeer in een fotoboek van hoge kwaliteit met duurzame materialen. Dit zorgt ervoor dat je fotoboek de tand des tijds doorstaat en je nog jarenlang plezier kunt beleven aan het herbeleven van je reisherinneringen.
Samen met je familie in een fotoboek kijken
Foto Squaredone – Pixabay

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Fotocredit header: SplitShire – Pixabay

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven