TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Weekend naar Londen

Een weekend naar Londen

Het was winter en ik besloot om met mijn jongste zoon iets leuks te gaan doen. Hij mocht kiezen en het werd een weekend naar Londen. Omdat we er al vaker geweest waren, zocht ik op Facebook plekken waar alleen de locals kwamen. Met de Black Friday deal kochten we goedkope tickets en vanaf Eindhoven vlogen we naar Londen. Vanaf daar nog de bus naar het centrum en 4 dagen lol konden beginnen.

Op tijd vertrokken we naar Eindhoven maar het was de dag na een zware mist, dus alles liep daar een beetje in het honderd. Aangekomen in Eindhoven stond er een wachtrij tot aan de deur om door de douane te komen. Waar Abe heel rustig bleef wachten, raakte ik danig in de stress om op tijd het vliegtuig te halen. Maar goed, we waren net op tijd bij de gate om in het vliegtuig te kunnen stappen.

Zo kan een weekend in Londen zijn:

Omdat Abe een fanatiek Warhammer speler is, gingen we eerst op zoek naar een Games Workshop. In Engeland zijn de modellen voor dit spel stukken goedkoper dan in Nederland. Hij koos daar wat hij nodig had voor zijn leger en deze zouden opgestuurd worden naar Nederland. Kind weer helemaal blij want hij had vele euro’s bespaard.

Daarna was het tijd om te eten, en waar maak je een kind blijer mee dan met McDonalds. Nou zijn die in Londen niet heel moeilijk te zoeken, dus We hadden zo een Big Mac voor onze neus. Daarna werd het tijd om ons hotel op te gaan zoeken. We hadden gekozen voor Rubens At The Palace.  Een prachtig hotel in Londen, dat uitkijkt op Buckingham Palace en wat een en al Engeland uitstraalt.  En het moet gezegd worden, we hebben er genoten. Fijne kamers en goed personeel.

De dag beginnen met een Engels ontbijt

De volgende ochtend had Abe zin een echt Engels ontbijt. En zoals ik gelezen had op internet, zit in St James’s Park, St James’s Café. Hier zou je het beste Engels ontbijt in Londen moeten kunnen scoren. Dus de jassen gingen aan en wij vertrokken richting St James’s Park. Wat een mooi park midden in Londen achter Buckingham Palace. De eekhoorns kruipen tegen je benen omhoog, de ganzen schooien om eten, en de stadsvijver is schitterend.

Bij deze leuke restaurants in Londen kun je heerlijk eten.

Aangekomen in St James’s café werd ik al misselijk toen ik keek naar het Engels ontbijt. Vette worst, gebakken ei, witte bonen en brood. Als je weet, dat ik het normaal met een sneetje brood doe, snap je dat dit heel wat was. Maar ik liet me niet kennen, en bestelde voor ons allebei een echt Engels ontbijt. En ik moet toegeven, Het was echt verrukkelijk. 

Meertje in Londen

Nadat onze maag gevuld was, gingen we weer het park in. De stallen van Buckingham Palace liggen achter het paleis, met St James park er tussen. Terwijl wij in het park naar de eekhoorns zaten te kijken, zagen wij de wacht te paard aankomen. Eigenlijk wel leuk, om de wissel van de wacht nu niet vanaf de voorkant van het paleis te zien, maar zoals hij aankomt gereden en op wordt gesteld.

Wissel van de wacht in Londen

Dit geeft toch een andere kijk op het wisselen van de wacht. Je ziet, dat de wachters nog steeds stijf in het gelid zijn, maar toch is er iets meer ontspanning op de gezichten. En het ziet er natuurlijk heel mooi uit, zo’n stoet paarden door het park.

Wissel van de wacht tijdens een weekend naar London

Ontdek nog meer mooie plekken in tijdens een reis naar Londen en ontdek de ‘groene’ kant van deze stad.

De onderwater wereld ontdekken

Een van de wensen was, om naar het aquarium in Londen te gaan. Vlakbij de London Eye bevindt zich Sea Life Londen. Een van de grootste aquariums van Europa ligt gewoon midden in Londen. Haaien, zeepaardjes, piranha’s en kwallen. Je vindt ze er allemaal. Er bevinden zich 14 thema gebieden en wij keken onze ogen uit. Al zo vaak in Londen geweest en dit zijn we gewoon steeds voorbij gelopen.

London Eye

De grote tunnel, waar je onderdoor loopt en dat de roggen boven je hoofd zwemmen, is natuurlijk heel mooi. Toch hebben de kwallen de meeste indruk op ons gemaakt. Meestal zie je ze als een bergje snot op het strand liggen, maar hier zagen wij hoe, bijna elegant, deze dieren bewegen. Hoe mooi de kleuren zijn en hoeveel soorten er bestaan. Dat is toch andere koek, dan die vieze snothopen waar je niet op moet gaan staan.

Bij het verkeerde museum

Ook naar een van de musea in Londen stond op Abe zijn lijstje. En in Londen zijn de musea gratis, dus kom maar op. Het nationaal historisch museum, waar enkele films zijn opgenomen, wilde hij graag zien. Goed, wij hadden dus niet naar de naam gekeken en dachten dat dit het British Museum was. In de metro gestapt en daarheen.

Bij aankomst dachten we wel, dit komt ons niet echt bekend voor. Maar hé, het was in de film. Misschien hebben ze wel een ander museum als buitenkant gebruikt. Dus wij naar binnen, maar ook hier kwam niks bekend voor. Er hing veel kunst, ook mooi, maar niet wat we zochten. Dan is Google je beste vriend en al snel hadden we door, we zitten verkeerd.

Weer de metro gepakt, lang leven dit vervoersmiddel, en op naar het goede museum. Het is gewoon schitterend met al de opgezette dieren, skeletten en al wat meer. Abe keek zijn ogen uit en we zijn hier vele uren zoet geweest. 

National History Museum in Londen

Nieuwe dingen ontdekken tijdens een weekend naar Londen

Zoals al gezegd, zijn wij al regelmatig in Londen geweest. Wat wij echter nooit geweten hebben, is dat er midden in Londen een haven ligt. St Katharine Docks. Het licht vlak bij de Tower of London en de Tower Bridge en wordt gebruikt door kleine jachten. Aan de haven liggen gezellige cafés en heel het idee dat je in een wereldstad bent, valt hier helemaal weg.

Tower Bridge

Het doet heel knus en gezellig aan en zou zomaar Volendam kunnen zijn. Bij wijzen van spreken dan, want de klompen en Volendamse klederdracht zijn hier ver te zoeken. 

St Katharine Docks

Inmiddels is het al donker en we lopen wat langs de Theems. Overal staan vuurkorven en is er muziek. Geïmproviseerde barretjes staan bij het vuur, en de Londenaren hangen aan tafels met glühwein en warme chocolademelk. Onder de open plekken onder de brug zijn jongeren aan skateboarden en hebben plezier. Zo een klein stukje langs de Theems het centrum uitlopend, voel je je één met de Londenaar. Veel leuker, dan je een toerist te voelen. 

Wandelen langs de Theems

Londen vanaf een ander perspectief

Wat is er leuker dan in de avond, met alle lampen aan Londen van bovenaf te bekijken. Dit kan je doen in de Sky Garden. De Sky Garden ligt op de 38ste verdieping van een wolkenkrabber en is gratis toegankelijk. Een must visit voor je stedentrip naar Londen. Je moet wel tevoren een ticket reserveren, maar dan kan je ook naar binnen. Zo kom je bij een binnen tuin en met een drankje in de hand, heb je een fenomenaal uitzicht over de stad.

Weer zo’n pareltje waar ik niks van wist. Wij hebben als tijdslot 17 uur ingegeven. Zo zien we de zon zakken boven de stad en alle lampen aangaan. Een prachtig gezicht. De bar is gezellig en ze schenken er vele soorten drank. Van een simpele kop koffie, tot een luxe cocktail. Een mooie plek om even bij te kletsen en uit te rusten.

Uitzicht vanaf Sky Garden

Gekleurde huizen in Notting Hill

Nadat we goed geslapen hebben, nemen we de metro naar de wijk Notting Hill. Eén van de mooiste wijken van Londen en bekend door de gelijknamige film. Er zijn statige witte gebouwen die je terugvoeren naar Victoriaanse tijd, afgewisseld met huizen in mooie kleuren.

Dit zijn nog andere leuke bestemmingen voor een stedentrip in Europa.

Elke zaterdag is er de Portobello Road Market, een tweedehands- en antiek markt die duizenden bezoekers trekt. De wijk heeft met name voor de artistieke beroemdheid, een grote aantrekkingskracht. En dat zie je terug in de soms wat kunstzinnige winkels. Het is echt een heel gezellige wijk, die heel anders aanvoelt, dan het hart van Londen. Ook zijn er veel leuke restaurants in Notting Hill.

Gekleurde huizen in Notting Hill

De toerist uithangen op perron 9 ¾

Voordat we weer naar huis gaan, gaan we nog even langs bij Kings Cross station. Hier zijn de Harry Potter opnames gemaakt en bevindt zich perron 9 ¾. Niet dat wij nou zo’n enorme Harry Potter fans zijn, maar wie wil er nou niet een keer in de muur verdwijnen.

Perron 9 ¾ Kings Cross

Er bevindt zich een winkel vol Harry Potter spullen en je kan jezelf laten fotograferen op perron 9 ¾. Even de toerist uithangen en daar dan maar gebruik van maken. Het was een leuk weekend Londen, waarbij we voor ons dingen hebben gezien, die we nog niet hadden gezien in Londen.

Bezoek ook deze andere steden in Engeland.


Hier wil je zijn tijdens je weekend in Londen:


Zoek naar hotels voor je weekend in Londen:

Booking.com

Dit vind je misschien ook leuk:

Spontaan zin gekregen in een weekend naar Londen?

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven