De Big Ben in Londen

9 tips voor Londen van local Megan

Megan Visscher studeerde een half jaar aan University College in Londen. Ze scoorde een kamer in Camden, aka de perfecte uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Wij vroegen haar naar haar leukste tips voor Londen, en hebben die op een rijtje gezet.

De leukste tips voor Londen van Megan

Coffee + snacks

“Mijn favo plek voor koffie, snacks en broodjes in Londen is absoluut Prêt-a-Manger. Er is veel variatie en er zit altijd wel een vestiging om de hoek.”

Street art

“In en om Brick Lane, de buurt waar veel Bengalen wonen en ooit Jack the Ripper huishield, is veel street art te bekijken. Sla ook de Nomadic Community Gardens niet over. Een kleurrijke oase tussen de skyscrapers.”

Vintage shoppen

“Ga op internet op zoek naar vintage kilo sales of fill-a-bag happenings: hier betaal je een vast – laag – bedrag per kilo kleding of tas die je kunt vullen. Meer speurwerk, maar veel goedkoper dan de vintage winkels in toeristische gebieden.”

Food, food, food

“Op de Old Spitalfields market in de hippe wijk Shoreditch staat een grote variatie aan etensstalletjes. Tre Rote maakt een pasta carbonara waarover een Italiaanse vriend van me opschepte tegen zijn familie thuis.”

Ook de wijk Notting Hill heeft genoeg lekkers. Hier kun je lekker eten in Notting Hill. Smakelijk!

Rondwanderen

“De vele parken die Londen rijk is zijn fantastisch als je je even in het groen wilt wanen. Als je echter de energie van Londen goed in je wilt opnemen, maak je een wandeling langs de zuidkant van de Thames. Begin bij de Big Ben of juist de Tower Bridge en loop tot je niet meer kunt…”

4 x tips in Camden

 • Primrose Hill by night
  “Met een lekker flesje (glüh)wijn loop je het pad omhoog naar Primrose Hill. Eenmaal boven bevind je je op de ideale plek om te genieten van het uitzicht over Londen.”
 • Camden High Street
  “Op Camden High Street geniet ik van de kleurrijke gevels boven de winkels die de sfeer van Camden ademen. Mijn favoriete is de gele met een groot olifantenhoofd.”

Slaap in een van deze leuke hotels in Londen.

 • Regent’s Canal
  “Dwars door Camden loopt het Regent’s Canal. Het aangelegen Towpath brengt je langs leuke bruggetjes naar Regent’s park, waar het groen en de ruimte je begroeten.”
 • Cyber Dog
  “In de Camden Markets bevindt zich een bijzondere winkel: Cyber Dog. Dit is een futuristische winkel waar je wordt begroet door dansende robots.”

Zoek hier vast een hotel in Londen:

Booking.com

Zo, dat waren de insider tips in Londen van Megan!

Deel dit blog ↓

Redactie TripTalk
Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vakantie in Nederland
Scroll naar boven

Leuke reistips ontvangen?

Onze reistips versturen wij ongeveer 1x per maand.

Tot € 100 vroegboekkorting op je zomervakantie bij TUI!