TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
steden in noord engeland

7x steden in Noord-Engeland om niet te missen

Er zijn zo veel leuke steden in Noord-Engeland om te bezoeken. En niet zomaar steden. Nope, de volgende toffe en kunstzinnige steden in Noord-Engeland mag je zeker niet missen. Hier vind je de leukste evenementen, festivals, feestjes en creatieve pop ups in musea, theaters en artistieke wijken.

Niet 1, maar 7 toffe steden in Noord-Engeland

Northern Quarter in Manchester

Hoewel Manchester zo al zijn eigen stijl heeft, is het Northern Quarter een unieke wijk: alternatief, vrijgevochten en creatief. Geen probleem om uren te spenderen in de talloze bars, restaurants, galerieën, boetieks en retrowinkels. Het Northern Quarter is een van de beste plekken in Manchester voor een avondje stappen. Proef bijvoorbeeld de plaatselijke Britse heerlijkheden bij het TNQ Restaurant, voordat je je waagt aan de gedurfde keuze aan cocktails van de Apotheca.

NewcastleGateshead

Langs de oevers van de rivier de Tyne in de populaire wijk Quayside ligt het meest trendy stukje van NewcastleGateshead, vol culturele en architectonisch prachtige plekken. Hier vind je bijvoorbeeld het glinsterende bouwwerk van Sage Gateshead, een van de belangrijkste muziekgebouwen ter wereld, en het BALTIC Centre for Contemporary Art, dat gevestigd is in een torenhoge voormalige meelfabriek. BALTIC is ook een leuke plek voor een lunch of borrel bij SIX, het dakrestaurant met bar, en een mooi uitzicht over de rivier.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BALTICCentreForContemporaryArt (@balticgateshead) op

Meer zien dan steden? Dit zijn de mooiste wandelroutes in Engeland.

Leeds

Opera North in Leeds is het nationale Engelse operagezelschap, dat tot de meest vooraanstaande kunstinstellingen van Europa behoort. Mis die kans niet om hun prachtige, uitdagende en vooral leuke uitvoeringen mee te maken in het 19e-eeuwse Leeds Grand Theatre.

Sheffield

Als er theater is dat de rillingen over je rug laat lopen, dan is het wel in Sheffield, waar zich de grootste regionale groep theaters buiten Londen bevindt. The Crucible, met zijn gedurfde eigen producties, heeft een uniek open podium, waardoor niemand verder dan 22 meter verwijderd is van het gebeuren op het toneel.

Deze 5 steden in Engeland zijn ook een aanrader.

Liverpool

Liefhebbers van moderne kunst kunnen niet om Tate Liverpool heen, dat buiten Londen het meest bezochte kunstmuseum is. FACT (Foundation for Art and Creative Technology) is het belangrijkste centrum van mediakunsten in het Verenigd Koninkrijk. Er wordt een programma geboden van tentoonstellingen, films en bijzondere kunstprojecten.

Bradford

Het National Media Museum van Yorkshire is een fantastisch, gratis toegankelijk museum in de stad Bradford, die zelfs de allereerste UNESCO City of Film is. Het museum is gewijd aan film, fotografie, tv, radio, gaming en internet. De verzameling bevat o.a. drie belangrijke eerste exemplaren: het eerste nog intact gebleven negatief dat in de wereld bekend is, de allereerste televisiebeelden, en de camera waarmee de eerste films in Groot-Brittannië werden opgenomen. En dan is er de allereerste IMAX-bioscoop in het Verenigd Koninkrijk, met een scherm waar wel vijf dubbeldekkers in passen, en waar een interessant programma aan films wordt geboden.

Lancaster

Het Great British R&B Festival, nu alweer voor het 26e jaar, is tot het allerbeste R&B-festival van Europa uitgeroepen. Dit evenement wordt jaar in jaar uit in augustus gehouden, waarbij honderden Blues-muzikanten alles uit zichzelf en hun instrumenten halen in pubs en bars rond het voormalige fabrieksstadje Colne.

Lees hier meer over leuke buitenlandse festivals die je niet wil missen!

Hier liggen deze leuke steden in Noord-Engeland:


Dit vind je misschien ook leuk:

En, welke van deze steden in Engeland zou je willen bezoeken?

Fotocredits header: Unsplash / Benjamin Elliott

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven