donderdag, 6 oktober, 2022

Tips voor 3 dagen in Uluwatu

Wat ik het leukst vind aan Bali? Dat het zo’n veelzijdig land is. Van lokale marktjes tot enorme jungles en van dolfijnen spotten tot aan feesten in nachtclubs. Zelf ben ik drie weken op Bali geweest en ben daarna weer doorgereisd. Vanaf het oh zo drukke Kuta ben ik afgereisd naar het idyllische zuidelijke puntje van Bali, naar Uluwatu. Het zuiden van het eiland zal je overladen met een oase van rust, prachtige stranden en mooie tempels. Dit is mijn mini reisgids voor 3 dagen in Uluwatu.

3 dagen in Uluwatu: de mini reisgids

Dag 1 – Stranden in Uluwatu

Zelf was ik na drie dagen in het drukke Kuta wel weer toe aan iets anders. Daarom ben ik na zes dagen in het zuidwesten afgereisd naar het meest zuidelijke puntje van Bali, naar Ulu Watu. Benieuwd wat ik allemaal in het zuidwesten gedaan heb? Lees dan ook mijn minireisgids voor een paar dagen in het zuidwesten van Bali. Het zuiden van Bali bied je hagelwitte stranden en tal van verborgen plekjes.

Mijn uitdaging voor de aankomende dagen was dan ook: zo veel mogelijke verborgen pareltjes ontdekken. Padang Padang beach was daar eentje van. Een prachtig klein strandje waar ik de middag en avond heb doorgebracht. Bij mijn verblijf kon ik een scooter huren en daarom ben ik ’s avonds nog even naar een restaurantje gescooterd om aan te schuiven voor een heerlijk bordje Balinese Bami.

Bezoek Padang Padang Beach tijdens jouw 3 dagen in Uluwatu
Padang Padang Beach

Dag 2 – Verborgen pareltjes in Uluwatu

Zoals ik net al zei zijn er in Uluwatu heel veel verborgen pareltjes. Op dag twee van mijn 3 dagen in Uluwatu ben ik op zoek gegaan naar twee prachtige strandjes. En of het verborgen pareltjes waren. Om bij Suluban Beach te komen moest ik onder een klif door kruipen om vervolgens bij een schitterend plekje te komen. Suluban Beach is overigens ook een goede surf en snorkelt spot.

Bezoek Suluban Beach tijdens jouw 3 dagen in Uluwatu
Suluban Beach

Lees ook de handige informatie voor als je op reis gaat naar Bali

Na een paar uurtjes op dit strandje ben ik nog op zoek gegaan naar Dreamland Beach. Dit strandje was alleen te bereiken door heel voorzichtig langs een rotswand te lopen. Maar dan heb je ook wat, een parelwit strand en een azuurblauwe zee. Niet gek dat dit strandje de naam Dreamland Beach gekregen heeft. Dit strandje is een perfecte surfspot maar iets minder geschikt om te zonnen. Ga hier vooral naartoe voor de beleving en om een aantal mooie foto’s te maken.

Dag 3 – Bye Ulu Watu

Helaas kwam er ook weer een einde aan mijn 3 dagen in Uluwatu. Dus werd dag drie een reisdag. En als je mijn andere mini reisgidsjes van Bali al hebt gelezen weet je dat ik altijd een reisdag probeer te combineren met iets leuks onderweg. ’s Ochtends ben ik eerst nog met de scooter vanaf mijn verblijf naar de Pura Luhur Uluwatu tempel geweest. De tempel stelde niet zo veel voor maar alles erom heen was echt machtig mooi. De tempel is gebouwd op een klif waar de golven met enorme kracht tegenaan slaan. Meer weten over deze tempel? Lees dan ook mijn artikel: 10x mooiste tempels op Bali.

Waar ga je slapen? We hebben 6 tips voor de leukste hotels op Bali.

Daarna heb ik mijn backpack weer ingepakt en ben ik met de taxi van Uluwatu naar het oosten vertrokken, naar Padang Bai. Het oosten van Bali en ook dit stadje stellen niet zo veel voor. Maar vanuit Padang Bai vertrekken elke dag meerdere boten naar onder andere Lombok en de Gili-eilanden. Weten wat ik allemaal op de Gili-eilanden heb gedaan?

Lees dan ook mijn minireisgids over de Gili-eilanden. Zelf heb ik een nachtje in een hostel geslapen, en ben ik de volgende dag op een boot gestapt richting de Gili-eilanden.

Tip: ga ’s avonds wel lekker uit eten in dit kleine vissersdorpje. Bestel de vangst van de dag en laat je verrassen!

De plaatsen die ik heb bezocht tijdens mijn 3 dagen in Uluwatu


Nog meer lezen over Bali?
Hier vind je de mini reisgids van de Gili-eilanden.
Of reis je liever af naar het drukke kuta? Lees dan de mini reisgids over het zuidwesten van Bali
Maar ook het rustige noorden van Bali moet je zeker gezien hebben
Of vertrek naar Ubud en geniet van groene jungles en prachtige tempels


Heb je reisplannen voor 3 dagen in Uluwatu?

Handige links:
1. Boek je vliegticket naar Bali online.
2. Heb je al een ticket? Zoek een hotel op Bali.
3. Reis nog voordeliger en boek je vliegticket samen met een hotel.
4. Boek een taxi bij aankomst naar je hotel, wel zo makkelijk! (lees meer)

Alle foto’s zijn gemaakt door | Sterre Mobers – Fotocredits header: Unsplash/Nigel Tadyanehondo

Sterre
Hey Reisfans, Ik ben Sterre. Een skilerares, verliefd op het magische wintersportparadijs Oostenrijk, maar ik vlieg ook graag de grens over naar Amerika. Ik ben een bezige bij, ik kook graag, reis, shop én sport. Als je mij zoekt, dan zit ik of met mijn billen in warm zand of met mijn camera in een grote, levendige stad! Veel plezier op Triptalk. Hopelijk vind je alle reisinspiratie die je zoekt.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.